Özgecan Aslan Yanık Cesedi

Özgecan Aslan Yanık Cesedi Özgecan Aslan Yanık Cesedi, Özgecan Aslan cesedi nasil bulundu?, Özgecan ın katilleri ne oldu?, Özge Aslan neden öldü?, Özgecan katili kaç yıl ceza aldı?, Özgecan olayı nedir?

Özgecan Aslan cesedi nasil bulundu?

Zanlıların tümünün yakalanmasından sonra polise verdikleri ifadeler sonucu Özgecan'ın cesedi, Cinderesi yatağında yüzünün ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulundu. Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ceset yandığı için kimlik tespiti Özgecan'ın kıyafetleri üzerinden yapılabildi.

Özgecan ın katilleri ne oldu?

Ahmet Suphi Altındöken'in Adana E tipi kapalı cezaevinde uğradığı silahlı saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi.

Özge Aslan neden öldü?

Ancak Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 tarihinde okulundan evine gitmek için bindiği serviste, tecavüze direndiği için vahşice katledildi.

Özgecan katili kaç yıl ceza aldı?

Yargılama sürecinde Alan ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etmişti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ve sanığın "ayrıntılı ifade vereceğim" şeklindeki dilekçesi üzerine Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.


Özgecan olayı nedir?

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilmişti. Sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Özgecan ın katili nasıl yakalandı?

Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyü yakınlarında iki gün önce trafik kontrolü yapan jandarma ekipleri durdurdukları bir minibüste arama yaptı. Yapılan aramada yeni yıkanmış araçta kan izleri gören ekipler minibüsteki Necmettin A. (50) ile oğlu Ahmet Suphi A. (26) ve Fatih G.yi (20) gözaltına aldı.

Özgecan Aslan'ın katilinin mezarı nerede?

Cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi Mersin'de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedildi.

Özgecan ın mezarı nerede?

Anne Songül ve baba Mehmet Aslan, Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te 19 yaşındayken öldürülen kızlarının Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki melek figürlü anıt mezarını ziyaret etti.

Özgecan ın katilini öldüren kişi nereli?

Tokat'ta merkeze bağlı Emirseyit Beldesi'nden olan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan'ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor.

Özgecan Aslan yaşasaydı kaç yaşında olurdu?

Hayatına son verildiğinde 19 yaşında olan Özgecan Aslan yaşasaydı bugün 23 yaşında bir psikolog olacaktı. Ahenk Bayazıt'ın Milliyet'teki haberine göre, Türkiye'de kadına şiddet hız kesmiyor, aksine her yıl artan erkek şiddeti nedeniyle yüzlerce kadın hayattan koparılıyor.

Özgecan Aslan hangi şehirde öldü?

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNİN GEÇMİŞİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan, kadına yönelik şiddetle mücadelenin simgesi haline gelmişti.


Fatih Gökçe hangi cezaevinde?

Haklarında ağırlaştırılmış müebbet istenen tutuklu sanıklar duruşma için; Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de gece geç saatlerde Osmaniye'deki cezaevinden Tarsus'a getirildi.


Özgecan Aslan davası nedir?

TEK CELSEDE 3 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

2015 yılının şubat ayında meydana gelen olayda, Suphi Altundöken, evine gitmek üzere Tarsus'tan dolmuşuna binen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı kaçırmış, cinsel saldırıda bulunmuş, ağır yaralıyken bileklerini kesmiş ve cansız bedenini de yakmıştı.


Gültekin Alan neden cezaevine girdi?

Gültekin Alan, cezaevinde Ahmet Suphi Altındöken ve babasını vurduğu olayda tespit edildi. İddialara göre, tuvalet molası bahanesiyle havalandırmaya çıkan Alan, burada bulunan tabancayı alarak infazı gerçekleştirdi.

Gültekin alan nerede yatıyor?

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a tecavüz ettikten sonra öldüren Ahmet Suphi Altındöken'i, 11 Nisan günü Adana Cezaevi'nde tabancayla öldüren hükümlü Gültekin Alan, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Özgecan olayı nasıl oldu?

Boğuşma sırasında Özgecan, Suphi A.'nın yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi A., bıçağını çıkarıp Özgecan'a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü.

Özgecan Aslan nasıl yakıldı?

Peki Özgecan Aslan nasıl öldürüldü? Özgecan Aslan 22 Ekim 1955 Mersin doğumludur. Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste önce defalarca bıçaklanmış ardından demir çubukla dövülmüştür. Daha sonra Özgecan Aslan'ın cesedini yakan 3 kişi Özgecan'ın ellerini de kesmiştir.

Özgecan Aslan hangi liseden mezun?

Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yasını tutan lise öğrencileri bugün okula ders kitaplarıyla birlikte gencecik bir fidanın katledilişinin isyanını götürdü. İstanbul Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özgecan için yürüdü.

Özgecan ın babası ne iş yapıyor?

15 yıldır Tarsus'un Barış Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Aslan, geçimini matbaa işleri ve grafikerlikten sağlıyor. Özgecan ile birlikte 2 kız 1 erkek çocuk babası olan Aslan, çevresi tarafından hoşgörülü, yardımsever ve dürüst biri olarak biliniyor.

Özgecan düştü mü?

Mahkeme; Ayşe Özgecan Usta'nın 8. kattan ve 26 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybettiği, boyunun 1.65 olduğu yaklaşık olarak 60 kilogram ağırlığında olduğu, otopsi raporunda tırnaklarında sanık Bartu C.A.

Suphi Altındöken ne zaman öldü?

Alan'ın Tokat çevresinde 'Kızılırmak Mafyası' olarak tanındığı belirtiliyor. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı (20) hunharca katleden ve kaldığı yüksek güvenlikli cezaevinde tabancayla öldürülen minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi adeta ortada kaldı. Cenaze Adana ile Tarsus arasında gidip geldi.

Suphi Altındökene ne oldu?

Sanık Gültekin Alan son savunmasında şunları söyledi: “Suç aleti silahı bir yıl önce tuvalette buldum ve bacak arasında sakladım. Silahın nasıl cezaevine sokulduğunu bilmiyorum. Olay günü halı sahaya çıkacağımız belli değildi. İnfaz koruma memuru daha sonra halı sahaya çıkacağımızı söyledi.