Gümrük Müşaviri Nasıl Olunur?

Gümrük Müşaviri Nasıl Olunur? Gümrük Müşaviri Nasıl Olunur?, Kaç yılda gümrük müşaviri Olunur?, Gümrük müşaviri olmak için ne gerekir?, Gümrük müşavirliği sınavına kimler girebilir?, Gümrük müşavirliği ne kadar maaş alır?, 2 yıllık lojistik mezunu gümrük müşaviri olabilir mi?

Kaç yılda gümrük müşaviri Olunur?

2 yıl süre ile gümrük müşavir yardımcılığı yaparak, gümrük mevzuatı ve gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konuları kapsayan sınavda başarılı olan kişiler, gümrük müşaviri olmaya hak kazanır.

Gümrük müşaviri olmak için ne gerekir?

Gümrük müşaviri olmak için öncelikle iki yıl süre ile gümrük müşaviri yardımcılığı yapmış olmak gerekmektedir. Gümrük mevzuatı, gümrüğe ilişkin iktisadi, ticari ve mali konuları kapsayan sınavda başarılı olan bireyler gümrük müşaviri olmaya hak kazanır.

Gümrük müşavirliği sınavına kimler girebilir?

Bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin üniversitelerin Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Bankacılık, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilgiler veya Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olması gerekir. Bu bölümlerden yüksek lisans yapmış olmak da yine gümrük müşavir yardımcısı olarak çalışmanızı sağlayabilir.

Gümrük müşavirliği ne kadar maaş alır?

Gümrük Müşaviri maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2024 yılı itibari ile 48 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Gümrük Müşaviri maaşları 56.000 TL'dir. En düşük Gümrük Müşaviri maaşı 44.800 TL iken, en yüksek Gümrük Müşaviri maaşı 95.000 TL'dir.


2 yıllık lojistik mezunu gümrük müşaviri olabilir mi?

Gümrük müşavir yardımcıları ancak bu izin belgesini aldıktan sonra mesleki faaliyette bulunabilirler. Lojistik ön lisans mezunu olanlar maalesef Gümrük Müşavir Yardımcısı olamıyor. * (f)(i)'de belirtilen lisans bölümlerine tamamlamaları gerekmektedir.

Gümrük müşavirliği sınavı 2023 ne zaman?

05.11.2023 Tarihinde Gerçekleştirilen Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı Yazılı Sınavların Sonuçları Hakkında Duyuru. Dijital Hizmetlerimize Bir Yenisini Daha Ekledik!

Gümrük müşavirliği kaç puan?

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, sadece doğru cevaplar dikkate alınarak Gümrük Müşavirliği Sınavında 70 (yetmiş) ve üzerinde, Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavında 70 (yetmiş) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Gümrük müşaviri memur mudur?

Soru: Gümrük Müşavirleri memur mudur? Cevap: Hayır. Gümrük Müşavirleri özel sektör çalışanlarıdır. Hizmetleri ücrete tabidir, aldıkları ücret için serbest meslek makbuzu veya fatura keserler.

Gümrük müşaviri olmak için yaş sınırı var mı?

Bilindiği gibi Gümrük Müşavirleri için "Sağlık Kurulu Raporları ve Adli Sicil Kayıtları" ile ilgili 2013/37 sayılı genelge yayımlanmış ve 65 olan yaş sınırı 70 olarak değiştirilmiştir.

Lise mezunu gümrük müşaviri olabilir mi?

Gümrük müşaviri olabilmek içinse belirtilen lisans bölümlerinden mezun olma şartı vardır. İşletme, İktisat ve Hukuk bölümlerini bu lisans programlarına örnek olarak verebiliriz.

Gümrük müşavirliği sınavı 2023 nerede yapılacak?

Lütfen kayıt yapmak için giriş yapınız. Gümrük Kanununun geçici 6. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendine göre düzenlenen gümrük müşavirliği yazılı ve gümrük müşavir yardımcılığı sınavları 05 Kasım 2023, Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecektir.

4 yıllık lojistik mezunları gümrük müşaviri olabilir mi?

Ayrıca Dış ticaret Programı mezunları sektöründeki, gümrük müşavir yardımcısı ( B KARNESİ) sınavlarında, işe alımlarda 4 yıllık fakülte mezunları ile aynı haklara sahiptirler. 4 YILLIK lisans tamamladıklarında A karnesi sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar. KPSS' ye girip ; Gümrük Uzmanı olabilirler.


Gümrük müşavirliği nasıl bir meslek?

Gümrük Müşavirliği firmaları eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasına ilişkin faaliyetleri dolaylı temsil yoluyla takip eder ve sonuçlandırırlar. Basit bir tanımla, Ticaret Bakanlığınca tanınmış yetkiler doğrultusunda gümrük idarelerinde gümrük rejimleri kapsamında işlem gerçekleştirirler.

Gümrük müşavirliği sınavında hangi dersler var?

Yani içerisinde Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Vatandaşlık bilgisi yer alır.

Türkiyede kaç tane gümrük müşaviri var?

Ülkemizde 3600'ün üzerinde A karneli gümrük müşaviri, 10 binin üzerinde de B karneli müşavir var. YGM'leri de dahil edersek 14 binin üzerinde meslek mensubu var. Stajyerler ve müşavirlik firmalarındaki diğer emekçilerle birlikte bu sayı 50 bini bulmaktadır.

4 yıllık gümrük İşletme mezunu ne iş yapar?

Bu unvanlara sahip olan mezunlar ülkenin dört yanında yer alan gümrüklerde, uluslararası ihracat limanlarında, havalimanlarında, demiryollarında kendilerine çalışma alanı bulabilirler. Bunların haricinde uluslararası çalışan şirketlerde dış ticaret departmanında da görev alabilirler.

Dış ticaret mezunu gümrük müşaviri olabilir mı?

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'nda açılan 2 yıllık Dış Ticaret Uzaktan Eğitim Programı'ndan mezun olanlar Gümrük Müşaviri Yardımcısı sınavlarına girme hakkına sahip olabilecekler. Ayrıca mezuniyet sonrasında Açık Öğretim Fakültesine başvurup 3. sınıftan kayıt yaptırarak üniversite mezunu olabilirsiniz.

Gümrük Müşavirliği hangi üniversitelerde var?

Gümrük İşletme bölümü, başta Bayburt Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi olmak üzere toplam 6 adet üniversitede bulunmaktadır. Gümrük İşletme 4 yıllık lisans bölümü bünyesinde eğitim vermektedir ve eşit ağırlık türündedir.

Gümrük müşavirliği için hangi bölümler?

Gümrük Müşaviri Hangi Bölüm Mezunu Olmalıdır? Gümrük müşaviri olmak için, Gümrük Kanunu fakültelerinden mezun olmak gerekiyor. Kişiler mezun olduktan sonra belirli bir süre staj yapması da gereklidir. Gümrük müşaviri olmak için, kişilerin gümrük müşavir yardımcılığı makamında da hizmet vermesi gerekiyor.

Gümrük müşavirliği sınavı nerede yapılıyor?

4458 sayılı Gümrük Kanunu hükümlerine göre gümrük müşavirliği yazılı sınavı Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Faültesi tarafından 20/11/2021 tarihinde Ankara'da yapılmıştır.

Gümrük Müşavir Yardımcılığı Sınavına kaç kez girilir?

GEÇİCİ MADDE 6-.

a) Gümrük müşavirliği ve gümrük müşavir yardımcılığı sınavları Müsteşarlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde her yıl bir kez yapılır.


2 yıllık gümrük bölümü var mı?

Gümrük İşletme bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.