Kaç gün rapor hakkım kaldı

Kaç gün rapor hakkım kaldı Kaç gün rapor hakkım kaldı, Kaç gün rapor aldığımı nasıl öğrenebilirim?, 1 yılda en fazla kaç gün rapor alınır?, İşçi 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?, Sigortalı çalışan kaç gün rapor alabilir?, Iş göremezlik raporu takibi nasıl yapılır?

Kaç gün rapor aldığımı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık kurulu raporu sorgulama e-devlet üzerinden basit bir arama sorgusuyla ulaşılabilen bir işlemdir.

1 yılda en fazla kaç gün rapor alınır?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

İşçi 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Rapor süresinin 40 günü geçmesi durumunda da rapor, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili kurulları tarafından incelenir. Raporun onaylanması hâlinde ise işçiye iş göremezlik ödeneği verilir. Bu zaman zarfında işçi maaş alamaz.


Sigortalı çalışan kaç gün rapor alabilir?

Yıllık Rapor Hakkı Ne Zaman Yenilenir? Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar.

Iş göremezlik raporu takibi nasıl yapılır?

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Özel sektör rapor hakkı kaç gün?

Süresi. İşçi ayakta tedavi ile tedavi ihtiyacını karşılayabiliyorsa sigortalıya tek hekim raporu ile bir seferde 10 güne kadar istirahat verilebilir. Verilen istirahatin ardından kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam istirahat süresi 20 günü geçmeyecek şekilde raporun süresi uzatılabilir.

Aile hekimi en fazla kaç gün rapor verir?

Aile hekimlerinin muayene etme, ilaç yazma gibi yetkileri olduğu gibi hastaya rapor yazma hakkı da vardır. Aile hekimlerinin bir hastaya ayda en fazla 10 gün rapor verme yetkisi vardır.


Kaç gün rapor alan işçi işten çıkarılır?

Buna göre işçinin raporlu olduğu süre, ihbar süresi + 6 haftayı geçiyorsa raporlu işçinin işten çıkarılması söz konusu olacaktır. Feshin haklı nedene dayanması için raporun kesintisiz olması ve ihbar süresini altı hafta aşması zorunludur.

Üst üste rapor alan işçi işten çıkarılır mı?

Sürekli rapor alan işçi işvereni zor duruma sokmaktadır. Sürekli olarak hastaneden rapor alarak işe gelmeyen işçinin sözleşmesi işveren tarafından haklı neden ile fesih edilebilmektedir. İşverene bu yetkiyi veren ise 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 25'in I-a bendidir.

Rapor alan işçi işten çıkarılabilir mi?

İşçiler, tabi ki gerekli şartlar sağlanmışsa işten çıkarılabilir. Ancak, raporlu olan işçi tıpkı diğer işçiler gibi haklı bir neden gösterilmeksizin işten çıkarılamaz.

Rapor alan işçi tazminatsız çıkarılır mi?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Rapor hakkım bitti ne yapmalıyım?

Eğer aile hekimleri rapor bitiminden sonra tekrar muayene etmek ister ise istirahat durumuna göre 10 gün daha rapor verebilir. Ayrıca aynı hekim çalışana yıl içinde en fazla 40 gün olmak üzere rapor verebilir.

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

Birbirinden Bağımsız veya Aynı Hekimden Arka Arkaya Rapor Alınması Halinde Rapor Parası Nasıl Ödenir? İşçinin almış olduğu raporda hekim tarafından Kontrol veya Çalışır olarak rapor durumu belirtilir. Tek hekim bir seferde 10 günden fazla rapor veremez.

3 doktorlu heyet raporu en az kaç gün?

Hastane kurulu tarafından onaylanan heyet raporu neredeyse her kamu kurum ve kuruluşa iletilebilir. Heyet raporu ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Bunun yanı sıra tam teşekküllü sağlık raporunun süresi 7 iş günü olarak belirlenir. Heyet raporunun geçerlilik süresi neredeyse 90 gün olarak belirlenmiştir.

İşveren raporu SGK'ya bildirmezse ne olur?

1-İşçinin rapor aldığında bana bu dönemde çalışıp çalışmadığını bildirmek zorundasın. 2-Bu bildirimin yapılmaması kanunda 102. Maddede para cezası ile cezalandırılmıştır.

2023 10 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.

Asgari ücret 10 günlük rapor parası ne kadar?

Örneğin, rahatsızlandınız ve 10 günlük rapor aldınız. Rapor ücreti 8 günlük olarak ödeniyor, çünkü ilk iki gün hesaba katılmıyor. Asgari ücretli çalışansınız ve 10 günlük rapor aldınız; ayakta tedavi olduğunuzda alacağınız rapor ücreti 1.784 lira olacak.

1 ay rapor parası ne kadar?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.