Erzincan İlçeleri

Erzincan İlçeleri Erzincan İlçeleri, Erzincan ilçeleri nelerdir?, Erzincan'ın kaç tane ili var?, Erzincan'ın en kalabalık ilçesi hangisi?, Erzincanda kaç tane köy var?, Erzincan hangi ilçeleri Alevi?, Erzincan Zaza mı?

Erzincan ilçeleri nelerdir?

İlçeleri; Çayırlı, Erzincan, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan ve Üzümlü'dür.

Erzincan'ın kaç tane ili var?

Yüzölçümü 11.903 km2 olup il merkezinin denizden yüksekliği 1.185 metredir. Erzincan`ın ilçeleri; Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan ve Üzümlü`dür.

Erzincan'ın en kalabalık ilçesi hangisi?

Erzincan'ın merkez ilçesiyle birlikte; Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan ve Üzümlü ilçeleri bulunuyor. 161.191 kişiyle Erzincan merkez en fazla nüfusa, 2.333 kişiyle de Otlukbeli en az nüfusa sahip ilçelerdir.


Erzincanda kaç tane köy var?

Erzincan Alevileri

Genellikle Tercan ilçesi ve çevre ilçelerde bulunurlar. Kemaliye ve İliç ilçelerinde Türkmen olan Aleviler daha fazladır.


Erzincan hangi ilçeleri Alevi?

Zazalar, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı bir dil olan Zazaca konuşup Türkiye'nin çoğunlukla Doğu Anadolu Bölgesi'nde; Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tunceli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise; Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa illerinin belirli bölgelerinde yaşayan İranî bir halktır.

Erzincan Zaza mı?

Erzincan ilinin ilçeleri, Erzincan (il merkezi) Çayırlı İliç

Erzincan Merkez ilçesi hangisi?

Erzincan mutfağının popüler yemekleri arasında yaprak döner, yaprak sarma, kesme çorbası, su böreği, kuzu dolması, gendime çorbası, kaburga, kasefe tatlısı, sırın tatlısı, Erzincan üzümü, tulum peyniri ve tava leblebisi yer almaktadır.

Erzincan neyi ile meşhur?

Erzincan adı Aziris ya da Eriza' dan gelmektedir. Eriza adı Selçuklularca XI. Asırda Erzingan olarak kullanılmış, daha sonraki yıllarda bugünkü adı olan Erzincan ismini almıştır. Araştırmacılar bölge tarihinin 'Paleolitik Çağ'a kadar uzandığını belirtmektedir.

Erzincan kökeni nedir?

İlimiz Doğuda Erzurum, Batıda Sivas, Güneyde Tunceli, Güneydoğuda Bingöl, Güneybatıda Elazığ, Malatya, Kuzeyde Gümüşhane, Bayburt ve Kuzeybatıda Giresun illeri ile çevrilidir.

Erzincana en yakın il hangisi?

ÖZET: Türkiye'de idari taksimata göre en büyük idari birim illerdir. Bu illerden biri de Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde 39° 02'-40° 05' kuzey enlemleri ile 38° 16'- 40° 45' doğu boylamları arasında yer alan Erzincan ilidir. İlin yüzölçümü 11903 km2 kadardır.

Erzincan küçük şehir mi?

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Elazığ ve Malatya dışındaki diğer tüm illerden daha ılıman iklimi vardır. Yıllık sıcaklık ortalamaları 16,6 °C'dir. En soğuk ay olan Ocak ayı ortalamasının -3,7 °C, en sıcak ay olan Ağustos ayı ortalamasının da 23,9 °C olduğu görülmektedir.

Erzincan iklimi nasıl?

JANDARMA BÖLGESİNDEKİ KÖYLERDE ALEVİLER YAŞIYOR

Örneğin Yaylabaşı Jandarma Karakolu'nun bulunduğu Yaylabaşı Beldesi'nin etrafında kalan köylerin hepsi Alevi köyleri ve bu köyler CHP'nin en çok oy aldığı köyler.


Erzincan Yaylabaşı Alevi mi?

ADNKS 2012 sonuçlarına göre Erzurum`da nüfusu en kalabalık olan köyün 2 bin 185 kişiyle Karaçoban`ın Binpınar Köyü olduğu açıklandı. Nüfus çokluğu bakımından Binpınar`ı 2013 kişiyle Karayazı`nın Göksu Beldesine bağlı Değirmenkaya Köyü, bin 926 kişiyle Tekman`ın Gökoğlan Beldesi Toptepe Köyü izledi.

Erzurum'un en büyük köyü hangisi?

metonio: Refahiye ilçesinde 79 yerleşim Sünni-Türk, 36 yerleşim Koçgirili, 11 yerleşim Alevi-Türk, 4 yerleşim Varto-Dersim göçmenidir, 2 yerleşim ise Sünni-Türk (çoğunluk)/Koçgiri (azınlık) karışıktır.

Erzincan Refahiye Köyü Alevi mi?

Erzincan, Dersim ve çevresinde yerleşik büyük bir aşiret olarak Balabanlılar yakın tarihimizin çeşitli toplumsal olaylarında rol oynamıştır.

Erzincanda aşiret var mı?

Türkiye'de en çok Alevi köyü ise 57'si karışık olmak üzere toplam yaklaşık 548 adet köy olup Sivas ilinde yer almaktadır.

En çok Alevi hangi ildedir?

erzincanı bir bütün olarak ele aldığımızda, büyük çoğunluğu türktür. alevi mezhebinde olanları genelde kürtlerdir. bu vatandaşlarımız daha çok tunceli kısmına yakın yerlerde yaşar. onun harici çoğunluk sünni türklerden oluşmaktadır.

Erzincanlılar Alevi mi?

Verilere göre, Kürt illerinin nüfusu Ağrı'da 535 bin 435, Bingöl'de 281 bin 768, Bitlis'te 350 bin 994, Elazığ'da 587 bin 960, Erzincan'da 234 bin 431, Erzurum'da 758 bin 279, Hakkari'de 280 bin 514, Kars'ta 284 bin 923, Malatya'da 806 bin 156, Muş'ta 411 bin 117, Dersim'de 83 bin 443, Van'da 1 milyon 149 bin 342, ...

Erzincan'da kaç bin Kürt var?

Belgeler Kürt olduklarını gösteriyor

Fakat aynı şeyi Zazalar Kürt olarak görüldüğü konusunda söylemek kolay değil. Çünkü Zazaların hangi millete mensup olduklarına ilişkin farklı kaynaklar bulunuyor. Ancak yine de birçok belge Zazaların Kürt olduğunu gösteriyor.


Zaza hangi ırk?

erzincan, sivastan sonra tunceli ile birlikte en cok alevi köyüne sahip ildir. merkez, çayırlı, tercan, üzümlü ve otlukbeli ilçelerindeki köylerin büyuk bir kısmını alevi köyleri oluşturur. refahiye ve kemah'da sunni koyleri daha fazla olsa da kayda deger sayida alevi koyu mevcuttur.