Mudurnu Kazısı

Mudurnu Kazısı Mudurnu Kazısı, Mudurnuda ne kazısı yapılıyor?, Tarsus kazısı ne çıktı?, Boludaki kazıda ne bulundu?, Manisa kazısında ne çıktı?, Bolu'daki gizemli kazı ne oldu?

Mudurnuda ne kazısı yapılıyor?

Efsanevi El Yazması İncil ve 300 Odalık Hazine mi? Bolu Mudurnu'da Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve herkesin merakla takip ettiği gizemli kazı, yerli ve yabancı birçok kişiyi heyecanlandırıyor. Çalışma, Kovucak köyünde, nisan ayında iş makinesiyle gizli bir şekilde başlatıldı.

Tarsus kazısı ne çıktı?

“Tarsus Müzesi Müdürlüğünce 214 Ada, 7 ve 8 no.lu parselde gerçekleştirilen kurtarma kazısında kültür dokusunun ortaya çıkarılarak niteliğinin anlaşılabilmesi için amorf durumda pişmiş toprak kandil parçası, çatı kiremiti, amphora parçaları vb. buluntulara ulaşılmış olup envanterlik nitelikte taşınır-taşınmaz kültür ...

Boludaki kazıda ne bulundu?

Hristiyanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor: Bolu Kazısında Hz. İsa'nın Yazdığı İncil Bulundu! - GEREDE MEDYA TAKİP | Yerel - Bölgesel - Ulusal Haber.


Manisa kazısında ne çıktı?

Geçmişi milattan önce 8'inci yüzyıla uzanan Aigai Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları sırasında bir sarnıçta Yunan mitolojisinde toprak ve bereket tanrıçası olarak bilinen Demeter'i tasvir eden iki heykelcik ve kabartmalı vazo parçaları bulundu.

Bolu'daki gizemli kazı ne oldu?

Madenciler, alanda yer altına inerek kazıya başladı. Havalandırma ve jeneratör sistemleri kuran madenciler, 2 aylık süreçte yerin metrelerce altına indi. Büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ise dışarıda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Mudurnu dan ne alınır?

Mudurnu'ya gidildiğinde erişte, tarhana, köy tavuğu ve keş peyniri yenilmelidir. Hediyelik eşya olarak ise iğne oyası ve sazlardan alınabilir. Tarihi çok eskilere dayanan Mudurnu'da gezilecek pek çok yer bulunur. Doğal güzellikleri ile ünlü Mudurnu'da mutlaka Abant Gölü de ziyaret edilmelidir.

Boyutlar arası kapı türkiyede nerede var?

Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz." Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekât polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de sona ermişti.

Tarsus kazısı Hangi peygamber?

Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar'ın saygı gösterdiği Danyal Peygamber'in yaşamıyla ilgili az sayıda yazılı kaynağın aksine, sözlü anlatım fazladır. Asırlardır süregelen bu sözlü anlatımlardan yola çıkılarak Danyal Peygamber'in Tarsus'ta gömüldüğü halk tarafından kabul edilir.


Mersindeki gizemli ev nedir?

Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının yapıldığı 'kırmızı ev' adeta hayalet eve dönüştü. 82 Evler Mahallesi'nde bulunan müstakil kırmızı evde Özel Harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı 19 ay önce sona ermiş ve alan kapatılmıştı. Kırmızı evin sahipleri ise henüz ortaya çıkmadı.

Bolu'da kaç ton altın bulundu?

MTA'nın belgelerini ekrana getirerek, Fırat'ın altında 40 bin 700 ton altın rezervi olduğunu da söyledi. Güya Mudurnu'da tapınak şövalyelerinin 800 milyar dolarlık altını bulunmuş.

Boluda kimler yaşadı?

Bolu, bölgeye yapılan akınlar sırasında Horasanlı Aslahaddin tarafından fethedildi. 1074'te Bolu'ya yerleşen Türkmenler, Bizanslıların çok önceleri Balkanlardan getirdikleri Bulgar, Peçenek, Uz ve Kuman Türkleri ile kolayca kaynaştılar. Bolu ve köyleri tamamen Türkleşerek Türk isimleri aldılar.

Türkiyede kaç kazı var?

Böylece yıl boyunca gerçekleştirilen arkeolojik faaliyetlerin toplamı 502'yi buldu. Tüm bu kazı çalışmaları ve araştırmalar sonucunda ise 6 bin 437 eser gün ışığına kavuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle bilim heyetleri tarafından gerçekleştirilen kazı ve araştırmalarda çıkarılan eser sayısı bin 891.

Manisa Spil Dağı gizemi nedir?

Eski Yunan mitolojisi yoluyla günümüze gelmiş öyküsüyle yitirdiği çocuklarının ardından gözyaşı döken kahırlı anaların simgesi haline gelmiş Frigyalı (veya Lidyalı) Tantalus'un kızı Niobe'nin, Zeus tarafından burada taşa dönüştürüldüğüne inanılır.

Sultan Süleyman hazinesi nerede?

Spil Dağı 1969 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli Parkı jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklerinin yanı sıra, dağcılık sporuna uygun ve önemli bir rekreasyon alanıdır.

Manisa Yer altında ne var?

Madenciler, alanda yer altına inerek kazıya başladı. Havalandırma ve jeneratör sistemleri kuran madenciler, 2 aylık süreçte yerin metrelerce altına indi. Büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken jandarma ekipleri ise dışarıda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bolu'da ne kazisi yapiliyor?

Bolu'da ilk kez bir bölgenin arkeolojik sit (7) ilan edilmesine neden olan Hisartepe'deki tapınak kalıntısına ait ilk buluntular, belediyeye ait bir su deposunun inşası için yapılan çalışma sırasında tesadüfen görülmüş olup sonrasında 1978 yılında yapılan kurtarma kazısı ile de kısmen ortaya çıkarılmıştır.

Bolu kazısı ne zaman başladı?

Kaza, Mudurnu-Taşkesti yolu üzerinde Tosunlar köyü mevkiinde gerçekleşti.

Bolu kazası hangi köyde?

Osman Bey 1292 yılında Samsa Çavuş ile birlikte Sorkun köyleri ve Mudurnu kalesine gelmiş,daha sonra Mudurnu Tekfurluğu 1307 yılında Osmanlı topraklarına katılmıştır. .

Mudurnu kim fethetti?

İflas kararı verildi

İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, 2018'in Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle tepkilere yol açan, ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle bölge halkının da eleştirdiği proje durdu.


Mudurnuda ne var?

Tarsus'ta yoğun bir kıtlığın yaşandığı dönemde şehre davet edilen Danyal Peygamber'in gelmesiyle birlikte bolluk olmuştur. Bu nedenle Danyal Peygamber Babil'e geri gönderilmemiş ölünce de Tarsus'ta şimdiki Makam Camisi'nin bulunduğu yere gömülmüştür.