Basın Kartı Nasıl Alınır

Basın Kartı Nasıl Alınır Basın Kartı Nasıl Alınır, Basın kartı kimlere verilir?, Basın kartı kaç para?, Basın kartı ücretsiz mi?, Basın kartı nasıl alınır 2023?, Kaç çeşit basın kartı var?

Basın kartı kimlere verilir?

a) Ulusal nitelikte yayın yapan radyo ve televizyonların yönetim kurulu başkanlan ile yurt içi ve yurt dışı bürolarında çalışanlara kontenjan sınırlaması olmaksızın basın kartı verilir. b) Bölgesel nitelikte yayın yapan televizyonların yönetim kurulu başkanlan ile on dokuz çalışanına basın kartı verilir.

Basın kartı kaç para?

Kart yenileme işlemi için ilk kez kart alıyormuş gibi başvuru formu eksiksiz doldurulur. 7- Kart ücreti ne kadar? Toplu iş sözleşmesi olan iş yerlerinde çalışan üyeler 35 Euro karşılığı TL, diğer başvuru sahipleri ise 45 Euro karşılığı TL yatırarak kartlarını temin ediyor.

Basın kartı ücretsiz mi?

4736 Sayılı Kanun, 2002/3700 sayılı Kararname ve Basın Kartı Yönetmeliği doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca verilen Basın Kartına sahip kişilerin ulaşımdan ücretsiz yararlanabildiği karttır.


Basın kartı nasıl alınır 2023?

Başvuruların, başvuru yapacak kişinin durumuna uygun ekrandan yapılması gerekmektedir. Başvurular https://www.iletisim.gov.tr/turkce/basin-karti internet adresinden yapılacaktır. Taşıdıkları basın kartının geçerlilik süresi devam eden basın mensuplarının başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Kaç çeşit basın kartı var?

Sarı, Sürekli Basın Kartı ve Basın Şeref Kartı olmak üzere 3 türlüdür.

Basın kartı kaç ayda çıkar?

Diğer lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi 9 ay, ön lisans mezunları için 12 ay ve lise mezunları için 18 ay olarak belirlendi.

Basın kartı nereden alınıyor?

Basın kartı başvurusu yapmak için gerekli şartları taşıyan basın mensupları byegm.gov.tr adresinden 'Basın' Kartı bölümüne girip beyanname ekranını doldurarak basın kartı başvurusunda bulunabilirler.

Basın kartı olanlar silah ruhsatı alabilir mi?

Sarı basın kartı sahibi basın mensuplarına”Taşıma ruhsatı aşağıdaki evrakları tamamlayıp ikamet ettikleri ilçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliklerine müracaat etmeleri halinde Kaymakamlık Makamının uygun görmesi durumunda silah taşıma ruhsatı verilir.


Basın kartı metroda geçerli mi?

Toplu ulaşım araçlarına ücretsiz biniş hakkı olan basın kartı sahiplerine, kişiselleştirilmiş serbest kart düzenlenecek. Kart için basın kartı ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile metro istasyonlarından başvurulacak.

Basın kartının avantajları nelerdir?

İBB'ye bağlı olan metro, metrobüs, otobüs gibi ulaştırma araçlarıyla seyahat etmenin basın kartı sahiplerine ücretsiz olduğu biliniyor.

Basın kartı otobüslerde geçerli mi?

Basın araç kartı sayesinde; Türk ve yabancı devlet büyüklerinin resmi ziyaret, gezi ve incelemelerinde ve benzeri diğer durumlarda trafik görevlilerinin vereceği işaret ve talimatlar doğrultusunda park etme, durma, duraklama ve geçiş üstünlüğü gibi kolaylıklardan yararlanılır.

Basın kartı ne işe yarar 2023?

Kartlarımız ÜCRETSIZ verilmektedir. Kartlarımızın arka yüzünde bu vurgu belirtilmektedir. basın muhabirlerimizden tarih, gün ve üyeliği biten kişiler tanıtım kartlarımızı taşıyamazlar, suçtur.

Polis muhabiri kartı yasal mı?

Basın kartının niteliği MADDE 5 – (1) Basın kartı, bu Yönetmeliğin 2 nci maddesinde belirtilen kişilere verilen resmi nitelikte bir kimlik belgesidir. (2) Basın kartı, bu Yönetmelikte belirtilen hallerde süreli veya geçici olarak verilebileceği gibi sürekli nitelik de kazanabilir.

Basın kartı resmi belge mi?

MADDE 5- (1) Basın kartı, bu Yönetmelikte belirtilen kişilere verilen resmi nitelikte bir kimlik belgesidir.

Basın kartı resmi kimlik yerine geçer mi?

Üniversitelerin Gazetecilik Bölümünden mezun olanlar gazeteci olur. Ancak bu bölümden mezun olmayan kişiler gazetecilik alanında sertifika alarak veya deneyimle bu mesleği icra edebilir. Gazeteci gündem, siyaset, ekonomi, sağlık gibi çeşitli alanlarda haber yazar, röportaj yapar ve basın toplantılarına katılır.

Gazeteci olmak için ne yapmak gerekir?

c) Merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatı birimlerinde fiilen görev yapan personelden Başkanlıkça uygun görülenlere, basın kartı verilebilir. MADDE 16- (1) Basın kartı başvurusu, Başkanlığın internet sitesinde yer alan elektronik basın kartı beyannamesi doldurularak yapılır.

Devlet memuru basın kartı alabilir mi?

Teklife göre, kamu yararına faaliyette bulunduğu Cumhurbaşkanı kararıyla tespit edilen dernek ve vakıf yöneticilerine de basın kartı verilecek.

Dernekler basın kartı verebilir mi?

Mavi Basın Kartı : Madde 4 — Mavi Basın Kartı, ecnebi basınını Türkiye'de temsil eden gazetecilere veya Türkiye'de yabancı dillerde çıkan gazetelerin Türk vatandaşı olmayan mensuplarına mahsustur ve daimî veya geçici olmak üzere iki şekilde ve bu Yönetmelik hükümlerine göre verilir.

Mavi basın kartı nedir?

Sarı basın kartları iptal edildi. Sarı basın kartı olanların yeniden başvuru yapılması istendi.

Sarı basın kartı kalktı mı?

Devletin bütün kuruluşları tarafnda tanınan bu kart, tüm şartlar yerine getiren gazeteciler için yılda 3 defadan az olmamak şartıyla komisyon toplanır. Komisyonun adı Sarı Basın Kartı Komisyonu'dur. Gazetecilerin mesleki geçmişleri ve gazeteci olup olmadıkları incelenir. Ardından oylama ile bu kart hakedenlere verilir.