Bremin Ne Demek

Bremin Ne Demek Bremin Ne Demek, Hırrım ne anlama gelir?, Delalam ne demek?, Hewal ne demek?, Buke ne anlama gelir?, Bukke ne demek kürtçe?

Hırrım ne anlama gelir?

zazaca yarrağım demek..

Delalam ne demek?

Delalamın = Değerlim Çavreşamın = Kara Gözlüm Şerinamın = Tatlım Xezalamın = Ceylanım Dilemın = Kalbim, Gönlüm Kaderamın = Kaderim Rehinya Çavemin = Gözümün Nuru Hasrateamın= Hasretim Hebunamın = Varlığım Behna dilemin = Nefesim Şahiya dilemin = Kalbimin dermanı Birinamın = Yaram Birina dilemın = Kalp yaram Jinamın = ...

Hewal ne demek?

hamile anlamına gelen kürtçe kelime.

Buke ne anlama gelir?

Büke - Türk ve Altay mitolojilerinde ejderha demektir. Bükü veya Buka olarak da söylenir. Efsanevi yaratık. Yılana benzer dev bir sürüngendir.


Bukke ne demek kürtçe?

kürtçede gelin demektir. arnavutcada ekmek demektir. ejderha anlamına geleni büke imiş.

Pır Delali ne demek?

Pir Delali - Çok Güzel - Kürtçe.

Eşkamın ne demek?

(ﺍﺳﻘﺎﻡ) i. (Ar. seḳam “hastalık”ın çoğul şekli esḳām) Hastalıklar: Sahrâ-yı vücûdu serîr-i sultân-ı sıhhat iken seyr-gâh-ı sipeh-i eskām ola (Fuzûlî).

Çıkas ne demek?

Çikaslar, dioik bitkiler olup, anavatanları Japonya, Madagaskar, Malezya, Güney Asya, Afrika, Kuzeydoğu Avustralya ve Polinezya'da 15 türü ile temsil edilirler.

KUZI Keri anlami ne?

kürtçe "eşeğin amı" manasına gelir. ayrıca gündelik hayatta, hoş olmayan durumları anlatmak için kullanılır. misal: "dün gece çok içtim, baya kuzi keri oldum" gibi.

Havel kelimesi ne anlama gelir?

Havel, Kuzeydoğu Almanya'da bulunan ve Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Berlin ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinden geçen bir nehirdir.

Delal Kürt ismi mi?

Delal, genellikle Kürtçe kökenli bir isim olarak bilinir ve "güzellik" ya da "sevimlilik" anlamına gelir.

Aybüke ne demek TDK?

En değerli bir güzel isimlerden biri olan Aybüke isminin, Türk Dil Kurumu üzerinden sözlük anlamı merak edilmektedir. Bu ismini etkili ve güzel karşılıkları içerisinde ay ışığı, ay gibi parlak, ay yüzlü ya da akıllı ve zeki gibi anlamlar bulmaktadır.


Baks ne demek TDK?

isim,denizcilik Gemiye hayvan yüklerken kullanılan sandık.

Biray ne anlama gelir?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre Biray isminin anlamı; Ay gibi tek, eşsiz.

Baver kürtçe ne demek?

Baver inanan, emin manası taşımaktadır.

Berre ne demek kürtçe?

Berre manevi olarak temizleyici şeklinde tabir edilebilmektedir. Bu ismin kız çocuklarında kullanılması noktasında dinen herhangi bir sakınca yoktur.

Hevaller ne demek?

kürtçe'de arkadaş, yoldaş, dost anlamında kullanılan kelime...

Şev baş Delalamın ne demek?

iyi geceler demektir. kürtçe kelimelerdir. bazı yörelerde, "êvar baş" olarak da söylenir.

Disa Delal ne demek?

İnsana hoş, sevimli görünen hâl, naz, işve.

0 Kürtçe ne demek?

sifir, nîn, tune.

Kürtçe aşkın ne demek?

Aşk'ın Kürtçesi “evîn”dir.

Kürtçe hangi dil ailesinden?

Kürt dilleri veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.