Sürmenaj Ne Demek

Sürmenaj Ne Demek Sürmenaj Ne Demek, Sürmenaj Kelime anlamı ne demek?, Sürmenaj ne demek ekşi sözlük?, Müdebbire ne demek?, Şımarıklık ne anlama gelir?, Mübareze ne anlama gelir?

Sürmenaj Kelime anlamı ne demek?

i. (Fr. surmenage) Aşırı yüklenmekten ileri gelen yorgunluk, bitkinlik.

Sürmenaj ne demek ekşi sözlük?

herhangi bir olaya kasıldığında insan zihninin bulanması. kelimeleri ve düşünceleri birbirine karıştırıp toparlayamamasına denir.

Müdebbire ne demek?

Müdebbir, idare etmek, sonunu düşünmek, tedbirli ve ihtiyatlı davranan kişi, iş ve davranışlarının sonucunu inceden inceye düşünerek hareket eden kişi anlamına gelir. Aynı zamanda bu kelime, tedbirli olmak anlamına da gelir.

Şımarıklık ne anlama gelir?

Toplum kurallarını hiçe sayan ve yaşına uygun davranmayan kişilere şımarık denir. Bu kişiler elindekilerle yetinmez ve hep daha fazlasını isterler. Davranışları ve sözleri olgunluktan uzak olduğu için toplum tarafından sık sık eleştirilirler.


Mübareze ne anlama gelir?

Mübareze kelimesi TDK sözlük anlamına göre çekişme demektir. Bu kelimenin bir diğer anlamı ise, düşman olan taraflardan birer kişinin çıkarak birbiri ile çarpışması anlamına da gelir.

Müdiresi ne demek?

MÜDÎRE. (ﻣﺪﻳﺮﻩ) i. (Ar. mudіr'in müennes şekli mudіre) Kadın müdür. ѻ Müdîre-i umur: “İşleri çekip çeviren kadın” Kâhyâ kadın.

Müşfik ne demek TDK?

Müşfik, Arapça kökenli ve sıfat olarak kullanılan bir sözcüktür. Müşfik dilimize Arapçadan gelmekle birlikte sevecen, şefkatli manasına gelmektedir.

Münteşir olmak ne demek?

(ﻣﻨﺘﺜﺮ) sıf. (Ar. intiѕār “saçılmak, dağılmak”tan munteѕir) Etrâfa saçılan, dağılan, dağılmış, dağınık: Meşcerin sîne-i sükûnunda / Müntesir iltimâ-ı sâf-ı kamer (Tevfik Fikret).

Müteşşir ne demek?

Müteessir kelimesi, hep bir tesirin altında kalan, etkilenen, hem de üzgün ve çaresiz anlamına gelir.

Şikar ne demekdi?

Düşmandan ele geçirilen mal, ganimet.

Müşebbeh ne demek?

Müşebbeh TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Bir şeyle arasında benzerlik bulunan, benzetilen.

Müsebbibi olmak ne demek?

Müsebbip; 'bir olayın ya da herhangi bir durumun gelişmesine sebep olan' demektir. Müsebbip kelimesi kısaca herhangi bir durumun sorumlusu kişi yahut etkenleri ifade etmek için kullanılır.


Müsebbir ne demek?

Bir şeyin olmasına, yapılmasına sebep olan, yol açan (kimse veya şey).

Bayana müdürüm denir mi?

Dogru olan Müdür kadin olunca Müdire sifatinin kullanilmasidir. Cinsiyet ayrımına bazı örnekler: "Müdire", "hakime" ve "iş kadını" sözcükleri profesyonel ortamlarda kullanılmaktadır...

Müdüre kime denir?

Genellikle üst düzey yöneticilerin altında çalışan ve alt kademedeki bölümleri denetleyen kişi tanımlaması da “Müdür kime denir?” sorusuna cevap olarak verilebilir. Müdür, şirketin sorunsuz ve başarılı şekilde çalışmasını sağlayan kişi olduğu için herhangi bir kuruluşta kritik öneme sahiptir.

Müdire hanım kimlere denir?

Kadın yöneticilere Sayın Müdire denmez, Sayın Müdürüm şeklinde hitap etmek uygundur. Eski ve emekli yöneticilere, son resmi görev unvanı ile hitap edilir.

Yavuk ne anlama gelir?

12. yüzyılda literatüre giren ve günümüzde de sıklıkla kullanılan yavuklu kelimesi, sözlü anlamına gelir. Bunun dışında, kelimenin bir diğer anlamı nişanlıdır. Yavuk kelimesinin sözlük anlamı ise yakın ve hısımdır.

Biçare hangi dil?

biçare - Nişanyan Sözlük. Farsça bīçāre بیچاره “çaresiz” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça bī “yoksunluk edatı” ve Farsça çāre sözcüklerinin bileşiğidir.

Müşrik diye kime denir?

Allah'a ortak koşan, başka ilahlar edinip onlardan medet uman ve kendi yaptıkları putlara secde eden kişilere müşrik denir.

Mürtesem olmak ne demek?

(ﻣﺮﺗﺴﻢ) sıf. (Ar. resm “resmini yapmak, resimlemek”ten irtisām > mürtesim) [Türkçe'de türetilmiştir] Resmedilen, mürtesem. Mürtesimat (ﻣﺮﺗﺴﻤﺎﺕ) i. (Ar. çoğul eki -āt ile) Resmedilen, görünür şekilde ortaya çıkan şeyler: Şemse duhûl eyledi zerrelerden cümlesi / Asla rücû eyledi mürtesimât-ı fürû (Bayburtlu Zihni).

Münkir olmak ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Münkir kelimesi, ''inkar' kelimesinden türetilmiştir. İnkar, hakikati reddetmek ve batıla inanmak anlamına gelirken münkir de inkar eden, gerçeği yalanlayan demektir. Allah'ın birliğini, gönderilen elçileri, Kuran'ı Kerimi ve hesap gününü inkar edenler için de aynı kelime kullanılır.

Muhassar olmak ne demek?

teshir kökünden geliyor olup, fethedilmiş, ele geçirilmiş anlamındadır. zaptedilmiş, itaat ve hizmete alınmış anlamlarına da gelir.