Isparta İlçeleri

Isparta İlçeleri Isparta İlçeleri, Isparta nın kaç tane köyü var?, Isparta'nın merkezi hangi ilçe?, Isparta hangi şehre yakın?, Isparta neyi ile meşhur?, Isparta nın en büyük ilçesi hangisi?, Isparta hangi ilden ayrıldı?

Isparta İlçeleri

İlde Merkez ilçe ile birlikte, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu,, Yalvaç ve Yenişarbademli olmak üzere 13 ilçe vardır.

Isparta nın kaç tane köyü var?

İlde Merkez ilçe ile birlikte, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu,, Yalvaç ve Yenişarbademli olmak üzere 13 ilçe vardır.

Isparta'nın merkezi hangi ilçe?

Isparta'ya bağlı 13 ilçe, bu ilçelere bağlı 9 belde ve 204 köy bulunmaktadır.

Isparta hangi şehre yakın?

Doğusunda Eğirdir, kuzeyinde Atabey ve Gönen ilçeleri, batısında Burdur İli bulunmaktadır. Merkez ilçeye en yakın ilçe, 22 kilometre ile Atabey'dir. Merkez ilçe Isparta; ilin dokuz ilçesi ile komşu değildir. Merkez ilçeye en uzak olan ilçe ise 175 kilometre ile Yenişarbademli'dir.


Isparta neyi ile meşhur?

Isparta, Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Yöresi'nde bulunan Isparta; batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya, güneyde ise Antalya ile çevrilidir.

Isparta nın en büyük ilçesi hangisi?

Isparta'ya gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken yemeklerin başında ise; yufka ekmeği, bakla borani, banak, şalgam aşı, sazan dolması, Tatar mantısı, dirgit, zıplak, Yalvaç keşkeği ve Yalvaç güllacı gelmektedir. Isparta, Güller Şehri olduğundan, burada gül şerbeti, gül çayı ve gül lokumu da mutlaka denenmelidir.

Isparta hangi ilden ayrıldı?

Coğrafya. Yalvaç, Akdeniz Bölgesi'nin batı bölümünde, Göller Yöresi'nin en kuzeyinde yer almaktadır. İl içinde Isparta merkezden sonra en büyük ve en kuzeydeki ilçesidir.

Isparta'nın eski adı nedir?

Isparta, 1846 yılındaki düzenleme ile kurulan Konya Vilayeti'ne bağlı Hamid Sancağı'nın merkezidir.

Isparta Kışın soğuk mu?

Bölgenin tarihi ismine gelecek olursak, Hitit Dönemi'nde (MÖ 1800-1200) "Pitaşşa" adıyla anılmaktaydı.

Isparta yaşamak için nasıl bir yer?

Isparta iklimi yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Çevredeki göllerin iklim üzerinde önemli etkisi vardır. İlin en büyük gölü, yaklaşık 468 km2 ile, Türkiyenin 4'üncü büyük gölü olan Eğirdir Gölüdür.

Isparta nın en güzel ilçesi neresi?

Isparta en bilindik özelliği, doğal güzellikleri ile ünlü bir şehirdir. Isparta'da bulunan Eğirdir Gölü, Kovada Gölü, Gelincik Yaylası, Davraz Kayak Merkezi gibi doğal güzellikler, Isparta'yı yaşamak için daha da cazip bir yer haline getirir. Isparta, tarihi yapıları ile de öne çıkan bir şehirdir.

Isparta da deprem olur mu?

'Isparta'nın En Güzel İlçesi Hangisi?' Sorusuna Yanıt: Eğirdir. Bu soruya verilebilecek yanıtlar elbette ki subjektiftir fakat yapılan bir dizi araştırma sonucunda, çoğu kişi Eğirdir ilçesinin Isparta'nın en güzel ilçesi olduğu konusunda hemfikir.

Isparta soyu nereden gelir?

Nüfus olarak ise Isparta nüfusunun yaklaşık % 93'ünden fazlası 1. derece deprem bölgesinde, % 5-7 civarında bir oranı da 2. derece deprem bölgesinde yaşamakta.

Isparta nın en meşhur meyvesi nedir?

Kentin önceki adı BARİS'ti. İranlılarla yaptıkları savaştan sonra ülkelerine dönmeyen Mora Yarımadası Isparta'lıları BARİS'te yerleştiler. Yunanca bir İS belirteci başa getirip, birleştirdiler İSPARİTA oldu; sonra da bu ad İSPARTA olarak söylenmeye başlandı. Yunan dilinde İSPORADA dağınık anlamına gelmektedir.

Isparta nın en ünlü yemeği nedir?

İHRACATIN GÖZDESİ ISPARTA KİRAZI

Üretilen kirazın büyük bölümü ihraç edilmektedir. Özellikle Isparta Merkez, Uluborlu, Senirkent, Keçiborlu, Atabey ilçelerimiz başta olmak üzere Isparta genelinde Kiraz üretimi yapılmaktadır.


Isparta nın hangi tatlısı meşhur?

1. Fırın Kebabı Isparta'nın en meşhur yemeği nedir sorusunun cevabı şüphesiz fırın kebabı. Nisan-Mayıs aylarında süt kuzusu, Haziran sonunda ise oğlak ve Eylül sonrası da erkeç etinden hazırlanıyor bu lezzetli kebap.

Isparta da kaç ilçe var?

Isparta'nın meşhur kabak tatlısı - YouTube.

2023 Isparta nüfusu ne kadar?

İlde Merkez ilçe ile birlikte, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu,, Yalvaç ve Yenişarbademli olmak üzere 13 ilçe vardır.

Isparta mı büyük afyon mu?

Isparta'ya ait 2023 nüfus sayısına dair yapılan tahminlere göre, Isparta'nın 2023 yılındaki nüfusu 446.809 olacak. Bu tahmin edilen nüfus miktarı, geçmiş yıllardaki nüfus artış oranları dikkate alınarak hesaplanmıştır. Isparta'nın 2023 yılına ait kesin nüfus verileri 2024 yılı başında kamuoyuna açıklanacak.

Isparta öğrenci şehri mi?

Afyon, Ispartaya göre daha büyük ama malesef o büyüklük büyük köy olması gibi.

Isparta da Yörük var mı?

Isparta, Öğrenci Dostu Üniversite Şehri Araştırmasında 192 üniversite arasında 80 puanla 21. sıraya yerleşerek yüksek memnuniyet hissedilen şehirler arasında yerini aldı.