Cuma Günü 7 Defa Okunan Dilek Duası

Cuma Günü 7 Defa Okunan Dilek Duası Cuma Günü 7 Defa Okunan Dilek Duası, Cuma günü hangi dua okunursa dilek kabul olur?, Ne Dilersen Dile kabul olan dua?, Cuma günü hangi vakitte okursan mutlaka duanın kabul olacağı ismi azam?, En kuvvetli dilek duası hangisi?

Cuma Günü 7 Defa Okunan Dilek Duası

Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur. Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.

Cuma günü hangi dua okunursa dilek kabul olur?

Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur. Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.

Ne Dilersen Dile kabul olan dua?

Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir. Cuma günü Sabah 'YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek istegini Allah'a bildirirsen isteğin kabul olur. İmam-ı Gazali'ye göre, Cuma günü bin kere Ya Allah diyenler evliyalar sınıfına katılırlar.

Cuma günü hangi vakitte okursan mutlaka duanın kabul olacağı ismi azam?

Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.

En kuvvetli dilek duası hangisi?

*Cuma günü 1000 defa “Yâ Vâlî" ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır. 10 hafta süreyle Cuma günleri onar defa “Yâ Ganiyy, Yâ Muğni" ism-i şeriflerini okuyan zengin olur. *Cuma Günü "YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.


Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.

Cuma günü hangi dua daha çabuk kabul olur?

Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.

Hemen kabul olan dua hangisi?

CUMA GÜNÜ OKUNACAK ZİKİRLER

Cuma günü akşama doğru "Yâ Veliyy" ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur. Cuma gecesi 1000 defa "Yâ Muhsî" ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur. Cuma günü 1000 defa "Yâ Vâlî" ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.


Kimlerin duası daha çabuk kabul olur?

Hemen kabul olan dualar

La ilahe illa ente sübhaneke inni kuntu minezzalimin duası: Hz. Yunus'un balığın karnındayken ettiği duadır. Bu dua, sıkıntılı ve zor zamanlarda okunması tavsiye edilen bir duadır.


Çabuk kabul olan dualar nelerdir?

Sual: Hangi kişilerin duası makbuldür? Hacıların, mücahidlerin, dertlilerin, hastaların, gariplerin, mazlumların, yolcuların, ana babanın, bela gelmeden önce dua edenin, çok zikredenin, Müslümanlıkta saçlarını ağartanın, oruçlunun, salih âlimin ve adil idarecinin duaları makbuldür.

Gece hangi saatte dua kabul olur?

(Zariyat 18) Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.] Hadis-i şerifte, ezan okunurken dua geri çevrilmez ve ezanla kamet arasında yapılan dualar kabul edilir buyuruldu.


Cuma selalar vakti hangi dilek duası okunur?

* Cuma günü sela ile ezan arasında 100 kere okunacak dua: * ”La İlahe İlla ente Ya Hannaü ya Mennanü ya bediassemavati vel ard.” bu dua ile dua eder ve Allah'dan isterse ,Allah mutlaka duanıza karşılk verir.

Cuma günü hangi zikir yapılır?

Kur'an'ı Kerim ve Fatiha Suresi: Cuma günleri Kur'an okumak ve özellikle Fatiha Suresi'ni zikretmek sevaptır. İstiğfar: "Estağfirullah" - Allah'tan bağışlanma dilerim. Tasbih: "Subhanallah" - Allah'ı yüceltirim. Tahmid: "Elhamdulillah" - Bütün hamdler Allah'a aittir.

Dilek duası günde kaç defa okunmalı?

Hiç olmazsa günde bir defa okumalı. Dilek için kırk gün kadar okumalıdır.

Her kim bu beş kelime ile dua?

Kim bu 5 kelime ile dua ederse, 'Allah muhakkak istediğini verir'

Gerçek ismi azam duası hangisi?

اَللَّهُمَّ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ الْمَنَّانُ بَدِيعُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ ذَا الْجَلاَلِ وَالْإِكْرَامِ. “Allah'ım! Senden başka ilah yoktur. (Sen), Mennânsın (Çok nimet verensin), gökleri ve yeri yokken vâr edensin, celâl ve ikram sahibisin.

Peygamber efendimiz en çok hangi duayı ederdi?

Peygamber efendimizin en çok okuduğu dua, Rabbena âtina duasıdır.

Büyük Hacet duası ne için okunur?

Büyük belâya, haksızlığa, derde veya azaba düştüyseniz bu duayı sıklıkla okumanız tavsiye olunur. Duanızın makbul olması için sürekli okumalısınız. Duanızın kabul edileceği umuduyla, en az 40 gece okumalısınız. Büyük hacet duasını gece namazından sonra yapabiliyorsanız secdede okumaya çalışın.

En kuvvetli dua nedir?

Lâ ilâhe illallâhü vahdehu lâ şerîke leh * lehul mülkü velehül hamdü ve hüve alâ kulli şey'in kadîr. El hamdü lillâhi ve subhânallâhi vel hamdülîllâhi ve lâ ilâhe illahlâhü vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyil-azîm. İsmi Azam Duasının Anlamı ve Meali Allah'tan başka ilah yoktur.

Duanın kabul olması için hangi zikir çekilir?

- El-Mücîb ismi günde 55 defa zikredilir ise Allah o kulun dualarını kabul eder.

Ne niyetle okunursa kabul olan dua?

Ne Niyetle Okunursa Kabul Olur Sübhanallahi Velhamdülillahi Ve La İlahe İllallahu Vallahu Ekber.

Dilek icin hangi zikir?

Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.

Hangi 5 gecede dua geri çevrilmez?

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar Receb`in ilk Cuma gecesi, Şaban`ın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.” (Camiu's-Sagîr, c. III, s. 454.)