Gizemli Tarsus Kazısı

Gizemli Tarsus Kazısı Gizemli Tarsus Kazısı, Tarsus gizemli kazı ne bulundu?, Tarsus kırmızı ev olayı nedir?, Hatay kazısında ne bulundu?, Manisa kazısında ne çıktı?, Tarsus kazısı Hangi peygamber?

Tarsus gizemli kazı ne bulundu?

“Tarsus Müzesi Müdürlüğünce 214 Ada, 7 ve 8 no.lu parselde gerçekleştirilen kurtarma kazısında kültür dokusunun ortaya çıkarılarak niteliğinin anlaşılabilmesi için amorf durumda pişmiş toprak kandil parçası, çatı kiremiti, amphora parçaları vb. buluntulara ulaşılmış olup envanterlik nitelikte taşınır-taşınmaz kültür ...

Tarsus kırmızı ev olayı nedir?

Mersin'in Tarsus ilçesinde gizemli kazının yapıldığı 'kırmızı ev' adeta hayalet eve dönüştü. 82 Evler Mahallesi'nde bulunan müstakil kırmızı evde Özel Harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı 19 ay önce sona ermiş ve alan kapatılmıştı. Kırmızı evin sahipleri ise henüz ortaya çıkmadı.

Hatay kazısında ne bulundu?

Hatay'ın Arsuz ilçesinde cami inşaatı için başlatılan temel kazısı sırasında, ortaya çıkan oda şeklindeki boşlukta lahitler bulundu. Yukarı Kepirce Mahallesi'nde yeni cami inşaatının temel kazısı sırasında kepçe operatörünün kazdığı alanda oda şeklinde boşluk oluştu.

Manisa kazısında ne çıktı?

Geçmişi milattan önce 8'inci yüzyıla uzanan Aigai Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları sırasında bir sarnıçta Yunan mitolojisinde toprak ve bereket tanrıçası olarak bilinen Demeter'i tasvir eden iki heykelcik ve kabartmalı vazo parçaları bulundu.


Tarsus kazısı Hangi peygamber?

Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar'ın saygı gösterdiği Danyal Peygamber'in yaşamıyla ilgili az sayıda yazılı kaynağın aksine, sözlü anlatım fazladır. Asırlardır süregelen bu sözlü anlatımlardan yola çıkılarak Danyal Peygamber'in Tarsus'ta gömüldüğü halk tarafından kabul edilir.

Boyutlar arası kapı türkiyede nerede var?

Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz." Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekât polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de sona ermişti.

Tarsus gizemli evden ne çıktı?

Arkeofili'nin yetkililerden aldığı bilgiye göre, kazılarda amorf durumda pişmiş toprak kandil parçası, çatı kiremiti, amphora parçaları vb. buluntulara ulaşıldı. Yapılan açıklamada, “Söz konusu alana ilişkin Tarsus Müzesi Müdürlüğü'nce hazırlanan uzman raporunda; anılan alanın III.

Tarsus kazısı nasıl ortaya çıktı?

Gündemden düşmeyen kazının hikâyesi, 2012'de polis memuru Mithat Erdal'ın öldürülmesiyle başladı.

Tarsus'taki gizemli ev satılık mı?

Mersin'in Tarsus ilçesindeki 'kırmızı ev' veya 'gizemli ev' olarak bilinen konut satışa çıkarıldı. Türkiye'de bir dönem çok konuşulan evi, Türk vatandaşı olmayan kişiler alamayacak. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazı, Türkiye'de o dönem çok konuşuldu. Üzerinden yıllar geçti ancak ev gündemden hiç düşmedi.

Mersindeki gizemli ev nedir?

Mersin'in Tarsus ilçesindeki 'kırmızı ev' veya 'gizemli ev' olarak bilinen konut satışa çıkarıldı. 82 Evler Mahallesi, 3106 Sokak'ta tek katlı olan evde 2016 yılında kazı çalışması yapılmıştı. Etrafı tamamen kapatılan ve özel harekat polislerinin gözetiminde yapılan kazı, 1 yıl sürmüştü.

