Aydıncık Nereye Bağlı

Aydıncık Nereye Bağlı Aydıncık Nereye Bağlı, Aydıncık ilçesi hangi ile bağlıdır?, Aydıncık nüfusu ne kadar?, Mersin Aydıncık kaç?, Aydıncık nasıl bir yer?, Aydıncık nereye yakın?

Aydıncık Nereye Bağlı

Aydıncık, Mersin ilinin bir ilçesidir.

Aydıncık ilçesi hangi ile bağlıdır?

Aydıncık, Mersin ilinin bir ilçesidir.

Aydıncık nüfusu ne kadar?

1991 yılında ilçe olan Aydıncık'ın merkez nüfusu 7.000, toplam nüfusu ise 25.000'dir.


Mersin Aydıncık kaç?

Mersin şehrine bağlı bir ilçe olan Aydıncık, şehir merkezine 192 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Aydıncık nasıl bir yer?

Sessiz ve sakin bir şekilde iyi bir tatil geçirmek isteyen turistler için harika bir yerdir. Doğusunda Silifke, batısında Bozyazı, kuzeyinde Gülnar ve güneyinde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır. Aydıncık oldukça küçük bir ilçe olduğu için tam manası ile kafa dinlemelik bir yerdir.

Aydıncık nereye yakın?

Coğrafi konum. Aydıncık, Akdeniz Bölgesi'nde, Akdeniz kıyısı boyunca uzanan Torosların denize en yakın seyreden kolunun yamacına kurulmuş olup, bağlı olduğu Mersin merkeze 173 km, komşu il Antalya merkeze ise 325 km. uzaklıkta bir ilçedir.

Aydıncık eskiden nereye bağlıydı?

Aydıncık; 1915 yılına kadar bugünkü anlamda İlçe teşkilatına sahip ve Gülnar İlçesinin merkezi olan bir yerleşim birimi iken, 1915 yılında Gülnar ilçe merkezininin 30 km Anaypazarına nakledilmesinden sonra ilçe merkezi kimliğini kaybederek bucak merkezi olmuş,1987 yılında da, Gülnar'dan ayrılarak müstakil İlçe olmuştur ...

Aydının en büyük ilçesi neresi?

Efeler, Aydın ilinin en büyük ve merkez olarak kabul edilen ilçesidir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Aydın merkez ilçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.

Mersin'in en büyük ilçesi hangisi?

* TARSUS 350.732 KİŞİLİK NÜFUSU İLE MERSİN'İN EN BÜYÜK İLÇESİ OLUP, NÜFUSUN 278.176 MERKEZDE, 72.556 KIRSALDADIR. * 2022 TUİK VERİLERİNE GÖRE TARSUS; *TÜRKİYE'DEKİ 81 İL SIRALAMASINDA 56. SIRADA, 973 İLÇE SIRALAMASINDA 61. SIRADA YER ALMAKTADIR.

Adana Mersin Aydıncık arası kaç km?

Aydıncık - Antalya arası toplam 480 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 9 saat sürüyor.

Aydıncık Antalya kaç?

Aydıncık - Ankara arası toplam 495 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 7 saat sürüyor.

Aydıncık Ankara arası kaç?

Alanya - Aydıncık arası toplam 480 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 10 saat sürüyor.

Aydıncık Alanya arası kaç?

Nahiye bölgesini teşkil eden köylerin sayısı 65 olup 1337 tarihinde memlekette emniyet ve asayiş normale dönmüş olduğundan Eskiköy Zile kazasından alınarak Yozgat vilayetine, köylerin 33 adedi ise Zile ve Alaca kazalarına bağlanmıştır. Bu durumda Eskiköy'ün merkez dahil 32 köyü kaldığı bilinmektedir.

Aydıncık kaç köyü var?

Aydıncık, turizmin yanı sıra ticari ve ekonomik anlamda da kendini son derece geliştirmiş bir ilçedir. Aydıncık'ta ikamet eden vatandaşların geçim kaynaklarından olan muz ve çilek yetiştiriciliği ilçenin turizmden sonra en çok gelir getiren iş koludur.

Aydincigin Neyi Meşhur?

Aydıncık - Anamur arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 59 dakika sürmektedir.

Aydıncık Anamur arası kaç saat?

Aydıncık - Mersin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 4 saat 27 dakika sürmektedir.

Mersin Aydıncık arası otobüsle kaç saat?

Aydıncık - Zile arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Aydıncık - Zile arası toplam 599 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 10 saat 30 dakika sürüyor.

Aydıncık Zile arası kaç?

Nahiyelik döneminde Mamure adını almış ve uzun yıllar bu adla bilinmiştir. Nahiyelik yıllarından sonra 1965 yılında belde olan Mamure'nin adı 1958 yılında yeniden değiştirilerek AYDINCIK halini almıştır.

Mersin Aydıncık ismi nereden gelmiştir?

Kaymakamımız Alperen YILDIRIM Sivas ilinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas'ta tamamladı. 2021 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Yozgat Aydıncık Belediye Başkanı kimdir?

Kimdir? 10.10.1990 Bayburt doğumlu olan Kaymakamımız Sayın Muhammet KILIÇASLAN İlk ve Orta öğrenimini Bayburt ilinde tamamlamıştır. Lise eğitimini Erzurum da alan Kaymakamımız Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur.

Yozgat Aydıncık Kaymakamı kimdir?

Damad Halil Paşa vali olunca eyalet merkezi tekrar İzmir oldu, hatta bu sebeple resmî yazışmalarda eyalete İzmir eyaleti dahi denildi. 1867'deki idarî düzenlemeler sırasında köklü değişiklikler yapıldı ve merkezi İzmir olan Aydın eyaleti Aydın, Denizli, Saruhan, İzmir ve Menteşe olmak üzere beş sancağa ayrıldı.