Telefona İmei Atma Ne Kadar Sürer

Telefona İmei Atma Ne Kadar Sürer Telefona İmei Atma Ne Kadar Sürer, IMEI ne kadar sürede atılır?, IMEI kayıt işlemi ne kadar sürer?, Süresiz IMEI atma ne kadar?, IMEI kayıt ücreti ödendikten sonra ne yapılır?, IMEI atıldıktan sonra ne zaman açılır?

IMEI ne kadar sürede atılır?

IMEI İşlemleri

Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.


IMEI kayıt işlemi ne kadar sürer?

Cevap: Kayıtsız bir telefon getirdiğiniz anda Gümrük muhafaza ekipleri tarafından ilk önce bu telefon kayıt altına alınacak. Sonrasında kayıt yaptırmanız için size 120 gün süre verilecek. Ancak bu telefon çift hatlı ise 120+120 gün süreniz bulunuyor. Yaptığınız kayıt için 20.000 TL ödemeniz gerekiyor.

Süresiz IMEI atma ne kadar?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.

IMEI kayıt ücreti ödendikten sonra ne yapılır?

Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.


IMEI atıldıktan sonra ne zaman açılır?

Yeni aldığınız ya da kayıt işlemi yaptırmadığınız cep telefonunda şebekeye erişim yoksa IMEI tanımlaması yapmadığınız için olabilir. Bu durumda e-Devlet IMEI kayıt ücreti yatırarak sistemden işlemleri tamamladığınız zaman 48 saat içinde şebeke tekrar açılır.

IMEI kim atar?

Cep telefonu üreticileri, her cihaza bir IMEI numarası atar ve bu numaralar GSM ağında tanınır. IMEI numarası, telefonun marka, model ve diğer teknik özellikleri hakkında bilgi sağlar.

Yurt dışı telefona IMEI nasıl atılır?

e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin. IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

Yurtdışı telefon 3 yıl sonra ne olur?

-Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.

IMEI kayıt ücreti tek seferlik mi?

IMEI İşlemleri

Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? IMEI kaydı nedir? IMEI kayıt işlemi nasıl yapılır?


Android IMEI atma kaç TL?

2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltilmişti. 2024'te yolcu beraberinde yurt dışından getirilen telefon IMEI kayıt harcı 31 bin 692 liraya çıkacak.

Telefona IMEI atma fotoğraflar silinir mi?

normal şartlarda veri silinmez imei atarken programlar sadece root istiyor bu kadar sistem dosyasında yazılı imeiyi değiştiriyorsun yani verin silinmiyor.

14 Pro Max kaç tane IMEI var?

* iPhone 14 ve sonraki modellerde IMEI/MEID baskısı bulunmaz.


IMEI kaydı yaptırdıktan sonra telefon kapanır mı?

Yurt dışından getirilen ve yasal düzenlemelerle belirlenen süre içerisinde IMEI kaydı yapılan telefon, kayıt sonrası kapanmaz. Ancak belirlenmiş olan 120 gün içerisinde IMEI kaydı yapılmazsa telefon kullanıma kapanır.

Telefon harcı ödendikten sonra kaç gün içinde kayıt yapılır?

​Yurt dışından gelen telefonların kaydının yapılması; kaçakçılık gibi sorunlarla başa çıkmak adına oluşturulmuş bir zorunluluk. Bu yüzden yurt dışından yolcu ile beraber gelen telefonların elektronik kimlik bilgisinin kaydının yolcunun Türkiye'ye girişi itibarıyla 4 ay/120 gün içinde mutlaka yapılması gerekli.

2024 telefon harcı ne kadar?

Buna göre 2024 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2024 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde ödeme 31 bin 692 TL olarak belirlendi. Temmuz 2023'ten 2023 yıl sonuna kadar geçerli olan ücret 20 bin TL olarak belirlenmişti.

IMEI süresi bitince tekrar açılır mı?

Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz.

Yurt dışından gelen telefon kapandı nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.

Telefon kayıt yapıldıktan 3 yıl sonra başka hat ile kullanılabilir mi?

3 sene boyunca kimin pasaportuna kayıt edildiyse onun ismine olan hat ile kullanılabiliyor. 3 yıl geçtikten sonra istediğiniz isme kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz.

Telefon kaçak çıktı ne yapmalıyım?

Kayıp/çalıntı ihbarının gerçekleşmesi için cihaza ait 15 haneli IMEI numarasının bilinmesi ve hattın yasal sahibi olan kişinin; e-Devlet kapısı veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) kanallarından birini kullanarak ihbarda bulunması gerekmektedir.

Neden 2 tane IMEI var?

IMEI 1 ve IMEI 2 hakkında bilgi edinin

2 IMEI numaranız varsa IMEI 1 genellikle telefonunuzla ayarladığınız ilk SIM ile eşlenmiştir. Bundan emin olmak için mobil operatörünüzle görüşün.


Xiaomi IMEI atma kaç TL?

2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.

Kaçak Android telefon kapanır mı?

Öncelikle artık 12 aydan uzun süre sinyal almayan telefonlarınız, iletişime tamamen kapatılacak. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından bloke edilecek.