Mersinde yapılan kazıda ne çıktı?

Bütün şehir 'Kral Dakyanus'un hazinesi bulundu', 'Hz. Musa'nın 2600 yıldır kayıp sandukası aranıyor', 'Yeraltı şehrine ulaşıldı', 'Tonlarca altın çıktı' gibi efsanelerle çalkalanırken, milletvekillerinin bile alınmadığı kazıyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Tarsus kazısı ne oldu?

Polis memuru öldürüldü Kazının 2012 yılında Tarsus'ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayeti ile ilgili olabileceği konuşuluyor. Erdal, definecilerle birlikte kiraladığı kırmızı boyalı evde olan biteni emniyete aktarıyordu.


Manisa Spil Dağı gizemi nedir?

Eski Yunan mitolojisi yoluyla günümüze gelmiş öyküsüyle yitirdiği çocuklarının ardından gözyaşı döken kahırlı anaların simgesi haline gelmiş Frigyalı (veya Lidyalı) Tantalus'un kızı Niobe'nin, Zeus tarafından burada taşa dönüştürüldüğüne inanılır.

Sultan Süleyman hazinesi nerede?

Spil Dağı 1969 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli Parkı jeolojik, morfolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklerinin yanı sıra, dağcılık sporuna uygun ve önemli bir rekreasyon alanıdır.

Manisa Yer altında ne var?

Tarsus'ta yoğun bir kıtlığın yaşandığı dönemde şehre davet edilen Danyal Peygamber'in gelmesiyle birlikte bolluk olmuştur. Bu nedenle Danyal Peygamber Babil'e geri gönderilmemiş ölünce de Tarsus'ta şimdiki Makam Camisi'nin bulunduğu yere gömülmüştür.

Tarsus neden peygamber şehri?

tarsus'taki tarihi eser kazısı esnasında öldürülen polis memuru. kendi beylik silahı ile ensesine sıkılan bir kurşun hayattan koparmış. tetiği çeken kişinin 25 yıl aldığı söyleniyor.

Mithat Erdal neden öldü?

Tarsus 82 Evler Mahallesi, 3106 Sokak'ta tek katlı olan ve Türkiye'de 'gizemli ev' olarak bilinen müstakil bir evde, özel harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı sona ermiş ve alan kapatılmıştı.

Tarsus gizemli kazı nerede?

Kur'an'da ifadesini bulan dindarlığın altı boyutu olduğu anlaşılmaktadır: Bunlar; inanç boyutu, ibadet boyutu, ahlâk boyutu, düşünce boyutu, duygu boyutu ve bilgi boyutudur.

Kurana göre kaç boyut var?

Beş boyutta; 1. Simplex grubundan 5 simplex; 6 köşe, 15 kenar, 20 yüz (her biri eşkenar üçgen olmak üzere), 15 hücre (her biri düzenli dört yüzlü şekil olmak üzere), 5 hiperhücre (her biri 5 hücre) ile birlikte.

5 boyutta ne var?

boyuttaysanız, pozisyonunuz ruhunuzla uyumlu olacağından fırsatlarla dolu anlar deneyimleyip, başarılı ve mutlu olacaksınız. boyuttaysanızzaten beklenti olmayacağından tüm kapılar açılacak, aklınızdan geçen anında önünüze çıkacaktır.

Boyut kapıları açılınca ne olur?

Çok zengin bir tarihi olup, bazı dini inançlar yönünden önemli bir kenttir. Kur'an'ın Kehf Suresinde geçen Ashab-ı Kehf (Yedi Uyurlar)ın kaldığı mağaranın Tarsus'ta olduğuna inanılır. Yeni Ahit'in yazarlarından biri olan Pavlus da Tarsus doğumludur. Bu sebeple Hristiyanlarca da hac yeri olarak kabul edilmektedir.

Tarsus neden önemli?

Bu gizemli kazıda, belki de en çok dikkat çeken konu, Hz. İsa'nın kendi el yazısıyla yazdığı iddia edilen bir İncil'in bulunması. Eğer bu doğruysa, bu, tarih biliminde devrim yaratacak bir keşif olabilir.