Torbalı Nereye Bağlı

Torbalı Nereye Bağlı Torbalı Nereye Bağlı, İzmir Torbalı nereye bağlı?, İzmir Torbalı bataklık mı?, Torbalı deniz var mı?, İzmir Torbalı nın neyi meşhur?

Torbalı Nereye Bağlı

Torbalı, İzmir`in güneydoğusunda yer alır. İl merkezine uzaklığı 45 km`dir. Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Tire ve Bayındır; batısında Menderes; güneyinde Selçuk ile çevrelenir. İlçenin yüzölçümü565 km2`dir.

İzmir Torbalı nereye bağlı?

Torbalı, İzmir`in güneydoğusunda yer alır. İl merkezine uzaklığı 45 km`dir. Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Tire ve Bayındır; batısında Menderes; güneyinde Selçuk ile çevrelenir. İlçenin yüzölçümü565 km2`dir.

İzmir Torbalı bataklık mı?

Torbalı, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Buca ve Kemalpaşa, doğusunda Bayındır ve Tire, güneyinde Selçuk, batısında Menderes ilçeleri bulunmaktadır. İlçede Akdeniz iklimi görülür. 2022 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre ilçede 207.840 kişi yaşamaktadır.

Torbalı deniz var mı?

Eski tarihlerde, ilçenin genel olarak bataklık ve sazlıklardan oluşması ve denize yakınlığı nedeniyle yeşil alanlara çok çiğ düşmesinden dolayı, ilk yerleşenler tarafından buraya “ÇİĞLİ” adı verildiği bilinmektedir.

İzmir Torbalı nın neyi meşhur?

Torbalı'ya en yakın sahiller arasında yer alan Menderes'e bağlı Gümüldür Plajı, Orta Mahalle Plajı ve Çukuraltı Plajı mavi bayrak alarak Ege Bölgesinin en temiz plajları arasında yer aldı.


İzmir Torbalı'da neler var?

Torbalı, denildiğinde akla adı dünyaca ünlü fabrikalar ve tarım gelir şüphesiz. Torbalı denildiğinde benim aklıma ise sadece Suyunbaşı geliyor. Suyunbaşı; Torbalı'nın bereketli sularının toprakla buluştuğu, ufak bir şelaleyle çınar ağaçlarının arasında gelin gibi süzüldüğü, özel bir güzellik aslında.

İzmir Torbalı Izban hangi mahallede?

Torbalı Tren İstasyonu, İzmir'in Torbalı ilçesi Torbalı Mahallesi'nde 5058. Sokak ile 5060. Sokak üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur. İZBAN A.Ş.

Torbalı'dan fay hattı var mı?

Son yillarda yapilasmanin fazlasiyla arttigi Torbali'dan 27 kilometrelik fay hatti geçiyor. Deprem gündemiyle beraber her geçen gün binalarin dayanikliligi da sorgulanmaya baslandi.

İzmir Torbalı fay hattı üzerinde mi?

Ülkemiz Jeopolitik konum olarak birçok fay hattının üzerinde bulunurken Torbalı'da konum olarak Torbalı-Gediz sıyrılma fayının Dağkızılca kolu üzerinde bulunuyor.

İzmir'in hangi ilçelerinde fay hattı var?

Deprem uzmanları tarafından oluşturulan 'İzmir Risk Haritası'nda ise riskli, orta riskli ve zemini güçlü ilçeler gösteriliyor. Şurada Paylaş! İzmir'in Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere, Menemen, Konak, Alsancak ve Altındağ gibi ilçeleri deprem riski yüksek olan yerler olarak uzmanlar tarafından gösterilmektedir.

Torbalı köy mü?

Torbalı, İzmir ilinin Torbalı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Torbalı'da kaç tane mahalle var?

İlçenin Atatürk, Cumhuriyet, Torbalı, Yedi Eylül, Alpkent, Tepeköy, Ertuğrul, Karşıyaka, Yemişlik, Muratbey, Çaybaşı Mustafa Kemal Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Çaybaşı Merkez mahalleleri olmak üzere toplam (13) mahallesi vardır.

İzmir Torbalı kaç fabrika var?

Torbalı, bu rakamla Türkiye genelinde il ve ilçeler vergi sıralamasında 5. sırada yer almaktadır. Torbalı ilçesi sınırları içerisinde 13.722'si kadın 36.333'ü erkek olmak üzere toplamda 53.055 işçi çalışmaktadır. Torbalı'da 45 farklı sektörde, 1072 sanayi kuruluşu bulunmaktadır.

Torbalı'nın ismi nereden gelir?

İsmini antik çağın ünlü şehirlerinden biri olan “Metropolis” bir diğer adıyla Triyanna ya da Tripolis'den aldığı rivayet edilmektedir.

Torbalı'da ne yetişir?

Yılda üç ürün alınabilen ilçede yetiştirilen başlıca ürünler domates, pırasa, karnabahar, zeytin, üzüm, incir, şeftali ve mısırdır. İlçemizde 302.106 da tarım alanı içinde 231.531 da sulanan tarım arazisi bulunmaktadır.

İzmir torbalı semt pazarı hangi gün?

İlçemizde perşembe günleri, Tepeköy Mahallesi'de onlarca yıldır kurulan semt pazarı, ilçemizin mega projesi olan otopark ve meydan projesi nedeniyle geçici olarak yeni yerine taşındı. Muratbey Mahallesi'nde bulunan ve 23 bin metrekarelik alana taşınan pazar yeri bugün resmen açıldı.

Torbalı nüfusu kaç 2023?

Bu nüfus, 104.744 erkek ve 103.096 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,40 erkek, %49,60 kadındır.

Torbalı ne zaman ilçe oldu?

26 Haziran 1926 tarih ve 387 Sayılı Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile Torbalı ilçe haline getirilmiş, 1927 yılında ise belediyelik olmuştur.

Torbalı'nın rakımı ne kadar?

603 km2'lik bir yüzölçümüne sahip İlçede rakım 40 m olup Akdeniz iklimi hüküm sürer.

Torbalı ya metro var mı?

ÜLKEMİZİN en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı bu sabah (06 Şubat, Cumartesi) hizmete açıldı.

Torbalı İzmir arası İZBAN kaç dakika?

Torbalı İZBAN, çoğunlukla 05:30-06:00 saatleri arasında ilk seferine çıkmaktadır. Bu seferin ardından gelen seferle arasındaki süre de genellikle 12 ile 24 dakika arasında değişmektedir.