Dünyanın En Zor Bilmecesi

Dünyanın En Zor Bilmecesi Dünyanın En Zor Bilmecesi, 9 a 5 ekledim cevabı 2 buldum cevap doğru ama nasıl?, Ağır suya ne denir esprileri?, Ağır olan suya ne denir?, Yol üstünde kilitli sandık sorusunun cevabı nedir?, Ne yersen oruç bozulmaz?

9 a 5 ekledim cevabı 2 buldum cevap doğru ama nasıl?

9'a 5 ekledim cevabı 2 buldum. Cevap doğru ama nasıl? Cevabı Görmek İçin Dokun! Saat sabah 9'du 5 ekledim öğlen 2 oldu.

Ağır suya ne denir esprileri?

Ağır suya ne denir? Su yutmuş toprağa ne denir? Efe'nin selamı var.


Ağır olan suya ne denir?

Fakat suyu oluşturan elementlerden yani hidrojen ve oksijen izotopları düşünülürse farklı molekül yapısı olduğu görülür. Hidrojenin döteryumla trityum, oksijenin O18, O17 gibi ağır izotoplarını içeren sulara ağır su denmektedir. Ancak ağır su diyerek bahsedilen döteryum oksittir.

Yol üstünde kilitli sandık sorusunun cevabı nedir?

Ağaç üstünde kara şopar. (Cevap: zeytin) Ağaç üstünde kilitli sandık. (Cevap: ceviz)

Ne yersen oruç bozulmaz?

Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." (Buhârî, Savm, 26) buyurmuştur.

Ateş olmayan yerde ne olmaz?

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz " Atasözünün Anlamı: Bir dedikodunun, şüphenin ya da söylentinin temelsiz olması nadirdir; genellikle bir sebebi vardır.

Uçan kaleme ne denir?

Günümüzde sıklıkla adından bahsedilen uçan kalem, silinebilir kalem olarak da biliniyor. Uçan kumaş kalemi sayesinde yapacağınız desenler daha düzgün ve simetrik olabilir.

Ne kanı var ne canı var?

Ne kanı var ne canı, beş tanedir parmağı. (Eldiven)

Çok Gülen ördeğe ne denir?

Cevap: KIKIR-DUCK ????

Bir Erkek ata ne denir?

Erkeğine aygır, dişisine kısrak, yavrusuna tay, yumurtaları çıkarılmış, iğdiş edilmiş olana da beygir denir.

Çok gezen çocuğa ne denir?

Dr. Emel Sarı Gökten, ''Hiperaktivite, çocuğun çok hareketli olması demek. Genellikle bu çocuklar, yerinde oturmakta zorlanan, otursalar bile sürekli kıpırdanan çocuklardır.

Hangi su daha ağırdır?

Döteryum içeren su molekülleri, protyum içeren su moleküllerinden daha ağırdır. Bu yüzden “ağır su” olarak adlandırılırlar. Dünya'daki suyun bir kısmı ağır sudur.

Alçacık dallı yemesi ballı ne demek?

Alçacık Dallı Yemesi Ballı Bilmecesinin Cevabı ve Mantığı

Bilmecenin cevabı oldukça lezzetli bir sürpriz sunar: “Çilek.” Evet, doğru duydunuz! Çilek, alçak dallara yayılarak kendini gösteren ve tatlı bir balla kaplı olan lezzetli bir meyvedir.


Yer altında yağlı kayış bilmecesinin cevabı nedir?

Sıra sıra odalar birbirini kotralar ( tren ) Elemez, melemez ocak başına gelemez, gelse bile duramaz ( Yağ ) Akşam serilir, sabah dürülür ( yatak ) Yer altına yağlı kayış ( yılan )

Gece çalışır gündüz uyur bilmecesinin cevabı nedir?

Gündüz gece çalışan ve aslında bizi terk etmeyen Ay ve Güneş yerine bu bilmecenin cevabı da saattir. Herkes yatar, uyur, O, uyanık oturur. Burada da saatin durmaksızın çalıştığını gösteren bir ima vardır.

Öpüşmek orucu bozar mı?

Merğınânî, el-Hidâye, II, 256'da da belirtildiği gibi eğer eşler birbirini yanaktan öper ya da sarılır ise bu oruçlarını bozmaz. Ancak dudaktan öpüşme sırasında cinsel istek meydana gelebilir. Buna ek olarak boşalma da meydana geleceği için oruç bozulur. Bu durumda da kişiler kaza orucu değil kefaret orucu tutmalıdır.

Dudak kanı yutmak orucu bozar mı?

Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması hâlinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir.

Dudak derisi yutmak orucu bozar mı?

Yukarıda da açıklandığı gibi, bilerek yutulan dudak derisi parçası ve bilmeden yutulan susam tanesinden daha büyük dudak derisi orucu bozmaktadır. Oruç bozulduğu takdirde de orucun kazasını yapmak farzdır.

Ateş varken eller soğuk olur mu?

Bebeklerde Ateş Düşürme

Ateş çıktığı sırada el, ayak, burun, kulaklar ve diğer uç noktalar buz gibi olur. Bu, vücudun ateşe verdiği tepkidir. Bu nedenle çocuğu giydirmek doğru değildir.


Hangi ateş riskli?

Ateş Kaç Olunca Yüksek Olur? Yüksek ateş yetişkinler için vücut sıcaklığının 37,2-37,5 derecenin üzerinde olması olarak tanımlanır. Ateş yükselmesi rahatsız edici bir durum olabilir ve özellikle 39,4 ve üzeri değerlerde çeşitli komplikasyonlar meydana gelebileceği için tedbirli olunmalıdır.