Viranşehir Nerenin İlçesi

Viranşehir Nerenin İlçesi Viranşehir Nerenin İlçesi, Viranşehir den sonra hangi il gelir?, Viranşehir Neyi Meşhur?, Viranşehir nüfusu ne kadar?, Viranşehir adı nereden gelir?

Viranşehir Nerenin İlçesi

Şanlıurfa'nın en eski ilçelerinden birisi olan Viranşehir, 1.843 km. karelik yüzölçümü ile yörenin volkanik dağı Karacadağ'ın güney eteklerine yaslanmış, denizden 620 metre yükseklikteki ovaları sınırları içerisine alır.

Viranşehir den sonra hangi il gelir?

Şanlıurfa'nın en eski ilçelerinden birisi olan Viranşehir, 1.843 km. karelik yüzölçümü ile yörenin volkanik dağı Karacadağ'ın güney eteklerine yaslanmış, denizden 620 metre yükseklikteki ovaları sınırları içerisine alır.

Viranşehir Neyi Meşhur?

Batısında Şanlıurfa (90 km), doğusunda Mardin (95 km), kuzeyinde Diyarbakır (91 km) il merkezleri olan, güneyinde Ceylanpınar adlı ilçe ile Suriye sınırından ayrılan Şanlıurfa'nın nüfus olarak dördüncü büyük ilçesidir.

Viranşehir nüfusu ne kadar?

İlçe, tarihi Zeynel Abidin Camii, Hz. İbrahim Makamı, Hz. Eyyub-i Ensari Türbesi, Viranşehir Kalesi ve Nargilem Bedesteni gibi birçok turistik ve tarihi mekanı barındırır. Ayrıca ilçe, Urfa kebabı ve baklava gibi lezzetli yemekleriyle de ünlüdür.

Viranşehir adı nereden gelir?

Viranşehir nüfusu 205.380 Bu nüfusun, 101.689 erkek ve 103.691 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,51 erkek, %50,49 kadındır.


Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi hangisi?

1101' de Danişmendlilerin, 1105'te de Anadolu Selçuklularının eline geçen ilçemiz 1398 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır. Ardından bir süre Timur' un istilasına uğramış bu istila sonucunda ilçenin ismi Viranşehir olarak anılmaya başlanmıştır.

Viranşehir Mardin arası kaç kilometredir?

Yücelen Mağaraları, Tek Tek Dağları Milli Parkı, Habur Suyu ve Yılanlı Dağ ise ilçenin en popüler doğal güzellik alanları arasında yer almaktadır. Siverek, şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Şehrin en büyük ilçesi olan Siverek'in toplam nüfusu yaklaşık olarak 266.369'dur.

Viranşehir eski adı nedir?

Viranşehir - Mardin arası toplam 188 kilometre.

Viranşehir kelime anlamı nedir?

'Tarihsel süreç içerisinde en eski ad olarak bildiğimiz Tella'dan sonra değişik adlar alan Viranşehir, Kanuni Sultan Süleyman döneminde (M.s. 1535) mutasarrıflık olarak Diyarbakır'a bağlanmıştır.

Viranşehir'de kaç tane köy var?

isimlerini alan şehir,tarihte çok yıkılıp yakıldığı için. şehre harap anlamına gelen “VİRAN” kelimesi. eklenerek “VİRANŞEHİR”ismini almıştır.Uzun bir süre.

Viranşehir nereye yakın?

Viranşehir'de 170 yerleşim .

Türkiye'nin en büyük ilçesi neresidir?

Viranşehir, Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir. Batısında Şanlıurfa (90 km), doğusunda Mardin (95 km), kuzeyinde Diyarbakır (91 km) il merkezleri olan, güneyinde Ceylanpınar adlı ilçe ile Suriye sınırından ayrılan Şanlıurfa'nın nüfus olarak dördüncü büyük ilçesidir.

Şanlıurfa Viranşehir arası kaç kilometredir?

Artı Gerçek - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla "en kalabalık ilçeler" listesinde ilk sıraya yerleşti. Esenyurt, nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. Bu ilçede kilometrekareye 3 bin 49 kişi düşüyor.

Viranşehir'de hangi aşiret var?

Şanlıurfa'ya 68 kilometre uzaklıkta yer alan ve 200.000'den fazla nüfusuyla şehrin en büyük ilçelerinden biri olan Viranşehir'in otogarı, Şanlıurfa-Mardin Otoyolu üzerinde bulunuyor.

Viranşehirde yanardağ var mı?

- Brodırej Aşireti: Siverek Ve Viranşehir Merkez Ve Köylerinde Otururlar. - Berazi (Berezan) Aşireti: Merkez İlçede Otururlar.Kürtçe Konuşurlar. Hanefi'dirler. - Baziki Aşireti: Birecik Ve Hilvan'da Otururlar.

Mersin Viranşehir hangi ilçeye bağlı?

Karacadağ; Diyarbakır, Hilvan ve Viranşehir'e doğru uzanış gösteren kalkan şekilli bir volkandır.

Şanlıurfa'nın en güzel ilçesi hangisi?

Viranşehir, Mersin ilinin Mezitli ilçesine bağlı bir mahalledir.

Urfanın en büyük aşireti kimdir?

Türkiye genelinde yapılan araştırmada en güzel ilçeler açıklandı. Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi en güzel ilçeler arasında yer aldı. Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada, ülkenin en güzel ilçeleri belirlendi. Bu ilçeler, doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve benzersiz atmosferleri ile dikkat çekiyor.

Urfanın hangi ilçeleri Arap?

Araştırmalar sonrası Şanlıurfa'da bulunan en büyük 20 aşiret belli oldu. Sıralamada nüfus açısında en büyük aşiretleri İzol, Bucak, Şeyhanlı, Mersavi ve Biniicil aşiretleri oldu.

Gaziantep Viranşehir arası kaç?

Araplar'ın çoğunluk olduğu ilçeler

Şanlıurfa'nın ilçeleri içerisinde Akçakale ve Harran ilçelerinin tamamına yakınını Araplar teşkil eder. Merkez ilçelerden olan Eyyübiye ilçesinin de %65 civarı nüfusu Araptır. Diğer iki merkez ilçeler Haliliye ve Karaköprü'de de ciddi Arap nüfus vardır.


Viranşehir Bursa arası kaç Kilome?

Viranşehir - Gaziantep arası toplam 156 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat 30 dakika sürüyor.