21 Kere Okunan Dilek Duası

21 Kere Okunan Dilek Duası 21 Kere Okunan Dilek Duası, Ne isteğin varsa kesinlikle gerçekleşmesi için okunacak dua?, Bir şeyi çok istersen hangi dua okunur?, En kuvvetli dilek duası hangisi?, En etkili hacet duası nedir?

Ne isteğin varsa kesinlikle gerçekleşmesi için okunacak dua?

Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.

Bir şeyi çok istersen hangi dua okunur?

Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.

En kuvvetli dilek duası hangisi?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh.' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.

En etkili hacet duası nedir?

Elhamdü lillâhi Rabbil âlemin. Es'elüke mûcibâti rahmetike ve azâimi mağfiretike vel ganîmete min külli birrin vesselâmete min külli ismin lâ teda' lî zenben illâ gafertehü velâ hemmen illâ ferrectehü velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ yâ erhâmerrâhimîn.” Duasıdır.


Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?

Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.

Dilek duası günde kaç defa okunmalı?

Hiç olmazsa günde bir defa okumalı. Dilek için kırk gün kadar okumalıdır.

En çabuk kabul olan dua hangisi?

Estağfirullah el-azim ellezi la ilahe illa hüve el-hayyul kayyum ve etübü ileyh duası: Büyük Allah'tan mağfiret dileyen duadır.

Hayırlı sonuç almak için hangi sure okunur?

Rabbi Yessir Duasının Türkçe Anlamı

'Allah'ım senin sonsuz olan merhametin ve yardımların olmadan ben bu işi kendi başıma yapamam. Allah'ım tüm hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır. İlmimi artırarak, yapacağım işlerin bana ve çevreme faydalı olmasını eyle ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır. '


Kimin duası çabuk kabul olur?

Sual: Hangi kişilerin duası makbuldür? Hacıların, mücahidlerin, dertlilerin, hastaların, gariplerin, mazlumların, yolcuların, ana babanın, bela gelmeden önce dua edenin, çok zikredenin, Müslümanlıkta saçlarını ağartanın, oruçlunun, salih âlimin ve adil idarecinin duaları makbuldür.

Her kim bu beş kelime ile dua?

Kim bu 5 kelime ile dua ederse, 'Allah muhakkak istediğini verir'


Ne niyetle okunursa kabul olan dua?

Ne Niyetle Okunursa Kabul Olur Sübhanallahi Velhamdülillahi Ve La İlahe İllallahu Vallahu Ekber.

Bir dileğin gerçekleşmesi için ne yapılmalı?

Hadis-i şerifte; (Duanın kabul olması için, iki şey lazımdır: Birincisi, duayı ihlas ile yapmalıdır. İkincisi, yediği ve giydiği helalden olmalıdır. Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı duası, hiç kabul olmaz) buyuruldu.

Ismi azam duası dilek için kaç kere okunur?

Rivayetlere göre İsmi Azam Duasının en az 11 kere en fazla da 111 kere okunması dileklerin kabul olmasına vesile olur. Okuması oldukça faziletli dualar arasında yer alır.

Fatiha suresi dilek için kaç kere okunur?

2- Yatsı namazını kıldıktan sonra her birinin başında besmele çekerek artarda Fatiha suresi okunur. Arkasından da 7 kere bu salavat okunup dileği Allah'a arz edilir.

Çevir gel duası nasıl yapılır?

Dört farklı surenin birleştirilmesiyle oluşan çevirgel duası, giden kşinin arkasından okunarak kısa sürede geri dönmesi için okunur. Çevirgel duasını okumaya başlamadan önce kalem, su, saksı, toprak, kağıt gerekir. İlk olarak bu dua kağıda kişi tarafından yazılır.

Hangi ismiyle dua edersen kabul olur?

Peygamber'in (s.a.s.) bazı hadislerinde İsm-i A'zamdan bahsedilmekte, bu isimle dua edildiği zaman duanın mutlaka kabul edileceği bildirilmektedir (bkz. Tirmizî, De'avât, 64-65, 100 [3475-3476, 3544]; Ebû Dâvûd, Tefrî'u ebvâbi'l-vitr, 23 [1493]).

Peygamber Efendimizin dilek duası kaç kere okunmalı?

70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI

Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a'zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna'dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu!


Büyük Hacet duası ne için okunur?

İslam dininde Allah'i Tealanın kabul etmeyeceği duayı kulunun kalbine vermeyeceği konusu hadislerde ve alimlerce bildirilmiştir. Bu sebeple istek ve dileklerde ısrarcı olmak ve dua etmek önemli olmaktadır. Hacet duası da bu sebeple okunan ve isteklerin Allahu Tealadan bu şekilde istemenin bir yolu olmaktadır.

Ağlayarak yapılan dua kabul olur mu?

Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

Bir işin olması için hangi zikir çekilir?

'Rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyı lena min emrina reşeda. ' (Ey rabbim! Sen bizi katından rahmet ev ve işimizde bizler için başarılar hazırla.) Bu dua her gün 70 kere okunursa Allah'ın (cc) izni ile iş bulunur.

Rabbi yessir duası dilek için kaç kere okunmalı?

Rabbi yessir duası dilek için kaç kere okunmalı? Genel olarak arka arkaya üç defa okunmaktadır. İstenildiği takdirde tek sefer de okunabilir fakat 3 sefer okunması ya da tek rakamlarda okunması daha faziletlidir.

Çaresiz kalınca hangi dua okunur?

Bu dua ise şu şekilde olmaktadır: "La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim." Bu duanın manası "Allah'ım beni bütün sıkıntılarımdan, sorunlarımdan kurtar. Şüphesiz ki sen her şeye kuvveti yetensin.