Çiçek Sepeti Net Müşteri Hizmetleri

Çiçek Sepeti Net Müşteri Hizmetleri Çiçek Sepeti Net Müşteri Hizmetleri, Çiçeksepeti nin numarası kaç?, Çiçeksepeti nasıl ulaşırım?, Çiçek Sepeti nasıl şikayet edilir?, Çiçek Sepeti Müşteri Hizmetleri kaçta açılıyor?, 0850 222 00 79 Ne numarası?

Çiçeksepeti nin numarası kaç?

3) Çiçek Sepeti Müşteri Hizmetleri 0850 210 9410 telefon. İle yaptığım görüşmede, Satıcı firma elemanı kurye Saat;17.49 da Teslim Cep telefon aramış o an telefon görüşmesi olduğu için Alıcıya Ulaşılamadığı için Teslim Edilemedi.

Çiçeksepeti nasıl ulaşırım?

Çiçek Sepeti mail Adresi

Çağrı merkezi ya da canlı destek ekiplerinin yanı sıra destek mail adresi üzerinden de Çiçek Sepeti ile hızlıca irtibata geçebilirsiniz. Çiçek sepetine ait aktif mail adresi ise [email protected]'dur.



Çiçek Sepeti nasıl şikayet edilir?

Çiçek Sepeti Net müşteri hizmetleri numarası 0850 550 0025'tir.

Çiçek Sepeti Müşteri Hizmetleri kaçta açılıyor?

Çiçeksepeti Müşteri Hizmetleri ekibine de, yine aynı şekilde haftanın 7 günü, 07:00-00:00 saatleri arasında ulaşabilir, istek, talep ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. İlgili diğer sayfalar: Çiçeksepeti Kıbrısa Çiçek Gönderimi Yapıyor Mu? Hafta Sonu Teslimat Yapılıyor Mu?

0850 222 00 79 Ne numarası?

Çiçek Sepeti müşteri hizmetlerine +90 (212) 391 00 10 numaralı hattan ulaşım sağlayamıyorum. 0 (850) 222 00 79 numaralı hattan sonunda bugün birisine ulaşabildim. İade ettiğim ürünün teslim edilmediğini belirtti.

ÇiçekSepeti para iadesi ne zaman yapılır?

Ürün anlaşmalı satıcımıza ulaştıktan sonra ortalama 2 iş günü içerisinde değerlendirilecek olup ücret iadesi, iadenizin onaylanması durumunda 1 - 10 iş günü içerisinde bankanıza yapılacaktır.

Çiçek Sepeti nin sahibi kim?

Emre Aydın, daha hızlı büyümek ve kaliteyi kontrol altında tutmak için 2009 yılında almış olduğu kararla depo modelinden vazgeçerek pazar yeri modeline geçiş yapmış ve lokal çiçekçileri ÇiçekSepeti bünyesine katarak CicekSepeti.com u büyütmeyi ve Türkiye'nin en önemli markalarından biri haline getirmeyi başarmıştır.

Çiçek Sepeti hangi şirkete ait?

Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş.'nin ana faaliyetlerini yürüttüğü e-ticaret sitesi www.ciceksepeti.com'dur. Ciceksepeti.net, Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri A.Ş'ye ait bir web sitesi değildir. Ciceksepeti.net sitesi üzerinden verilen siparişler, Çiçeksepeti.com'un hizmet ve sorumluluğu kapsamında bulunmamaktadır.

Çiçek Sepeti geri iade parası nasıl alınır?

Havale-EFT ile verilen siparişlerde iade / iptal işleminizin onaylandığı günden sonra 1-10 iş günü içerisinde hesabınıza havale-EFT ile ödeme yapılacaktır. Bu işlemin gerçekleşmesi için geri ödemenin yapılmasını istediğiniz hesap numaranızı aktarmanız gerekmektedir.

Çiçeksepeti Genel Müdürü kim?

İade süreciniz, ürün anlaşmalı satıcımıza ulaştıktan sonraki 2 iş günü içerisinde değerlendirilecek olup ücret iadesi, iadeniz onaylandıktan sonraki 1 - 10 iş günü içerisinde yapılacaktır.

Çiçeksepeti para iadesi yapıyor mu?

gruplarından seçtiğiniz ürünler, farklı zamanlarda teslim edilecektir. Hangi kargo şirketi ile çalışıyorsunuz? Yurtiçi Kargo(Lojistik) ile çalışıyoruz.

Çiçeksepeti hangi kargo şirketi ile çalışıyor?

Çiçeksepeti Cumartesi ve Pazar Günü Teslimat Yapıyor Mu? Ciceksepeti.com üzerinden haftanın 7 günü - 24 saat sipariş verebilmektesiniz.

Çiçeksepeti Cumartesi çalışıyor mu?

Arabuluculuk veya diğer yasal işlemler için [email protected] adresimize gönderim yapabilirsiniz.

Çiçeksepeti mail adresi nedir?

Bana gelen cevap ( İnternet müşteri Ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikayetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un 0 850 222 0 400 (Yurtiçi) numaralı telefonundan, www.Halkbank.com.tr adresli web sitemizden iletebilirsiniz. Hepsini aradım bir sonuç alamadım. 08502220400 numaralı telefon.

Çiçeksepeti nasıl soru sorulur?

Siparişlerinizi hazırlayan tedarikçilerimiz ile internet sitemiz üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Sipariş verdikten sonra internet sitemizde bulunan sipariş takip bölümüne giriş yaparak satıcıya sor alanını kullanıp tedarikçilerimiz ile yazılı iletişim gerçekleştirebilirsiniz.

0850 222 0401 kime ait?

Sipariş no ve e-mail adresi bilgileriniz ile sorgulama yaparak, ürününüzün hazırlanma aşamasından teslimatına kadar olan süreçteki işlem basamaklarını ve bilgilendirme iletilerini anlık takip edebilirsiniz.Dilerseniz hesabınıza giriş yaparak da "Hesabım" sayfasından da siparişinizin son durumunu kontrol edebilirsiniz.

Çiçek Sepeti satıcıya soru sor nasıl yapılır?

Bankaların süreç ve uygulamalarına göre para iadesinin, kredi kartlarına ve banka kartlarına yansıması ortalama 3-5 iş günlük bir süreyi bulabilir. İade edilen ürün bedeli, hesabınıza artı bakiye olarak yansıyacaktır.

Çiçek Sepeti adıma sipariş var mı?

İade kodu alınması beraberinde kod toplamda 7 gün süre ile geçerliliğini koruyacağından, müşteri ürünü 15 + 7 gün sonra satıcıya teslim edilmek üzere iade edebilecektir. Müşteri iade nedeni olarak eksik, kusurlu ve yanlış ürün seçtiğinde müşteriden durumu ortaya koyan ürün görselleri talep edilir.

Para iadesi kaç gün sürer?

Hediyeler iyiniyetle elden çıkarılmışsa artık geri verilmesi söz konusu olmaz. Ancak hediye elden çıkmış olmakla birlikte karşılığında malvarlığına bir değer girmişse, örneğin hediye satılmışsa, bunun geri verilmesi istenebilir.

Iade kodu kaç gün geçerli?

Tamamıyla bir Türk şirketi olan Çiçeksepeti, Türkiye'deki başarı hikâyesini uluslararası alanda da "Lolaflora" markasıyla sürdürmekte olup, Meksika'da da hizmet veriyor.