Yaşlının Zıt Anlamlısı

Yaşlının Zıt Anlamlısı Yaşlının Zıt Anlamlısı, Yaşlının zıt anlamı nedir?, Yaşlı ve ihtiyar eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?, Yaşlı kuru zıt anlamlı mıdır?, Zıt anlamlı kelimeler nelerdir?, Fakir kelimesinin zıt anlamı nedir?

Yaşlının Zıt Anlamlısı

Yaşlı kelimesinin zıt anlamlısı ise 'genç, bebe' kelimeleridir.

Yaşlının zıt anlamı nedir?

Yaşlı kelimesinin zıt anlamlısı ise 'genç, bebe' kelimeleridir.

Yaşlı ve ihtiyar eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

kelimelerde yeni ve eski var. Bu iki kelime birbirinin zıt anlamlısıdır. Aynı şekilde yaşlı ve genç kelimeleri de zıt anlamlı sözcüklerdir.

Yaşlı kuru zıt anlamlı mıdır?

İhtiyar kelimesinin eş anlamlısı "Yaşlı"dır. Aynı anlamı ifade etmekte olan bu kelimelerden İhtiyar Arapça kökenli iken Yaşlı kelimesi ise Türkçe'dir. İki kelime de; Yaşlı, kocamış olan, pir (kimse), genç karşıtı olarak tanımlanır.


Zıt anlamlı kelimeler nelerdir?

Kuru kelimesinin zıt anlamları arasında ıslak kelimesi bulunuyor. Yaş, taze ve nemli kelimeleri de kurunun zıt anlamları arasındadır.

Fakir kelimesinin zıt anlamı nedir?

Fakir kelimesinin zıt anlamlısı ise zengin kelimesidir. Zengin kelimesi fakir zıt anlamlısı olarak bilinir.

Cevap kelimesinin eş anlamlısı ne demek?

Cevap kelimesinin Türk Dil Kurumunda geçen eş anlamlı kelimesi “yanıt” kelimesidir. Cevap bir davranış, bir yazı, bir söz, bir istek ya da bir soruya verilmiş olan karşılıktır. Yanıt kelimesi de cevap kelimesi ile aynı anlama gelmektedir.

Yaşlı eş anlamlısı ne demek?

Yaşlı kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'ihtiyar' sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı ifade ederek cümle içerisinde kullanılabilir.

Faydalı kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Fayda nedir sorusunun cevabı yarardır. Fayda kelimesinin bir tane zıt anlamı bulunuyor. Fayda kelimesinin zıt anlamı zarardır.


Eş sesli ve eş anlamlı ne demek?

Eş Anlamlı (Anlamdaş) Kelimeler Yazılışları ve okunuşları farklı olmasına rağmen aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilirler. Eş Sesli (Sesteş) Kelimeler Yazılışı ve okunuşları aynı olan ama anlamları birbirinden farklı olan kelimelere eş sesli kelimeler denir.

Kurunun zıt anlamlısı nedir 3 harfli?

Kuru kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Kuru kelimesinin zıt anlamlısı ıslak kelimesidir.

Yaş zıt anlamlısı ne demek?

Yaşın Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler

Islak kelimesinin karşılığı olan yaş kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ise kuru olmaktadır. Kuru kelimesinin anlamı ise suyu veya nemi olmayandır.


Kuru zıt anlamlı mı?

"Suyu, nemi olmayan" anlam bakımından kuru kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yaş ve nemli kelimeleridir.

Mucize nin tersi nedir?

Mucize kelimesi, kudretin zıddı olan “acz” kökünden türetilmiştir.

Zıt anlamlı zor nedir?

Zor Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Zor kelimesi sıkıntı ve güçlük içinde yapılan anlamına gelmektedir. Zor kelimesinin anlamca zıddına baktığımızda bunun tam tersi olan kolay kelimesinin zor kelimesinin zıt anlamlısı olduğunu görürüz.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

1- Tatlı kelimesinin zıt anlamı Acıdır. Örnek Kelimeler ve Söz Grupları: Acı biber, Acı Kavun, Acı Yavşan Otu. 2- Mecazi anlamda tatlı kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcükler itici ve çirkindir.

Tatlı kelimesinin zıt anlamı nedir?

Eski bir kelime olan kadın kelimesi gibi zıt anlamlısı olan erkek kelimesi de dilimize 12.yüzyılda girmiş bir kelimedir. Kadın kelimesinin zıttı olarak karşımıza çıkan erkek kelimesi anlamına baktığımızda karşımıza birden fazla anlam çıkmaktadır. İşte erkek kelimesinin anlamları; Yetişkin adam, er kişi.

Kadın kelimesinin zıt anlamı nedir?

Arapça dilinden Türkçe'ye geçen Neşe kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) güncel Türkçe sözlükte yer alan zıt anlamlı (karşıt) sözcükleri; Keder. Elem. Üzüntü

Neşe kelimesinin zıt anlamı nedir?

Irmak kelimesinin eş anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor.

Irmak kelimesinin eş anlamı ne?

Suret ve surat, yüz anlamında kullanılır. Vech yüz, vecahet yüz güzelliği manasına gelir. Farsça kökenli çehre kelimesi de yüz ile eş anlamlıdır.

Yüz kelimesinin eş anlamı nedir?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.