Ayetel Kürsi İle Sogutma Duası

Ayetel Kürsi İle Sogutma Duası Ayetel Kürsi İle Sogutma Duası, Birini birinden soğutmak için hangi dua okunur?, Birinden soğumak için hangi dua okunur?, Rahatlamak için hangi dua okunur?, Düşmanı uzaklaştırmak için hangi dua okunur?

Birini birinden soğutmak için hangi dua okunur?

"Lâ ilâhe illâllahü vaḥdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-ḥamdü yuḥyî ve yümît. Ve hüve ḥayyün lâ yemût, biyedihi'l-ḫayr ve hüve ʿalâ külli şey'in ḳadîr. Ve ileyhi'l-masîr."

Birinden soğumak için hangi dua okunur?

Birini unutmak ve kalbinden silinmesi için genelde belirli sayıda, zikir hükmünde Allah'ın isimlerini okunması tavsiye edilmiştir. Besmele ile duaya başlanarak, El Mümit esması arka arkaya 12 defa okunur. Ancak doğrudan El Mümit denmez. Bunun yerine ''Ya Mümit Celle Celalühü'' demek daha uygundur.

Rahatlamak için hangi dua okunur?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Düşmanı uzaklaştırmak için hangi dua okunur?

Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr. Bu duanın adı Salaten Tüncina'dır. Sıkıntılı ve tehlikeli zamanlarda okununca dünyanın tüm düşmanlarından sizi koruyup kurtaracağı gibi ahıretin sıkıntılarından da sizi azat eder.


Karı koca arasındaki soğukluk için hangi dua okunur?

Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve'hdina sübüle'sselami ve necnina mine'z-zulümati ile'n-nuri ve cennibe'l fevahişe ma zahare minha ve ma betane.” Manası: “Allah'ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet.

Zırh duası hangisi?

Bismillahillezi duasını sabah 3 kez okuyana gün içinde hiçbir varlık zarar veremez. Gece yatmadan okuyan her türlü kötülükten ve felaketten emin olarak uyanır. Bismillahillezi duası öyle bir duadır ki okuyan kişiye Allah kötülüklerden korunması için zırh gibi onu kapsar.

Kim bu duayı 3 kere okursa?

(Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istigfar okuyorum.

Her kim bu beş kelime ile dua?

Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."

Haksızlık karşısında nasıl dua etmeliyiz?

Haksızlığa uğrayan kişiler için şu dualar tavsiye edilmektedir: Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne). Anlamı: 'Sonunda karanlıklar içinde, 'Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim.

Ruhsal bunalım için hangi dua okunur?

*“Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir.”


En çaresiz anda okunacak dua kaç kere okunmalı?

Çaresizlik Duasının Arapça Okunuşu Nasıldır? İbn-i Sunni özellikle çaresizlik duası için günde yedi defa okunmalıdır demiştir. Bahsedilen dua günde yedi kez sabah, öğle ve akşam zamanlarında okunursa kişi problemlerinden arınmaktadır.

Iç huzur için hangi sure okunmalı?

İnsanlar iç huzuru bulabilmek için yaptıkları dualar ihlas suresi ruhsal sıkıntılardan korunmak için okunmaktadır. Kehf suresi kaza ve bela gibi husumetlerden arınmak için okunan dualardandır. İnşirah suresi ise şifa kazanma ve zor durumlardan sonra gelebilecek sıkıntılar için okunan dualardan sadece biridir.

Kötülük yapana hangi esma okunur?

Kötülük yapana hangi esma okunur sorusu oldukça yoğun bir şekilde araştırılıyor. Eğer birinin size kötülük yaptığını düşüyorsanız El-Müntakim esmasını okumanız öneriliyor. El-Müntakim sıfatı aciz olan ve haksızlığa uğrayan bir kulun hakkını araması için Allah'a sığınması anlamı taşır.

Düşmana galip gelmek için hangi zikir çekilir?

El- Müntakim genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden kurtulmak için okunan bir esmadır. Ancak bu esmanın farklı faziletleri de bulunmaktadır. Bu esmanın zikriyle görülebilecek faziletler aşağıdaki gibi listelenmektedir. - Her gün “Ya Müntakim” diyerek Allah'ı anan kimseye hiçbir düşman zarar veremez.

Belayı def etmek için hangi dua okunur?

''Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi'ul alim'' duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez. -Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi'yi ,Kureyş suresi okumalıdır.

Evde sürekli huzursuzluk varsa hangi dua okunur?

Eşi ile sorun yaşayan kişilerin bol bol Ya Vedud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içi huzurun sağlanması için Yasin Suresi okuyarak ailedeki kişiler için dua edilebilir. Saf Suresi'ni okumak da aile içerisinde huzuru sağlayacaktır.

Kocayı eve bağlamak için hangi dua okunur?

Eşiniz ile aranızda olan sevgiyi arttırmak ve bu yol ile eşinizi evinize bağlamak istiyorsanız, 7 adet küp şeker alarak “İnnema emruhu iza erade şey'en en yekule lehu kün fe'yekün. Fe-subhanellezi bi yedihi melekütü külli şey'in ve ileyhi turceun” Ayeti Kerimesini okumalısınız.

Evde kavga olmaması için hangi dua okunur?

41 defa Bismillahirrahmanirrahim ve Ve elgaytü aleyke mehabbeten minni duası okunmalıdır.

Evde huzur için hangi sure okunur?

Aile huzuru için dualar

Allah'ın izniyle 41 defa Bismillahirrahmanirrahim. Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni.duası okunursa aile arasında muhabbet oluşabilir.


En koruyucu dua hangisi?

Korunma Duaları Nelerdir? Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır. Anlamı bakımından Allah'ın tek olduğunu söyler.

Sıkıntılı anlarda hangi Esma çekilir?

''La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim.'' Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a sığınmayı ve Allah'tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.

Hangi 5 gecede dua geri çevrilmez?

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar Receb`in ilk Cuma gecesi, Şaban`ın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.” (Camiu's-Sagîr, c. III, s. 454.)