Herajit Muadili

Herajit Muadili Herajit Muadili, Herajıt ne için kullanılır?, Transamine muadili nedir?, Traneksamik asit hangi ilaçta var?, Transamin nedir ne işe yarar?, Herajit yan etkileri nelerdir?

Herajıt ne için kullanılır?

HERAJİT, antifıbrinolitik adı verilen pıhtı oluşumunu kolaylaştıran ilaçlar grubundandır. Ameliyatlardan sonra gelişen aşırı kanamaların durdurulması veya pıhtılaşmanın kolaylaştırılması amacı ile kullanılabilir.

Transamine muadili nedir?

TRANSAMİNE kutusunda, enjeksiyonluk traneksamik asit içeren 2,5 ml' lik 10 adet ampul bulunur. TRANSAMİNE, antifybrinolitik adı verilen pıhtı oluşumunu kolaylaştıran ilaçlar grubundandır. Ameliyatlardan sonra geli şen aşırı kanamaların durdurulması veya pıhtıiaşmanın kolaylaştırılması amacı ile kullanılabilir.


Traneksamik asit hangi ilaçta var?

TRANSAMİNE film tablet içinde 500 mg traneksamik asit bulunur. TRANSAMİNE, antifibrinolitik adı verilen ve pıhtı oluşumunu kolaylaştıran ilaçlar grubundandır. Oval, bikonveks, bir tarafı çentikli, beyaz, kokusuz, film kaplı tabletler şeklindedir. Ambalajın içinde 50 tablet bulunur.

Transamin nedir ne işe yarar?

TRANSAMİNE kutusunda, enjeksiyonluk traneksamik asit içeren 5 ml' lik 10 adet ampul bulunur. TRANSAMİNE, antifıbrinolitik adı verilen pıhtı oluşumunu kolaylaştıran ilaçlar grubundandır. Ameliyatlardan sonra gelişen aşırı kanamalarm durdurulması veya pıhtılaşmanın kolaylaştırılması amacı ile kullanılabilir.

Herajit yan etkileri nelerdir?

Gastrointestinal hastalıklar Seyrek: Bulantı, kusma, diyare gibi gastrointestinal yan etkiler görülebilir ve bunlar dozun azaltılması ile ortadan kalkabilir. Traneksamik asit ile bugüne kadar doz aşımı bildirilmemiştir. Başağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, diyare veya hipotansiyon görülebilir.

Priloc nedir ne işe yarar?

PRİLOC 20 ml çözelti içeren, 20 ml kapasiteli 1 flakon içeren ambalajlardadır. PRİLOC, cerrahi operasyonlar için vücudun bir bölümünde anestezi yaratmak ve aynı zamanda ağrının duyulmamasını sağlamak amacı ile kullanılır.

Transamine kimler kullanamaz?

Subaraknoid kanama: Serebral ödem ve serebral enfeksiyon gelişme riski olduğundan, subaraknoid kanaması olan hastalarda TRANSAMİNE kullanılmaz (bakınız bölüm 4.3). Traneksamik asit ile tedavi edilen masif üst üriner sistem kanaması olan hastalarda (özellikle hemofili hastalarında) üreteral obstrüksiyon bildirilmiştir.

Transamine hap adet kanamasını durdurur mu?

Pıhtılaşmayı artıran tedaviler – Antifibrinolitik adı verilen bir grup ilaç (örn. Transamine) kanın pıhtılaşmasını artırarak âdet kanamasının azalmasına yardım eder. Bu ilaçlar hormon içermez ve kanama miktarını çok hızlı bir şekilde (birkaç saat içinde) azaltır.

Traneksamik asit nedir ne işe yarar?

Traneksamik asit, özellikle plazminojen aktivatörlerinden zengin veya endokrin etkiler altındaki dokularda oluşan kanamalarda ya da travmaları takiben ortaya çıkan lokal veya jeneralize primer hiperfibrinolize bağlı hemorajiler ile sekonder hemoraji riski olan durumlarda endikedir.

Transamine günde kaç kez kullanılır?

3. TRANSAMİNE nasıl kullanılır? hesaplanacaktır. Genellikle günde 3 kez2-3 tablet uygulanır. kullanmanız gerekebilir.

Tranexamic acid ne için kullanılır?

Hiperpigmentasyon ve Melazma : Tranexamic acid, hiperpigmentasyon (aşırı renklilik) sorunlarına, özellikle melazma olarak adlandırılan ciltteki koyu lekelerin bakımında kullanılabilir. Melazma, hormonal değişiklikler veya güneşe maruz kalma nedeniyle ortaya çıkabilen bir cilt sorunudur.

Traneksamik asit neyin Antidotu?

Diğer: Traneksamik asit, ayrıca; streptokinaz, ürokinaz veya doku plazminojen aktivatörü (tPA) tedavisi sonucu ortaya çıkabilen tüm aşırı fibrinoliz durumlarında antidot olarak kullanılabilir.

Transamin nasıl verilir?

Doz: 30-50mg/kg/gün 3 dozda PO/İV verilir. ** Gereğinde kanayan yaranın üsüne pamukla koyulabilir.

Transamine leke tedavisinde kullanılır mı?

- Traneksamik asidin en yaygın olan kullanım amacı ciltteki kahverengi leke türlerini açmaktır. - Bu içerik ciltteki renk değişimlerine neden olan melaninleri üreten, tirozinaz enzimini azaltmaktadır. Ciltteki mevcut melaninleri de azaltmaktadır.

Tranexamic acid nasıl kullanılır?

Tranexamic acid serum cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesine yardımcı olur. Kullanımı / Usage: Temiz cilde parmak uçlarınız ile hafif masaj yaparak uygulayınız. Sabahları ya da akşamları kullanılabilir.

Tranexel etken maddesi nedir?

 Etkin Madde: Bir ampul 250 mg traneksamik asit içerir.

Revafen ilaç ne işe yarar?

REVAFEN, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir.

Tranex nedir?

BSK14 TRANEX PRO NEDİR? Traneksamik asit, kojik asit, askorbik asit (C vitamini), nikotinamid, rutin ve yüksek, orta ve düşük moleküler ağırlıklı hyaluronik asit içeren, nemlendirici ve pigment giderici etkiye sahip steril kozmetik solüsyon.

Marcaine nedir ne işe yarar?

MARCAİNE, postoperatif analjezi gibi uzun süreli etkinin beklendiği infiltrasyon anestezisinde, adrenalin ilavesinin kontrendike olduğu epidural anestezide veya uzun etkili kondüksiyon anestezide ve güçlü kas gevşemesinin istenmediği durumlarda ve obstetrik anestezide endikedir.

Lidokain nedir ne işe yarar?

Lidokain genellikle kaşıntıyı gidermek, yanma veya deri enfeksiyonlarını hafifletmek ve küçük cerrahi işlemlerde veya dişte anestezik olarak kullanılır. Çalışma mekanizması sodyum kanallarını tıkayarak kalbin atış hızını azaltmak veya belli bir bölgedeki nöronların beyni uyarmasını engellemektir.