Aksef Nedir

Aksef Nedir Aksef Nedir, Aksef ne zaman içilir?, Aksef güçlü bir antibiyotik mi?, Aksef 500 ne işe yarar Ekşi?, Aksef kimler kullanamaz?, Aksef hangi hastalığa iyi gelir?

Aksef Nedir

AKSEF, bakteriler üzerinde öldürücü etki gösteren sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Doktorunuz bu ilacı, sahip olduğunuz enfeksiyon nedeniyle, ameliyat öncesi veya sonrası enfeksiyonlardan korunmanız için size vermeye karar vermiştir. AKSEF, tedavi ve bakteriyel enfeksiyonlardan korunma amaçlı kullanılır.

Aksef ne zaman içilir?

AKSEF, bakteriler üzerinde öldürücü etki gösteren sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Doktorunuz bu ilacı, sahip olduğunuz enfeksiyon nedeniyle, ameliyat öncesi veya sonrası enfeksiyonlardan korunmanız için size vermeye karar vermiştir. AKSEF, tedavi ve bakteriyel enfeksiyonlardan korunma amaçlı kullanılır.

Aksef güçlü bir antibiyotik mi?

Cerrahi prosedür boyunca yara dokusunda etkin bir konsantrasyon elde etmek için, AKSEF ameliyattan 1 ila 1,5 saat önce uygulanmalıdır. Cerrahi prosedürün daha uzun sürmesi bekleniyorsa, prosedür sırasında doz tekrarlanabilir.


Aksef 500 ne işe yarar Ekşi?

Sonuç olarak, Aksef®'in kullanılan test bakterilerine karşı orta düzeyde bir antibakteriyel etki gösterdiği ve herhangi bir mutajenik aktiviteye sahip olmadığı belirlenmiştir.

Aksef kimler kullanamaz?

Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanıldığı başlıca enfeksiyonlar: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit (yutak iltihabı) gibi.

Aksef hangi hastalığa iyi gelir?

AKSEF'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer sefuroksime, sefalosporin grubu antibiyotiklere veya AKSEF'in içeriğindeki herhangi bir maddeye aşırı duyarlı (alerjik) iseniz, Beta laktam antibiyotiklere (penisilin, monobaktamlar, karbapenemler gibi) karşı aşırı duyarlılığınız varsa.


Aksef neye iyi gelir?

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Otitis media (orta kulak iltihabı) ve sinüzit (yüz kemikleri içindeki hava boşluklarının iltihabı). Kemik ve eklem enfeksiyonları: Kemik ve iltihabı, septik artrit (eklemin çeşitli mikroorganizmalarla gelişen iltihabi bir hastalığıdır) gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Aksef soğuk algınlığı için kullanılır mı?

AKSEF bileşimindeki sefuroksim, önemli hedef proteinlere bağlanarak bakterilerde hücre duvarı sentezini önleyerek öldürücü etki gösterir. Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Aksef günde kaç defa kullanılır?

AKSEF duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir. Endikasyonları aşağıdakileri içerir: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak-burun-boğaz enfeksiyonları, otitis media, sinüzit, tonsillit, farenjit gibi.

Aksef reçeteli mi?

Kronik bronşitin akut alevlenmeleri: 48 - 72 saat boyunca günde 3 veya 2 kez i.v. veya i.m. yolla uygulanan 750 mg sefuroksim sodyum uygulamasını takiben 5 - 10 gün boyunca günde 2 kez oral yolla uygulanan 500 mg sefuroksim aksetil tedavisi. Uygulama şekli: AKSEF tabletler ağızdan alınır.

Cipro nedir ve ne için kullanılır?

Örneğin; "Aksef Tablet" , "Aksef" , "Aksef 250 mg" , "Aksef 250" şeklinde yazılan tüm reçetelere "Aksef 250 mg 20 tablet" verilecektir. Çünkü tüm kurumlar tarafından ödenmektedir.

Cipro antibiyotik mi?

CİPRO®, içerisinde 100 mililitrelik şişelerde bulunur. Şişe içerisindeki çözelti, renksiz, berrak çözeltidir. yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P.aeruginosa adlı bakteriye bağlı akciğer alevlenmesinde kullanılır.

Cefaks nedir ne işe yarar?

CİPRO'nun etkin maddesi olan siprofloksasin, florokinolon adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir. CİPRO, 14 tablet içeren kutu içerisinde kullanıma sunulmuştur.

Diş iltihabı için hangi antibiyotik kullanılır?

CEFAKS duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir. Endikasyonları aşağıdakileri içerir: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, otitis media, sinüzit, tonsillit, farenjit gibi.

Diş iltihabı için ne iyi gelir?

Bu tür vakaların antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.

Antibiyotik kullanırken ateş çıkması normal mi?

Ateş yüksekliği yalnızca bakteriyel enfeksiyonlarda görülmez. Virüs, parazit ve mantarlara bağlı enfeksiyon hastalıkları sırasında da yüksek ateş oluşabilir ve antibiyotiklerin bunlara etkisi yoktur.

Cefaks antibiyotik mi?

CEFAKS nedir ve ne için kullanılır? CEFAKS, bakteriler üzerinde öldürücü etkiye sahip sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Her tablette etkin madde olarak 125 mg sefuroksim içerir. CEFAKS, 10 tabletlik alüminyum strip ambalajlarda bulunmaktadır.

FLAGYL ne işe yarar?

FLAGYL oral süspansiyon, metronidazol adı verilen bir ilaç içerir. Metronidazol antibiyotik grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuzda enfeksiyona yol açan bakteri ve parazitleri öldürür.

Cipro antibiyotik kaç saatte bir alınır?

Komplike üriner sistem enfeksiyonları veya piyelonefrit için önerilen doz, 8 saatte bir intravenöz 6-10 mg/kg (maksimum doz 400 mg) veya 12 saatte bir oral yolla 10-20 mg/kg (maksimum doz 750 mg)'dır.

CİPRO hangi enfeksiyonlara iyi gelir?

Siprofloksasin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir florokinolon antibiyotiktir. Buna kemik ve eklem enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonlar, belirli bulaşıcı ishal türleri, solunum yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, tifo ve idrar yolu enfeksiyonları dahildir.

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

Kişiyi doktora getiren şikayetler, idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, aniden sıkışma, göbek altında idrar kesesinin bulunduğu bölgede ağrı ve hassasiyet, ateş, yan ağrısı, bulantı, kusma olabilir. Bu şikayetlerin hepsi birlikte karşımıza çıkmaz.