Dünyanın En İyi 20 Filmi

Dünyanın En İyi 20 Filmi Dünyanın En İyi 20 Filmi, Dünyanın en iyi film hangisi?, 2023 te en çok izlenen film hangisi?, En çok izlenen film hangisi?, En yüksek IMDb film hangisi?

Dünyanın en iyi film hangisi?

2023 yılında Türkiye'de en çok izlenen filmler belli oldu. Listenin zirvesindeki "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" 2 milyon sınırını aşan tek film oldu.

2023 te en çok izlenen film hangisi?

1. The Shawshank Redemption (1994) 9.3.

En çok izlenen film hangisi?

Üç film 11 oscar heykelciği birden almayı başardı. Bunlar; Ben-Hur (1959), Titanic (1997) ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) aday gösterildiği tüm dallarda ödül almayı başardı. All About Eve (1950), Titanic (1997) ve La La Land (2016) 14 adaylık ile en çok aday gösterilmiş filmler.

En yüksek IMDb film hangisi?

Sinefili, sinemaya ve filmlere düşkün veya bağımlı insanları betimleyen, ironi içeren terim. Gerçekte var olmayan sinefili hastalığından muzdarip kişilere "sinefil" denmektedir. Fransızcadaki "cinéphilie" sözcüğünden gelmektedir.


En çok Oscar alan film hangisi?

Avengers: Endgame (Global: 2,79 milyar dolar)

Türkiye'nin en iyi filmi hangisi?

İçindekiler. IMDb listesinin ilk sırasında uzunca bir süredir 1994 yapımı The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) bulunuyor. Başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı film IMDb'de 10 üzerinden 9.3 puanla tüm zamanların en sevilen filmi...

Çok fazla film izleyenlere ne denir?

IMDb (İngilizce: Internet Movie Database, Türkçe: İnternet Film Veritabanı); filmler, diziler, televizyon programları, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir bilgi bankasıdır.

En çok izlenen Türk filmi hangisi?

Geceye beklendiği gibi Everything Everywhere All At Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmi 7 ödülle damga vurdu. Sinema dünyasının en büyük ödüllerinden kabul edilen Oscarlar, Hollywood'daki Dolby Theatre'da gerçekleşen törenle dağıtıldı.

En iyi aşk filmleri hangisi?

Oscar Ödülleri, sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor. Bu ödüle aday gösterilmek bile başlı başına bir başarı. Birçok kategoriye ayrılan bu ödülleri kazanmak da oldukça güç. Yine de yıllar içinde ödül töreninden yalnızca bir tane değil onlarcasıyla dönebilen bazı yapımlar oldu.

Gişe rekoru hangi film?

Nobel Ödülleri (İsveççe: Nobelpriset, Norveççe: Nobelprisen), İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından kişiler veya kuruluşlara fizik, kimya, edebiyat, barış ve fizyoloji veya tıp alanlarındaki olağanüstü başarılarına verilmektedir.


En iyi yabancı filmler hangileri?

Lumiere kardeşlerin çektiği ”Arrival of a Train at La Ciotat” sinema tarihinin ilk filmi olarak kabul edildi. 15 kare hızında çekilen 55 saniyelik bu film, Lumiere kardeşlerin ismini de ilk sinema yapımcıları olarak tarihe kazımış oldu. İlk başta yalnızca dakikalar süren filmler hem renksiz hem de sessizdi.

Netflix 1 Sırada ne var?

bana göre sinefil hem sulu komedilerden hem de ciddi komedilerden, hem popüler filmlerden hem de b filmlerden, hem melodramlardan hem de kan banyosu filmlerden, hem sanat filmlerinden hem de ortalama aksiyon filmlerinden zevk alabilen, bu filmlerdeki ayrıntıları yakalayabilen insana denir.

IMDb 1 film hangisi?

Spoiler vermek, bir eserle ilgili net bir ipucu iletmek anlamına geliyor. Örneğin, merakla beklenen bir film izlediniz. Ve film, beklentilerinizin altında kaldı. Özellikle final sahnesi hiç tatmin etmedi.

Unutulmaz filmler nelerdir?

Uzun metraj, tam uzunluktaki filmleri tanımlamakta kullanılan bir sinema terimi. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, American Film Institute ve British Film Institute uzun metrajı en az 40 dakika olarak tarif eder. Bununla birlikte yetişkinleri hedef alan filmlerin çoğu günümüzde 90-210 dakika arasındadır.

IMDb neyin kısaltması?

Birincilikse 2,3 milyar dolarla James Cameron'ın çektiği Avatar: Suyun Yolu'na (Avatar: The Way of Water) ait.

7 Oscar ödüllü film hangisi?

Türkan Şoray (d. 28 Haziran 1945, İstanbul), Türk oyuncu,devlet sanatçısı,senarist, yönetmen ve yazardır. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir.

En İyi Film ödülü hangisi?

Türkiye'de halka açık ilk sinema 19 Mart 1910'da, İstanbul Şehzadebaşı'nda "Millî Sinema" adı altında faaliyete geçmiştir.

En büyük ödül nedir?

Hollywood'un muhasebesinin gizli doğası gereği şimdiye kadar yapılmış olan en pahalı filmin hangisi olduğu açık değildir. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı ve onun devamı Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu 450 milyon ABD Doları kombine bütçe ile birlikte üretilerek bu filmleri en pahalı yapım yapmaktadır.

Türkiye'de gişe rekoru kimde?

1. Sadri Alışık. 1964'ten başlayarak canlandırdığı Turist Ömer ve Ofsayt Osman tipleriyle ile dikkat çeken Sadri Alışık, yaşamı boyunca 209 filmde rol aldı.

Dünyanın ilk filmi hangisi?

ımdb'nin istatistiklerine göre; 271.854'tür.

Hangi film ne kadar izlendi 2023?

Hesabınızdaki her bir profilde izlenen dizileri ve filmleri görebilirsiniz. Bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin. Profil ve Ebeveyn Kontrolleri bölümünden görmek istediğiniz profili seçin. Bazı hesaplarda önce Profiller öğesini ve ardından bir profili seçmeniz gerekebilir.

Film izleyen birine ne denir?

Ülkenizde en çok izlenen yapımları içeren Top 10 listeleri, bölgenizde mevcut olması durumunda cihazınızda otomatik olarak görüntülenir. Top 10 listelerine top10.netflix.com adresinden de ulaşılabilir ve bu sitedeki listeler haftalık olarak güncellenir.