Mirac Kandili Duasi

Mirac Kandili Duasi Mirac Kandili Duasi, Mirac Kandilinde hangi dua okunur?, Miraç Gecesi süte hangi dualar okunur?, Miraç Kandili zikirleri nelerdir?, Miraç Kandili gecesi ne yapilmali?

Mirac Kandilinde hangi dua okunur?

MİRAÇ KANDİLİ DUASI

Euzü billahi mineş-şeytanir-racîm Bismillahir-rahmanir-rahîm Ey Bizleri varlığa erdiren Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun. Kainatın İftihar Tablosu Peygamber Efendimiz'e Sonsuz salât ü selam olsun.


Miraç Gecesi süte hangi dualar okunur?

Allah tesbihlerini çekmenin sevabı büyüktür. Miraç Kandilinde nafile namazı kıldıktan sonra 100 kez "Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunmasının sevap olduğu söylenir.

Miraç Kandili zikirleri nelerdir?

Miraç Gecesi'nde Müslümanlar, tevbe ve istiğfar eder. Kişiler, daha önce idrak edilemeyen namazların kazasını kılar. Salavatı Şerifeler okunduğu gibi salat u selam da getirilir. Miraç Kandili için nafile oruç tutulur.

Miraç Kandili gecesi ne yapilmali?

Ayet ve hadisler

Kur'an'da miraçtan İsra ve Necm surelerinde söz edilir. Bununla birlikte surenin baştan itibaren ele alınması ifadelerin Muhammed'in göğe yükselmesi ile bağlantılı anlatımlar olarak algılanmasını güçleştirmektedir.



Miraç hangi sure?

Yasin-i şerif okunarak, kaza ve nafile namazları kılınabilir. Kimi müslümanlar,Hatm-i Enbiya yapmak için Mevlid Kandili'nde önce Fatiha suresi hemen ardından ise 3 İhlas-ı Şerif okuyor. Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına ilişkin bir bilgi bulunmazken kandil günü veya ertesi günü oruç tutulabilir.

Mevlid Kandili hangi sureler okunur?

Okunuşu: “Sübhânellâhi velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber.” “Allah'ı tesbih ederim/bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim, hamd Allah'a mahsustur, Allah'tan başka ilâh yoktur, Allah en büyüktür.” zikrini okumalı.

Miraç Kandili ne okunmalı?

Miraç Gecesi'nde Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gitmesi ve Allah huzuruna yükselmesi dışında Kur'anı Kerim'den ayet inmiştir. Bu ayet Amenerrasulü olarak bilinen ve Bakara Suresi'nde yer alan ayettir. Amenerrasulü surenin 285 ve 286.ayetlerindedir.

Miraç Kandili kurandan ne okunur?

Sütün tercih edilmesi de İslam dininin kolay, rahat huzur veren, insanın fıtratına uygun hükümler ihtiva ettiğine işarettir. Şarap ise kötülüğün anası olduğu için, tercih edilmemiştir. Bu sebeple Miraç gecelerinde Müslümanlar tarafından süt dağıtılmakta ve süt içilmektedir.

Miraç kandili neden süt içmek?

Sual: En kıymetli tesbih yani zikir nedir? En kıymetli tesbih, namazlardan sonra çekilen Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahü ekber'dir. Bu tesbihten sonra en kıymetli tesbih ve zikir La ilahe illallah demektir.

En çok hangi zikir yapılmalı?

Tesbih çekilirken namazlardan sonra 33 kez subhanallah, 33 kez elhamdülillah ve 33 kez Allahu Ekber denilir. Tüm namazlardan sonra bu şekilde sayılara uyarak tesbih yapılmaktadır.


Tesbihte ne çekilir?

Berat Kandilinde "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

Kandilde tesbih çekerken ne denir?

Miraç Kandili'nde Ayet-el Kürsi'nin okunması da tavsiye edilir. Yasin-i Şerif Okuma: "Yasin-i Şerif" okumak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) olan sevgi ve özlemin ifadesi olarak Miraç Kandili'nde sıkça tercih edilen bir ibadettir.

Miraç Gecesi nasıl dua etmeliyiz?

MİRAÇ KANDİLİ'NDE OKUNACAK SURELER VE AYETLER

Kur'an-ı Kerîm'in onyedinci sûresi olan İsrâ Suresi'nin İlk ayetlerinde Peygamberimizin Miracından bahsedildiği için “gece yürüyüşü” anlamına gelen “İsrâ “adını almıştır. Bu sureye "Subhân" ve "Benû İsrail" sûresi de denilmiştir. Bir diğer delil ise Necm suresidir.


Miraç Kandilinde hangi sureler okunur?

Peygamber efendimizin o gece sütü seçer ve Cebrail, "Sen fıtratı tercih ettin" der. Bununla birlikte peygamber efendimizin sütü çok severek içtiği de söylenmektedir. Bundan dolayı bu gece de süt içilmesi ve içilen süte dualar okunması hayırlı sayılır.

Miraç Kandili süt içmek sünnet mi?

Miraç olayı Kuran'da İsra suresinin 1. ayetinde yer almaktadır. İsrâ Sûresi 1. ayetinin meali: "Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir.

Miraç mucizesi hangi ayet?

İsra Suresi'nde hadisenin İsra kısmı, Necm Suresi'nde ise Mirac kısmı anlatılır.

Miraç hangi ayet?

Peygamber (s.a.v) Burak isimli bir binekle önce Beytü'l Makdis'e vardı ve oradan göğe çıkarıldı. Her bir kademede peygamberlerden biriyle görüştü ve melekleri gördü. Ardından cennet ve cehennem gösterildi, Sidre-i Müntehâ'ya geçti, ve Allah'ın melekût âleminden bir çok şeyler gördü.

Peygamber efendimiz Miraç gecesi ne gördü?

Hz. Peygamber (s.a.s.) buyuruyor ki; “Allah'a avuçlarınızı yukarıya getirerek dua edin, ellerinizin tersini değil. Duayı bitirdiğiniz zaman da ellerinizi yüzünüze sürün.” (İbn Mâce, İkâmetü's-salavât, 119 [1181]; Duâ, 13 [3866]).

Nasıl dua Edilir?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Hangi dua insanı rahatlatır?

Miraç Kandilinde nafile namazı kıldıktan sonra 100 kez "Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunmasının sevap olduğu söylenir. Kandil gecesi bol bol zikir çekilmeli.

Kandil gecesinde hangi dualar okunur?

Her kandil akşamı olduğu gibi Miraç Kandili gecesinde de vatandaşlar dini vazifelerini yerine getirmek için camilere akın edecek ve cemaatle birlikte namaz kılıp, dua edecek. Peki, kandil namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Kandil günlerinde, cemaatle birlikte kılınan bir namaz olan tesbih namazı kılmak müstehaptır.

Miraç Kandili hangi salâvat çekilir?

Oruç tutacak kişi dille ifade edip niyetlenmese de oruçlu sayılacağı gibi Miraç Kandilinde oruç tutarken 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için oruç tutmaya' şeklinde veya 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için Miraç orucumu tutmaya' diye niyet edilebilir.