Didim Nerede

Didim Nerede Didim Nerede, Didim nerede hangi şehirde?, Didim nasıl bir yer?, Didime nereler yakin?, Didim ne ile meşhur?, Didim hangi şehre yakın?

Didim nerede hangi şehirde?

1991 yılında ilçe olan Didim, doğuda Muğla il sınırı, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir, yüzölçümü 402 km2 civarındadır. Aydın sınırları içinde yer alan Didim, Kuşadası'ndan 70, Bodrum'dan 110 km uzaklıkta önemli bir turizm merkezidir.

Didim nasıl bir yer?

Didim, Aydın'ın popüler turistik ilçelerinden. Temiz plajları ve yüksek oksijen seviyeli havası ile antik çağlardan beri ilgi çeken bir tatil beldesidir. Turizm olanakları gelişmiştir ve her bütçeye uygun 5 yıldızlı otellerden butik otellere, apart otellere kadar birçok tesis bulunmaktadır.


Didime nereler yakin?

Muğla, İzmir gibi güzel Ege şehirlerine yakın; Ege Denizi, Bafa Gölü ve Menderes Nehri'ne komşu olan bu güzel durak, tarihi ve turistik bir tatil yapmak isteyenler için ilaç gibi bir yer. Didim'e gitmek için pek çok farklı yol var.

Didim ne ile meşhur?

Didim'de gezilecek yerler olarak; Didyma Antik kenti, Apollon Tapınağı, Myus Antik Kenti, Herakleia Antik Kenti, Milet Antik kenti, Priene Antik Şehri, Saplı Ada, müzeler, plajlar, koylar, Bafa gölü, Altınkum gibi birçok yeri gezebilirsiniz.

Didim hangi şehre yakın?

Didim ya da eski ismiyle Yenihisar, Aydın'ın turistik bir ilçesidir. Doğuda Muğla il sınırı, Güllük Körfezi ve Akbük Koyu, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Büyük Menderes ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir.

Izmir Didim arası kaç saat sürer?

İzmir - Didim arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun

İki şehir arasındaki mesafe 173 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 2 saat 30 dakika saat kadar sürer.


Didim Deniz var mı?

Didim'in ilk akla gelen plajı direkt olarak Altınkum Plajı olmaktadır. Şehir merkezinde konumlanan Altınkum, halk plajı olması nedeniyle Didim'in en kalabalık adresidir. Ilık suyu, geniş kum plajı, bölgede yer alan uygun fiyatlı tesisleri ile Altınkum Didim'in sevilen adreslerindendir.

Didim'de denize girilir mi?

Didim, ülkemizin özellikle de Ege Bölgesi'nin en iyi tatil beldeleri arasında yer almaktadır. İlçede yer alan plajlar hem doğa güzellikleri ile hem de mavi bayraklara sahip olmaları sebebi ile pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.

Didim denizi sıcak mı?

Deniz suyu normalin bi seviye altında. Yetişkinler için serin denilebilir ancak çocuklar için biraz derinler soğuk olabilir.

Didim'in neyi meşhur yemek?

Şöyle ki; Ülkemizin yöresel çorbası olan tarhana ve kulak çorbası listenin en başta yer alıyor. Sarmaşık ve kedirgen kavurması, acılı güveç, etli nohut yahnisi, tandır kebap, patlıcan kavurma, ciğer sote ve mantı, et seven kişilerin Didim'de denemesi gereken Türk yemeklerinden.

Didim Bodrum a yakın mı?

Didim - Bodrum arası toplam 99 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Didimin en güzel semti neresi?

DİDİMİN EN GÜZEL SEMTİ ÇAMLIK MAHALLESİNDE.

Bodrum Didim arası ne kadar sürüyor?

İki ilçe merkezi arasındaki mesafe 114 km'dir. Yol güzergahının kimi yerlerde deniz kenarından ilerlemesi nedeniyle yolculuk süresi biraz uzundur. Hız limitlerine uyularak güvenli bir seyahat ile 1 saat 30 dakika gibi bir süre içerisinde Didim'den Bodrum'a ulaşabilirsiniz.

Çeşme Didim kaç saat sürüyor?

Didim - Çeşme arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Didim - Çeşme arası toplam 106 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Didim diğer adı nedir?

Eski ismi “Yenihisar” olan ilçe, yöre halkının isteğine uyularak 9 Nisan 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararla Didim olarak değiştirilmiştir. Apollon Tapınağı Artemis'in ikiz kardeşi Apollon adına, Brankhid kahinleri için yapılmıştır.

Didime hangi ayda gidilir?

Hava sıcaklıkları nisan ayında tatil yapmaya uygun hale geldiğinden yaz sezonu oldukça erken açılır. Kasım ayına kadar da Didim'de denize girmeniz mümkün. Bu sayede Didim ziyaretinizi ilkbahar ya da sonbahar aylarında gerçekleştirerek yaz aylarının kalabalığından uzaklaşabilirsiniz.

Aydın Didim arası kaç saat sürüyor?

Aydın Didim arası mesafe 100 kilometre olup özel araçla 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Izmir Didim arası kaç kilometredir?

Didim, ülkemizin tatil yapmak için en çok tercih edilen ilçelerinden biridir. İzmir ile arasındaki toplam mesafe ise 162 kilometredir.

Didim Marmaris kaç saat sürüyor?

Didim - Marmaris arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Didim - Marmaris arası toplam 99 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Didim ile istanbul arası kaç saat?

İstanbul - Didim arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun. Kamil Koç ile İstanbul - Didim yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 718 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 8 saat 45 dakika saat kadar sürer.