Edremit İlçeleri

Edremit İlçeleri Edremit İlçeleri, Edremit'in kaç tane köyü var?, Edremit hangi illerde var?, Edremit'in en güzel mahallesi neresi?, Edremit Akçay nereye bağlı?, Balıkesir'in en büyük ilçesi neresidir?

Edremit İlçeleri

Zeytinli. Akçay. Güre. Altınoluk. Avcılar. Narlı en önemli tatil merkezleridir.

Edremit'in kaç tane köyü var?

Batıda Ege Denizi ve Ayvacık ilçesi, kuzeyde Bayramiç ve Yenice ilçeleri, Doğuda Havran ilçesi, güneyde Burhaniye ilçesi ile çevrilidir. Edremit Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir İline bağlı , yüzölçümü 708 km² olan Edremit'in 15 Mahallesi, 5 beldesi ve 20 köyü vardır.

Edremit hangi illerde var?

Bölge Balıkesir ve Çanakkale illeri arasındadır. Küçükkuyu-Altınoluk arasındaki, Mıhlı çayı iki il arasındaki sınırdır. Çanakkalede Ayvacık, Balıkesir'de ise Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ve iç kısımdaki Havran ilçeleri körfez bölgesini oluşturur.

Edremit'in en güzel mahallesi neresi?

Güre, Edremit'in güzel bir mahallesi olmasının yanı sıra turistik açıdan da zengin bir bölgedir. Güre'de gezilecek ve keşfedilecek birçok ilginç yer bulunmaktadır. İşte Güre'de gezilecek bazı önemli yerler: Güre Plajları: Güre'nin sahil şeridi, güzel plajları ve temiz denizi ile ünlüdür.

Edremit Akçay nereye bağlı?

Akçay, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Edremit merkeze 8 kilometre uzaklıktadır.

Balıkesir'in en büyük ilçesi neresidir?

İlçe nüfuslarını da açıklayan Binici şu bilgileri verdi: "Balıkesir'in ilçelerine geldiğimizde en büyük ilçesi 176 bin 377 nüfusla Karesi ilçesi, 2. sırada 175 bin 017 ile Altıeylül, 3. sırada 149 bin 469 ile Bandırma, 4. sırada 144 bin 995 ile Edremit, 5. sırada 72 bin 927 ile Gönen, 6. sırada 68 bin 457 kişi ile ...

Edremit Beyoba köyü Alevi mi?

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Beyoba köyü, bir Alevi-Bektaşi köyü olup, köyün hizmetini Hamza Baba Ocağı görmektedir.

Edremit neyi ile ünlü?

Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit fay hattı nereden geçiyor?

Körfez'de diri fay hatlarının bulunduğu yerleşim alanları "kızmızı çizgi" ile belirlendi. Edremit Körfezinde 1. Derece diri fay hattının Edremit'in sırtlarından Beyoba, Pınarbaşı ve Ortaoba köylerinden gelip, Güre, Çamlıbel, Kavlaklar bölgesinde yoğunlaştığı görülüyor.

Edremit deniz soğuk mu?

Denizi serindir. Bunun nedeni kaz dağlarının sularını bölgede denize karışmasıdır. Denizin ortasında tatlı su içebileceğiniz kaynaklar vardır.

Balıkesir'in en lüks semti neresi?

Balıkesir'deki en lüks semt Bahçelievler olarak bilinir ancak yine de diğer Marmara şehirlerine kıyasla daha uygun fiyatlar sunarak yaşam kalitesi ve konfor sunan bir semttir. Balıkesir'in en tanınmış ilçesi Ayvalık'tır.

Edremit Güre nasıl bir yer?

Güre, Edremit körfezinde Kazdağları'nın eteklerinde yeşilin mavi ile kucaklaştığı, oksijen cenneti yörenin kalbinde şifalı sıcak ve soğuk suları ile her tür turizm faaliyetine imkan sağlayacak koşullara sahip cennet bir beldedir. Güre, köyden kente dönüşüm yapan şirin bir beldedir. Güre'de tabiat oldukça bonkördür.

Edremit'te denize girilir mi?

Özellikle ağırladığı turist sayısıyla ön plana çıkan ilçenin pek çok tatil beldesi bulunuyor. Oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren ilçenin yeşil doğasıyla birlikte mavi plajının birleşimi harika görüntüler oluşturmaktadır.

Akçay suyu soğuk mu?

Balıkesir Akçay deniz suyu genel olarak soğuk bir suya sahip olsa da zaman zaman ılık olduğu dönemler de olmaktadır.

Edremit Ege mi Marmara mı?

Edremit Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölgesi içindedir. Fakat Ege denizine kıyısı bulunur. Aslında Balıkesir'den çok Edremit ilçesinin hangi gölgede olduğu daha çok tartışma yaratır. Haritaya bakıldığında Edremit Ege Denizi'ne kıyısı olan fakat Marmara bölgesine ait olan bir alandadır.

Edremit Çanakkale arası kaç kilometredir?

Çanakkale - Edremit Arası Otobüs

Çanakkale ile Edremit arasındaki mesafe 139 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir.


Bandırma mı büyük Edremit mi?

Karesi ve Altıeylül hariç, ilçeler içinde en fazla nüfus. artışı Edremit'te yaşandı. 162.145 nüfusla il yarışında. yıllardır Bandırma ile çekişen Edremit, Bandırma'yı geçti.

Balıkesir'in en küçük ilçesi hangisi?

Yüzölçümü ile Balıkesir'in en küçük ilçesi olan Gömeç, 15.207 nüfusu ile Marmara ve Balya'nın ardından en küçük üçüncü ilçesidir.

Balıkesir eskiden nereye bağlıydı?

1596'dan 1610'a kadar olan dönemde, Anadolu'daki Celali isyanları sonucu doğudan batıya doğru göç eden yörüklerin bir kısmı Balıkesir yöresine gelmiştir. 1816 yılına gelindiğinde Karesi Sancağı, Anadolu Eyaleti'nden ayrılarak kurulan Hüdavendigâr ve Kocaeli Eyaleti'ne bağlanmıştır.

En çok Alevi hangi ilçede?

Tunceli Alevileri

Tunceli, %80-%85 oranla Türkiye'nin diğer illerine nazaran en çok Alevi nüfusunu barındıran şehirdir.


Balıkesir Alevileri nereden gelmiştir?

1305 - Alevi-bektaşi inançlı Sarı Saltuk Türkmenleri (Kazdağı Türkmenleri), Ece Halil önderliğinde Dobruca yöresinden Anadolu'ya geri gelerek Karesi topraklarına sığınmışlardır. Günümüzde Kazdağları'nda yaşayan Tahtacılar'ın kökenini oluştururlar.