Çelik Akü Kullanıcı Yorumları

Çelik Akü Kullanıcı Yorumları Çelik Akü Kullanıcı Yorumları, Çelik akü ömrü ne kadar?, En uzun ömürlü akü hangisi?, Çelik akü kime ait?, En iyi aküler hangileri?, Çelik akü garantisi kaç yıl?

Çelik akü ömrü ne kadar?

Ticari araçlar için en verimli soğuk motor çalıştırma performansını sağlayarak ilk günden itibaren zorlu iklim ve çalışma şartlarında ihtiyacınıza cevap verir. Minimum deşarj özelliği sayesinde uygun stoklama koşullarında 18 aya kadar raf ömrü sağlar.

En uzun ömürlü akü hangisi?

Lityum aküler daha uzun ömürlü, daha hafif, daha hızlı şarj deşarj olabilir ve daha çevrecidir. Aşağıdaki grafikte örnek bir lityum akü döngü ve ömür grafiği verilmiştir.

Çelik akü kime ait?

Araba aküsü yorumları dikkate alınarak, en iyi akü markaları sıralamasında Varta, Bosh, İnci ve Mutlu geliyor. Kaliteleri, performansları ve kullanım ömürleriyle 2024'te alınabilecek en iyi araba aküleri Varta D24, İnci Formula A ve Bosh S4 005 olarak sıralanabilir.


En iyi aküler hangileri?

Garanti süresi, akünün satışından itibaren başlar ve 2 yıldır. ( 24 aydır ) Bu şart sadece genel kullanım araçlar için geçerli olup; Ticari araçlar, taksiler, şehirlerarası hizmet veren otobüsler, starter kullanım dışı deniz araçları, iş makineleri, donanımlarını direkt aküden çalıştıran karavanlar için ise 1 yıldır.

Çelik akü garantisi kaç yıl?

Araç motoru çalışmıyorken, akü 4 saat dinlendirildikten veya farlar 15 saniye boyunca açılıp kapatılıp akü üzerindeki statik elektriklenme alındıktan sonra, ölçülen voltajın 12,4 volttan büyük olması beklenir. Marşa basıldığında da 10 voltun altına iniyorsa, akünün bittiği net olarak ortaya çıkmış olur.

Akünün ömrünün bittiğini nasıl anlarız?

İnci Akü İnci Akü Türkiye'nin en değerli akü markası seçilmiştir. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan akü markası, özellikle hafif ticari araçlar ve ağır vasıtalarda üst düzey performans gösterir. Son seri akü modelleri bakım gerektirmemesi nedeni ile tercih edilir.

Türkiye'de en kaliteli akü hangisi?

Düzenli araç bakımı yapılmış akülerin ortalama ömrü 4-5 senedir. Tabi, arızalanma ve bozulma durumlarında yetkili servis elemanı aküyü değiştirmeyi uygun görürse bu süre daha farklı olacaktır.

Akünün ömrünü uzatmak için ne yapmak gerekir?

Üretim tarihi, akünün eksi kutup kısmı üzerine, akü gövdesi üzerinde ya da garanti belgesi üzerinde yazar. Burada dikkat etmeniz gereken şey, rafta bekleyen akünün deşarj olması ihtimali ve akü içinde sülfürleşme başlamış olmasıdır.


Sıfır akü kaç yıl gider?

SFB, Superior Flood Battery anlamındadır. SFB olarak nitelenen ürünler, kişisel araçlarda ve hafif ticari araçlarda kullanılabilecek sulu akülerdir. Enhanced Flood Battery, EFB olarak kısaltılır. Sulu akülerden olan EFB serisi, dur – kalk teknolojisine sahip araçlarda tercih edilir.

Çelik akü üretim tarihi nasıl anlaşılır?

4 haneli üretim tarihlerinde ilk üç hane yılın gününü, son hane ise yılın kendinisi işaret eder. Örneğin; 1348 üretim tarih kodu akünün 2018 yılının 134. gününde üretildiğini gösterir.

Çelik akü Sfb ne demek?

Bu durumda da sadece bir üst ampere geçmek doğru olandır. Örneğin 60 amper saatlik bir akünüz varsa 72 veya 75 ampere geçin. 72 veya 75 amperlik akü yerine 86 amper akü kullanılabilir . Fakat 60 amper yerine 80 amper kullanmak uygun değildir ve yine kullanıcı hatası olarak değerlendirilir.

Çelik akü üretim tarihi nasıl okunur?

Varta, Almanya'da Adolf Müller tarafından 1887 senelerde kurulan, içten yanmalı motorlar için akümülatör üretim şirketidir. Dünyanın pek çok bölgesinde hizmet vermektedir.

72 amper akü yerine 60 amper akü takılır mı?

Binek araçlarda ortalama 4-5 yıl. Ticari araçlarda ie 2-4 yıl.

Varta akü hangi ülkeye ait?

Yeni alınan akü şarj edilmez.

Varta akü ömrü kaç yıl?

Düşük motor gücündeki motosikletlerde 60 amper akü kullanılabilir. Ancak yüksek motor güçlü motosikletler ya da hafif veya ağır ticari araçlar 105 amper akü, 90 amper akü kullanımına ihtiyaç duyabilir. Binek araçlar için de 72 amper akü ile başlayan bir akü kullanımı vardır.

Sıfır aküyü şarj etmek gerekir mi?

Eğer akünüzün ömrü bitmediyse ve sadece enerjisi bittiyse akü takviye işleminden söz edilebilir. Araçtan araca akü şarj etmesini biliyorsanız bu işlem oldukça kolay olacaktır.

72 amper akü hangi araçlara takılır?

Akü bittiğinde aracınızı tekrar çalıştırmak için en pratik ve sağlıklı yol, bir başka araçtan akü takviyesi yapmak olacaktır. Akü takviyesi yapmak için bir akü takviye kablosuna yani bir aktarma kablosuna sahip olmanız gerekir.

Eski akü kaça alınır?

Soğuk havalar motorun da çalışmasını zorlaştırıyor. Bu sebeple de ilk marş basma gücü için gereken enerji daha fazla oluyor ve akü normalden fazla enerji harcıyor. Dolayısıyla da akünün şarj basmak için harcadığı enerji miktarındaki artışa bağlı olarak da akü daha hızlı boşalıyor.

Tamamen bitmiş akü şarj olur mu?

Akülerin volt değeri ihtiyaca göre değişiklik gösterir. 70 amper akü çeşitleri hususi araçlarda kullanılabileceği gibi ticari araçlarda ve deniz taşıtlarında da kullanılabilir.

Zayıf aküye ne yapılır?

Mutlu Aküler ve İnci Aküler arasında hangisinin daha iyi olduğu konusunda, her aracın durumuna göre farklı seçenekler vardır. Aracınızın çalışmasının etkinliği ve güvenliği için Mutlu Aküleri tercih edebilirsiniz. Ancak, aracınızın çalışmasının daha uzun sürebilmesi için İnci Aküleri tercih edebilirsiniz.