En İyi Filimler

En İyi Filimler En İyi Filimler, Dünyanın en iyi film hangisi?, En çok hangi film izlendi?, Efsane filmler hangileri?, IMDb rekoru hangi filmde?, 2023 te en çok izlenen film hangisi?

Dünyanın en iyi film hangisi?

Çamaşırhane Film imzalı, 2017 yapımı Recep İvedik 5 7 milyon 437 bin 50 seyirciyle tüm zamanların en çok izlenen film rekorunu elinde bulunduruyor.

En çok hangi film izlendi?

1. The Shawshank Redemption (1994) 9.3.

Efsane filmler hangileri?

2023 yılında Türkiye'de en çok izlenen filmler belli oldu. Listenin zirvesindeki "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" 2 milyon sınırını aşan tek film oldu.


IMDb rekoru hangi filmde?

İçindekiler. IMDb listesinin ilk sırasında uzunca bir süredir 1994 yapımı The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) bulunuyor. Başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı film IMDb'de 10 üzerinden 9.3 puanla tüm zamanların en sevilen filmi...

2023 te en çok izlenen film hangisi?

IMDb tarafından paylaşılan sıralamaya göre dünyanın en dizileri listesinin birinci sırasında 9.5/10 puan ile Breaking Bad yer alıyor. Dördüncü sırada ise 2. Dünya Savaşı'nda geçen Band of Brothers dizisi bizleri karşılıyor.

Türkiye'nin en iyi filmi hangisi?

Sinefili, sinemaya ve filmlere düşkün veya bağımlı insanları betimleyen, ironi içeren terim. Gerçekte var olmayan sinefili hastalığından muzdarip kişilere "sinefil" denmektedir. Fransızcadaki "cinéphilie" sözcüğünden gelmektedir.

En çok izlenen Türk filmi hangisi?

Lumiere kardeşlerin çektiği ”Arrival of a Train at La Ciotat” sinema tarihinin ilk filmi olarak kabul edildi. 15 kare hızında çekilen 55 saniyelik bu film, Lumiere kardeşlerin ismini de ilk sinema yapımcıları olarak tarihe kazımış oldu. İlk başta yalnızca dakikalar süren filmler hem renksiz hem de sessizdi.

En iyi yabancı filmler hangileri?

Evren; Fuat Uzkınay'ın “Ayastefanos Abidesinin Yıkılışı” (1914) adlı filmini Türkiye'de sinemanın başlangıcı saymakta ve çevrilen ilk Türk filmi demektedir.


Türkiye'de gişe rekoru hangi filmde?

Türkiye'de halka açık ilk sinema 19 Mart 1910'da, İstanbul Şehzadebaşı'nda "Millî Sinema" adı altında faaliyete geçmiştir.

Ne izlemeli film 2023?

Gişe performansı

Dördüncü haftasında da gişede ilk sırada yer aldı ve toplamda 1 milyon 365 binden fazla seyirci tarafından izlenerek 152,2 milyon ₺ hasılat elde etti.


Bana bir film önerir misin?

1. Sadri Alışık. 1964'ten başlayarak canlandırdığı Turist Ömer ve Ofsayt Osman tipleriyle ile dikkat çeken Sadri Alışık, yaşamı boyunca 209 filmde rol aldı.

Bana bir korku filmi önerir misin?

Her film 17 metre uzunluğundaydı ve yansıtıcı ile çevrildiklerinde 46 saniye sürüyorlardı. Lumière kardeşlerin, ilk filmlerini, gösterim yılıyla aynı olan 1895'te, Léon Bouly'nin bir yıl önce patenti alınan sinematograf cihazı ile kaydettikleri düşünülmektedir.

IMDb 1 film hangisi?

İlk öykülü film 1902 yılında Georges Méliès tarafından Le Voyage dans la Lune (Aya Seyahat) adlı filmle gerçekleştirildi. 19. yüzyıla kadar hareketli resimler tamamen görsel bir sanat olmasına karşın ilk sessiz filmlerin kamu tarafından beğenilmişti. 20. yüzyılın başında filmler öyküsel bir yapı geliştirmeye başladı.

Dunyanin en iyi dizisi nedir?

Fotoğrafçı ve savaş muhabiri Lee Miller'ı konu alan biyografik drama filmi Lee, Eylül ayında 2023 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyer yapacak. Ellen Kuras'ın yönettiği filmde Miller'ı Oscar Ödüllü Kate Winslet canlandıracak.

Ne film izlesek?

The Exorcist, halen en iyi korku filmi olarak anılıyor.

En iyi aşk filmleri hangisi?

Dünyanın "en kötü şöhretli" filmi unvanını taşıyan 'Cannibal Holocaust' 50'nin üzerinde ülkede yasaklanarak bu alanda bir rekora imza attı.

Çok fazla film izleyenlere ne denir?

Hayatın akışından bir görüntü olmasına rağmen, ilk gösterim bir anlamda korku filmi izlenimi yaratmıştır. Oysa ilk korku filmi, Lumiere Kardeşler'in film gösteriminden 1 yıl sonra izleyicilerle buluşan Georges Melies'in Le Manoir du Diable (Şeytan Evi, 1896) filmidir.

Hangi film ne kadar izlendi 2023?

29 Mart 1993 – 15 Ocak 1999 tarihleri arasında yayınlanan Ferhunde Hanımlar 1.780 bölümüyle Türkiye'nin en uzun soluklu yerli dizisidir. Kaç Yerli Dizi Başka Ülkelerde En Yüksek Reytingleri Aldı?

Dünyanın ilk filmi hangisi?

İngilizcede terimin karşılığı "movie buff"dır. Sinefil kişi hayatın gerçeklerini filmler aracılığıyla algılar ve yorumlar.

Netflix ne izlesem Türk?

bana göre sinefil hem sulu komedilerden hem de ciddi komedilerden, hem popüler filmlerden hem de b filmlerden, hem melodramlardan hem de kan banyosu filmlerden, hem sanat filmlerinden hem de ortalama aksiyon filmlerinden zevk alabilen, bu filmlerdeki ayrıntıları yakalayabilen insana denir.