Ezine Nerenin İlçesi

Ezine Nerenin İlçesi Ezine Nerenin İlçesi, Çanakkale Ezine nin neyi meşhur?, Ezine nereye yakın?, Ezine hangi ile bağlıdır?, Ezine peyniri hangi yöreye ait?, Çanakkale Ezine nasıl bir yer?

Ezine Nerenin İlçesi

Ezine, Marmara Bölgesinin kuzey-batısında 39-40 derece kuzey enlemleri ile 26-27 derece doğu boylamları arasında Çanakkale–İzmir karayolu üzerinde Çanakkale İline bağlı bir ilçedir. Batıda Ege Denizi, Kuzeyde Merkez İlçe, Doğuda Bayramiç İlçesi, Güneyde Ayvacık İlçesi ile çevrili olup, yüzölçümü 654 kilometrekaredir.

Çanakkale Ezine nin neyi meşhur?

Ezine, Marmara Bölgesinin kuzey-batısında 39-40 derece kuzey enlemleri ile 26-27 derece doğu boylamları arasında Çanakkale–İzmir karayolu üzerinde Çanakkale İline bağlı bir ilçedir. Batıda Ege Denizi, Kuzeyde Merkez İlçe, Doğuda Bayramiç İlçesi, Güneyde Ayvacık İlçesi ile çevrili olup, yüzölçümü 654 kilometrekaredir.

Ezine nereye yakın?

Kaz dağlarının oksijeninin bol olmasıyla birlikte burada yetiştirilen hayvanlardan elde edilen sütler sayesinde ezine peyniri oldukça lezzetlidir. Hayvanların otladığı bu bölgede hem aromatik hem de yağlı otların bulunması en önemli etkendir.


Ezine hangi ile bağlıdır?

Çanakkale'ye 42 km uzaklıktadır. Doğuda Bayramiç, batıda Ege Denizi, güneyinde Ayvacık ilçesi, kuzeyde Çanakkale ilinin merkez ilçesi ile çevrilidir.

Ezine peyniri hangi yöreye ait?

Yumuşak veya orta-sert dokulu olarak sınıflandırılan Ezine, benzer özellikler gösterdiği Edirne peyniri ile birlikte Türkiye'de tüketilen en popüler beyaz peynir çeşitlerinden birini oluşturmaktadır. Peynir ismini Çanakkale'ye bağlı Ezine ilçesinden almıştır.

Çanakkale Ezine nasıl bir yer?

Ilıman iklime sahip olan ilçenin denize kıyısının olması sebebiyle plaj turizmi gelişmiş durumdadır. Çevresinde yer alan ilçelerden de ulaşımın kolay bir şekilde sağlandığı Ezine, Çanakkale şehir merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Ezine'de ne var?

Çanakkale'nin sahile kıyısı olan ilçelerinden Ezine, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil merkezleri arasında yer almaktadır.

Ezine denize yakın mı?

Çanakkale - Ezine otobüsle ne kadar sürer? Çanakkale - Ezine otobüs yolculuğu ortalama 40d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 41 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 40d civarında gidebilirsiniz.

Çanakkale Ezine arası ne kadar?

Ezine Tavaklı arası 30 km. civarında, yollar çok iyi değil, ortalama 35-40 dakika sürüyor.

Ezine denize ne kadar uzaklıkta?

Ezine Peyniri alırken üretim yerinin Ezine, Ayvacık veya Bayramiç olduğuna, Gıda sicil numarasının TR17 ile başladığına dikkat etmelisiniz. Bu yüzden büyükşehirlerde yaşıyorsanız güvendiğiniz şarküterilerden peynir almalısınız.

Çanakkale Ezine otobüsle kaç saat?

Ezine'de Pazartesi günü haftanın pazarı kurulurken, Pazar esnafı ilk defa yerinde, alan içerisinde kendisine ayrılan bölümde tezgah açtı.

Ezinede peynir kimden alınır?

TAM YAĞLI OLGUNLAŞTIRILMIŞ EZİNE KLASİK İNEK PEYNİRİ 1 KG FİYATI 300,00 TL ( 600 GR İLE 700 GR ARASI DEĞİŞEN VAKUMLU AMBALAJ ) Yukarıa Belirtilen Fiyat 1 KG Fiyatıdır .

Çanakkale Ezine pazarı ne zaman?

İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.

1 kilo Ezine peyniri kaç TL?

Ezine koyun peyniri ise anlaşıldığı gibi koyun sütünden üretilir. Koyun sütü diğer sütlere oranla daha yağlı bir bileşene sahip olduğu için peyniri de daha kıvamlıdır ve daha sarımsı bir renge sahiptir. Kolay kırılmayan gözenekli yapısı ile ağızda kolayca dağılır.

En iyi peynir hangi ilde?

Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.

Ezine koyun mu keçi mi?

Ezine ilçesinin Çamoba mevkiinde yer alan Çamoba Köyü Halk Plajı; Geyikli – Bozcaada Feribot İskelesinin sağ tarafında bulunmaktadır. Çamoba Köyü Halk Plajı, oldukça sakin ve ıssız bir bölgedir. Plaj alanı ve deniz içi kum olan Çamoba Köyü Halk Plajı'nda deniz suyu biraz soğuktur ve hemen derinleşmemektedir.

Ezine den ne alınır?

Kapya Biber, Nektarin, Şeftali gibi 8 ürünün üretiminde Türkiye de birinci sıradayız. Sofralık domates ve Çeltik üretiminde 4. sıradayız. 2019 yılında üreticilerimize 180 milyon lira destekleme ödemesi yaptık. Düzenlediğimiz çiftçi Toplantılarına, Tarla Günlerine, Kurslara 36 bin üreticimiz katıldı.

Ezine'de nerede denize girilir?

Çanakkale, hem şehir merkezi hem de ilçeleriyle birlikte gezilecek ve görülecek yerler bakımından birçok seçeneğe sahiptir.Çanakkale'ye bağlı Ayvacık, Bozcaada ve Gökçeada, sahil olduğu plajlar ve eğlence tesisleri ile birlikte şehrin en turistik ilçeleri arasında öne çıkmaktadır.

Çanakkale nerede yaşanır?

Çanakkale'nin ilçeleri sırası ile; Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki, Yenice olarak belirtilebilir.

Ezine'de ne yetişir?

Antalya - Ezine arası yaklaşık olarak 748 km'dir. Kamil Koç ile Antalya - Ezine seyahatiniz tahmini olarak en az 11 saat 45 dakika saat sürer.

Çanakkale hangi ilçeleri deniz kenarı?

Toplamda yaklaşık 37 kilometre uzunluğunda sahil şeridi olan ilçeye bağlı bulunan 50 köy bulunmaktadır.