Kürtçe Küfür

Kürtçe Küfür Kürtçe Küfür, Kunnet denim ne demek?, Tenım ne demek?, Kuşka Tennim ne demek?, KUZI Keri anlami ne?, Hırrım ne anlama gelir?, KUZI Kürtçe ne demek?

Kunnet denim ne demek?

"kunet tennim" - götünü sikeyim. eskiden çalıştığım şirkete girerken "hepinize içten, sıcacık, sevgi dolu bir kunet tennim" diyordum. o ne demek diye soranlara "güneşli, güzel gün demek" cevabını vermiştim.

Tenım ne demek?

Ten'îm, Mekke ve Harem bölgesinde ikamet edenlerin (Mekkî, Haremî) umre için ihrama girdikleri yerlerden biridir. Harem bölgesinde oturanlar veya geçici olarak burada bulunanlar umre yapmak istediklerinde Harem sınırı dışına (Hil bölgesine) çıkıp orada ihrama girmek zorundadır.

Kuşka Tennim ne demek?

Kürtçede kûna tenim diye bir deyim vardır. Anlamı da "Artık senin yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında çaresizim ve çare aramayacak kadar yorgunum.".


KUZI Keri anlami ne?

kürtçe "eşeğin amı" manasına gelir. ayrıca gündelik hayatta, hoş olmayan durumları anlatmak için kullanılır. misal: "dün gece çok içtim, baya kuzi keri oldum" gibi.

Hırrım ne anlama gelir?

zazaca yarrağım demek..

KUZI Kürtçe ne demek?

kuzen anlaminda bir sozcuk.

Kürtçe hangi dil ailesinden?

Kürt dilleri veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Ezbırçime ne demek?

kürtçe: ben açım.

GORA Bave Tennim ne demek?

Kürtçe'de "ezi ciya bave gora kelle tennim" diye bir söz var, "sevdiğini her anında yanında hissetmek" anlamına gelir.. Şu sözün güzelligine bakar mısınız. Yok devenin kırmızı topuklu ayakkabısı.

Eşkamın ne demek?

(ﺍﺳﻘﺎﻡ) i. (Ar. seḳam “hastalık”ın çoğul şekli esḳām) Hastalıklar: Sahrâ-yı vücûdu serîr-i sultân-ı sıhhat iken seyr-gâh-ı sipeh-i eskām ola (Fuzûlî).

Kerry ne demek?

İsim İrlanda ineği: küçük, siyah bir inek cinsi.

Buke ne anlama gelir?

Büke - Türk ve Altay mitolojilerinde ejderha demektir. Bükü veya Buka olarak da söylenir. Efsanevi yaratık. Yılana benzer dev bir sürüngendir.

Bukke ne demek Kürtçe?

kürtçede gelin demektir. arnavutcada ekmek demektir. ejderha anlamına geleni büke imiş.

Were minne ne demek?

merhaba nasilsin in kurtce cevirisiyle ise baslanabilir. kurtce bilenler yesillendirebilirler. here vere mınne. öğrenmek istemeyen, bu cümleyi bir kürde söyleyebilir. sonra bak, seni nasıl bağrına basıyor.

Kürt padişah kimdir?

Bu alfabeye Kurmancî, Hawar ya da Bedirxan alfabesi de denir. Türkiye'de ve Suriye'deki Kürtler tarafından kullanılmaktadır. Arap alfabesinden uyarlanmış olan Soranî alfabesi ise Irak ve İran'da kullanılmaktadır. Eski Sovyet cumhuriyetlerinde ve Orta Asya'da yaşayan Kürtler ise Kiril alfabesini kullanırlar.

Kürt alfabesi var mı?

Bugün dünyadaki en büyük Kürt nüfusu, 15–20 milyon civarı ile Türkiye'de bulunurken; İran, Irak ve Suriye'de de sayıları 3 ila 12 milyon arasında değişen önemli Kürt nüfusları bulunmaktadır.

Kaç milyon Kürt var?

Delalamın = Değerlim...

Delalam ne demek?

Suskun Yüreğim (Hüzün Yoldaşı)....

Daye Ez Birindarım ne demek?

kan davası başlatacak cinsten bir küfürdür. doğu illerinde türkçe versiyonunu söylerseniz bu küfürün etkisi yarıya iner. ama kürtçe söylenirse bu gerçekten kişide derin yaralara yol açacak ölümcül bir küfüre dönüşür.

EZI ciya Bave Gora kelle Tennim küfür mü?

Delal, genellikle Kürtçe kökenli bir isim olarak bilinir ve "güzellik" ya da "sevimlilik" anlamına gelir.