Kula Nereye Bağlı

Kula Nereye Bağlı Kula Nereye Bağlı, Kula hangi şehre ait?, Manisa Kula neyi ile meşhur?, Kula ile İzmir arasi kac saat?, İzmir Kula Konya arası kaç km?, Manisa Kula nereye yakın?

Kula Nereye Bağlı

Kula ilçesi; Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu bölümünde, Manisa ili sınırları içinde, Anadolu'yu Ege Bölgesi'ne bağlayan İzmir – Ankara (D–300) Karayolu üzerinde yer almaktadır.

Kula hangi şehre ait?

Kula ilçesi; Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu bölümünde, Manisa ili sınırları içinde, Anadolu'yu Ege Bölgesi'ne bağlayan İzmir – Ankara (D–300) Karayolu üzerinde yer almaktadır.

Manisa Kula neyi ile meşhur?

Konum. Kula ilçesi, Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu bölümünde, Manisa ili sınırları içindedir. Bağlı olduğu Manisa ilinin doğusunda bulunur ve 981 kilometrekare ile ilin en büyük ilçelerinden biridir.


Kula ile İzmir arasi kac saat?

Odun köfte, tahinli pide, ıspanaklı pide, kabaklı pide gibi sebze yemekleri, ciğerli Pilav ve Güveç gibi otantik et yemekleri yalnızca Kula ve Salihli'de tadabileceğiniz lezzetlerdir. Leblebiciliğin anavatanı sayılan Kula'da 16 çeşit leblebi imal edilmektedir. İlçelerimiz zengin bir yemek kültürüne sahiptir.

İzmir Kula Konya arası kaç km?

Kula ile İzmir arasındaki mesafe 147 km km'dir ve yolculuk en az 1 saat 35 dakika saat sürer.

Manisa Kula nereye yakın?

Kula - Konya arası yaklaşık olarak 416 km'dir.

Kula nüfusu ne kadar?

Kula, Ege Bölgesinin en büyük yerleşim birimi olan İzmir'e 147 km, Manisa il merkezine ise 118 km uzaklıkta bulunan İlçenin, kesin coğrafi konumu 28o 68' kuzey enlem ve 38o 53o doğu boylamları arasında yer almakta olup, deniz seviyesinden yüksekliği 720 m. dir.

Manisa Kula ne yetişir?

İlçemizin 2022 verilerine göre nüfusu 43.227'dir. Kula'da'da 1 devlet hastanesi, 4 Aile Sağlığı Merkezi, 16 Eczane bulunmaktadır.

Kula nasıl bir yer?

Kula 2019'da en fazla üretilen sebzeler karpuz (14.149 ton), salçalık domates (4.677 ton), sofralık domates (4.651 ton) ve kavundur (3.695 ton). En fazla üretilen meyveler badem (1884 ton), çilek (1500 ton), şaraplık üzüm (1235 ton), cevizdir (81160 ton).

Kula ismi nereden gelir?

Ayrıca İzmir'e de 140 km uzaklıkta ve oldukça yakın olan Kula, içerisindeki tarihi yapılar, türbeler, kaplıcalar ve doğal güzellikler sayesinde bir turizm merkezi haline gelir. Hem gezi turizmine hem sağlık turizmine hem de jeolojik bir bölge olmasından dolayı akademik turizme açık bir bölge olur.

Kula'da ne var?

Kula'nın kurulduğu arazinin volkanik olması sebebiyle, Evliyâ Çelebi'nin seyahatnamesinde ise, Küldi, yâni Küldü imlâsına bakarak, Kula'nın “kül” manasından türediği şeklinde yorumlanmaktadır.

Kula İzmir Otogar arası kaç saat?

İzmir - Kula arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 2 saat sürmektedir.

İzmir Kula Afyon arası kaç km?

Kula - Afyon arası yaklaşık olarak 184 km'dir.

Kula izmir arası otobüs kaç km?

İzmir - Kula arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun

İki şehir arasındaki mesafe 133 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 1 saat 42 dakika saat kadar sürer. Biletinizi almanın en kolay yolu mobil uygulamamızı ya da internet sitemizi kullanmaktır.


Izmir'den Konya'ya kaç?

İki şehir arasındaki mesafe 548 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 7 saat 32 dakika saat kadar sürer.

Konya izmir arası kaç saatlik yol?

İzmir Konya arası D300 karayolu üzerinden yaklaşık 6 saat 55 dakika 560 kilometre, D320 karayolu üzerinden 7 saat 45 dakika 620 kilometre, D330 karayolu üzerinden 8 saat 655 kilometredir.

Kula ne renk?

"Kula" renk seçeneğinin ise Kula'nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini günümüze taşıyan gri ihtişamını yansıttığı ifade edildi.

Kula Dağı volkanik mi?

Kula tepeleri, Manisa ili Kula İlçesi sınırları içerisinde yer alır ve Türkiye'nin en genç volkanik sahası olarak bilinmektedir.

Manisa Kula nasıl oluştu?

Manisa Kula'da, 10 bin yıl öncesine kadar yaşandığı belirtilen volkanik patlamalar sonucu akan lavların oluşturduğu 305 kilometrekarelik saha, ziyaretçilere benzersiz bir keşif imkanı sunuyor.

Kula kaç köy var?

Yönetim coğrafyası kapsamında ele alınan Kula ilçesi sınırları içerisinde 1 ilçe merkezi ile 52 köy yerleşmesi yer almaktadır. İlçe merkezine en yakın köy yerleşmesi Narıncalıpıtrak (3 km), en uzak köy yerleşmesi ise 36 km. uzaklıktaki Topuzdamları'dır.

Manisa Kula hangi Türk boyu?

Kayı Boyundan Kayı Yörükleri yerleşikti. Teyyen Oğlu Köyü – Kula. Kayı Boyundan Kayı Yörükleri yerleşikti. Timur Köyü(G)– Kula Nahiyesi.