Sınavın Eş Anlamlısı

Sınavın Eş Anlamlısı Sınavın Eş Anlamlısı, Sınav eş seslisi nedir?, Tamir kelimesinin eş anlamlısı nedir?, Soru eş anlamlısı ne demek?, Okul eş anlamlısı ne demek?, Sınavın eş anlamlısı imtihan mıdır?

Sınavın Eş Anlamlısı

Sınav eş anlamlısı imtihandır. Eş anlamlı kelimeler anlam bakımından aynı olan ve o kelime yerine kullanılan dil öğeleridir.

Sınav eş seslisi nedir?

Sınav eş anlamlısı imtihandır. Eş anlamlı kelimeler anlam bakımından aynı olan ve o kelime yerine kullanılan dil öğeleridir.

Tamir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sınav, imtihan sözcüğü ile eş anlamlıdır ve bu iki kelime birbirleri yerine kullanıldıkları zaman anlamda herhangi bir bozulma olmaz.

Soru eş anlamlısı ne demek?

Tamir kelimesinin bir adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Eş anlamlısı onarım kelimesidir. Böylece tamir ile onarım kelimesi aynı manaya geldikleri için cümle içerisinde tamir kelimesi yerine kullanılabilir.

Okul eş anlamlısı ne demek?

Sorun kelimesinin eş anlamlı olan sözcükleri dert, problem, sıkıntı kelimeleridir.


Sınavın eş anlamlısı imtihan mıdır?

' Okul kelimesinin eş anlamlısı, 'mektep ve meslek'tir. TDK'ya göre, birkaç farklı anlamı bulunan okul kelimesinin, anlamdaşları da buna göre farklılık göstermektedir. Eğitim, öğretim kurumu anlamında kullanılmakta olan okul kelimesinin anlamdaşları; 'mektep' olarak belirtilmiştir.

Sınav ne anlama gelir?

Dilimize Arapçadan giren imtihan kelimesinin Türkçe karşılığı sınav kelimesidir. Böylece imtihan kelimesinin eş anlamlı kelimesi sınav kelimesi olmuştur.

Ayakkabının eş anlamı ne?

Sınav veya imtihan, kişinin belirli bir konu hakkında edindiği bilgiyi veya deneyimi ölçmek için kullanılan bir yöntemdir. Çoğunlukla süre kısıtlamalı olarak gerçekleştirilir. Sınav, kişinin edindiği bilgiyi/bilgi birikimini verilen kısıtlı bir zaman dilimi içerisinde en iyi şekilde ifade etmesidir.

Sulh ve barış eş anlamlı mı?

Ayakkabı kelimesinin de eş anlamlısı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde değerlendirilmiştir. Eş anlamlı kelimeleri pabuç, kundura, başmak kelimeleridir. Bu kelimeler ayakkabı kelimesi ile aynı anlama gelmektedir.

Ülkemizin eş anlamlısı nedir?

Sulh kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak 'barış' sözcüğü üzerinden değerlendirilmektedir. Özellikle sulh sözcüğüne göre barış kelimesi çok daha fazla tercih ediliyor. Sulh sözcüğünün eş anlamlısı olarak Türkçede 'barış' gelmektedir ve genelde günlük yaşam içerisinde daha fazla kullanılmaktadır.

Hediye kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Ülke kelimesi eş anlamlı olarak vatan ve yurt ile beraber ayrıca memleket ve diyar sözcükleri üzerinden de öne çıkıyor.

Zor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre; Hediyenin eş anlamlısı Armağandır.

Yasa eş anlamı ne?

Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.


Sınıf eş anlamı ne demek?

Yasa kelimesinin eş anlamlısı 'kanun' olarak ne çıkmaktadır. Gündelik yaşam içerisinde her iki kelime de aynı anlam üzerinden değerlendirilebilir. TDK'ya göre hem yatay hem de kanun kelimeleri eş anlamlı olarak kabul ediliyor.

Evin eş anlamlısı ne demek?

Sınıf Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Sınıf sözcüğü, kullanıldığı anlama göre farklı eş anlamları bulunan bir kelimedir. Bu kapsamda derslik ve klas kelimeleri bu sözcüğün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.

Yaşlı eş anlamlısı ne demek?

Ev eş anlamlısı birkaç tanedir. Ev kelimesinin eş anlamlısı hane, konut, aile, beyit, mekan, ocak kelimeleridir.

Ev Konut eş anlamlı mı?

Yaşlı kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'ihtiyar' sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı ifade ederek cümle içerisinde kullanılabilir.

Özlemin eş anlamlısı ne demek?

- Ev, - Mesken, - İkametgah, Her bir ile olarak eş anlamlı şekilde konut kelimesi üzerinden karşılık buluyor.

Doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Özlem kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından eş anlamlı olarak 'hasret' sözcüğü karşımıza çıkıyor.

Sınavın eş anlamlısı nedir 3 sınıf?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.

Sınav Türkçe kelime mi?

Sınav kelimesinin eş anlamlısı olarak genellikle imtihan kelimesi de kullanılır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı da testtir.

Sınav sözcüğü türemiş mi?

sınav - Nişanyan Sözlük. Tatarca sınav “imtihan” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Türkçe sına- “denemek, imtihan etmek” fiilinden Yeni Türkçe +Av ekiyle türetilmiştir.

Elbise eş anlamı nedir?

"Sınav" sözü "sına-" fiilinden, "sınamak" da "sın"dan gelir.