Kurtce Kufur

Kurtce Kufur Kurtce Kufur, GUNA tenim ne demek?, Tenım ne demek?, KUZI Keri anlami ne?, Hırrım ne anlama gelir?, KUZI Kürtçe ne demek?

GUNA tenim ne demek?

Kürtçede kûna tenim diye bir deyim vardır. Anlamı da "Artık senin yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında çaresizim ve çare aramayacak kadar yorgunum.". Şunun cümlenin nahifliğine bakar mısınız..

Tenım ne demek?

Ten'îm, Mekke ve Harem bölgesinde ikamet edenlerin (Mekkî, Haremî) umre için ihrama girdikleri yerlerden biridir. Harem bölgesinde oturanlar veya geçici olarak burada bulunanlar umre yapmak istediklerinde Harem sınırı dışına (Hil bölgesine) çıkıp orada ihrama girmek zorundadır.

KUZI Keri anlami ne?

kürtçe "eşeğin amı" manasına gelir. ayrıca gündelik hayatta, hoş olmayan durumları anlatmak için kullanılır. misal: "dün gece çok içtim, baya kuzi keri oldum" gibi.


Hırrım ne anlama gelir?

zazaca yarrağım demek..

KUZI Kürtçe ne demek?

kuzen anlaminda bir sozcuk.

Kürtçe hangi dil ailesinden?

Kürt dilleri veya Kürtçe (Kürtçe: Kurdî, کوردی), Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.

Ezbırçime ne demek?

kürtçe: ben açım.

Kerry ne demek?

İsim İrlanda ineği: küçük, siyah bir inek cinsi.


Buke ne anlama gelir?

Büke - Türk ve Altay mitolojilerinde ejderha demektir. Bükü veya Buka olarak da söylenir. Efsanevi yaratık. Yılana benzer dev bir sürüngendir.

Bukke ne demek Kürtçe?

kürtçede gelin demektir. arnavutcada ekmek demektir. ejderha anlamına geleni büke imiş.

Were minne ne demek?

merhaba nasilsin in kurtce cevirisiyle ise baslanabilir. kurtce bilenler yesillendirebilirler. here vere mınne. öğrenmek istemeyen, bu cümleyi bir kürde söyleyebilir. sonra bak, seni nasıl bağrına basıyor.

Kürt padişah kimdir?

İspanyolca, Hintçe, Portekizce, Bengalce, Rusça, Almanca, Fransızca, Marathi, İtalyanca, Pencapça, Urduca, Farsça, Endonezce ve daha onlarcası… Kürtçe. bilen biri bu dilleri çok kolay öğrenebilir.

Bir Kürt en kolay hangi dili öğrenir?

Kürt dilleri kolu altında Kurmançça veya Kuzey Kürtçesi, Soranice veya Orta Kürtçe ve Kelhurice veya Güney Kürtçesi olmak üzere üç dil bulunmaktadır.

Kürtler kaç kola ayrılır?

(ﺍﺳﻘﺎﻡ) i. (Ar. seḳam “hastalık”ın çoğul şekli esḳām) Hastalıklar: Sahrâ-yı vücûdu serîr-i sultân-ı sıhhat iken seyr-gâh-ı sipeh-i eskām ola (Fuzûlî).

Eşkamın ne demek?

Delalamın = Değerlim...

Delalam ne demek?

Suskun Yüreğim (Hüzün Yoldaşı)....

Daye Ez Birindarım ne demek?

"karlılık" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 7 sonuç gainfulness i. advantageousness i. lucrativeness i.

Karlilik ne demek ingilizce?

En değerli bir güzel isimlerden biri olan Aybüke isminin, Türk Dil Kurumu üzerinden sözlük anlamı merak edilmektedir. Bu ismini etkili ve güzel karşılıkları içerisinde ay ışığı, ay gibi parlak, ay yüzlü ya da akıllı ve zeki gibi anlamlar bulmaktadır.

Aybüke ne demek TDK?

düğünlerde erkek tarafı kitle halinde keyifle bağırır peşi sıra aynı kitle damadın ismini söylerek cevap verir... son yıllarda (eşitlik düşüncesinin gelişmesi ile olsa gerek) "ki buke" (gelin kim) diye de bağrıldığı olur...

ZAVA ve Buke ne demek?

İşte Türk Dil Kurumu'na göre Biray isminin anlamı; Ay gibi tek, eşsiz.