Erdek Nereye Bağlı

Erdek Nereye Bağlı Erdek Nereye Bağlı, Erdek hangi ile yakın?, Bursa Erdek nereye bağlı?, Balıkesir Erdek nasil bir yer?, Erdek nerede bulunuyor?, Erdek in neyi meşhur?

Erdek Nereye Bağlı

Erdek, Balıkesir ilinin kuzey uç bölgesinde bulunan ve Türkiye'nin önemli tatil bölgelerinden birisi olan ilçe. Marmara Bölgesi'nin, Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır.

Erdek hangi ile yakın?

Erdek, Balıkesir ilinin kuzey uç bölgesinde bulunan ve Türkiye'nin önemli tatil bölgelerinden birisi olan ilçe. Marmara Bölgesi'nin, Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır.

Bursa Erdek nereye bağlı?

Marmara Denizi'nin en popüler adalarından Avşa ve Marmara Adası'na oldukça yakın bir bölgede bulunan Erdek ilçesi hem Çanakkale hem de Bursa şehirlerine 50 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Balıkesir il merkezine 119 kilometre uzaklıkta bulunan Erdek ilçesi, il merkezine en uzak ilçedir.


Balıkesir Erdek nasil bir yer?

Erdek, Balıkesir ilimize bağlı bir ilçe olarak karşımıza çıkar. Balıkesir ilinin içinde bulunan Erdek, kuzeyinde bulunan Kapıdağ Yarımadası'nda ve Erdek Körfezi içinde yer alır.

Erdek nerede bulunuyor?

Erdek, Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda ve Erdek Körfezi üzerinde yer alır. Erdek, Türkiye'nin ilk sayfiye alanlarından biridir. Antik kentleri, muhteşem doğası, açık hava müzesi, tertemiz denizi ve yumuşacık kumsalları ile görülmeye değer bölgeler arasında yer alıyor.

Erdek in neyi meşhur?

Erdek; Marmara Bölgesinde, Marmara denizine doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'ndedir.

Erdek de deniz var mı?

Salamura, kırma ve çizme zeytin çeşitleri ile hazırlanan zeytinyağlarının yanı sıra el yapımı Erdek sepetleri, ahşap oyması süs eşyaları, magnetler ve yöresel takılar da Erdek'te en çok satılan hediyelik eşyalar arasında.

Erdek de tatil yapılır mı?

Erdek Plajı

Sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabileceğiniz Erdek'in en çok tercih edilen plajı her sene hem yerli halk hem de turistlerin akınına uğruyor. Merkezde yer alan plaj hem kumsal yapısı hem de denizinin temizliği sayesinde birçok tatilcinin favorisi durumunda.


Erdek in eski adı nedir?

Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise ılık ve yağışlı geçen ilçe, dört mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor. Erdek'in ferahlatan rüzgarları eşliğinde yaz aylarında keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Bursa Erdek arası kaç saat sürer?

Erdek tarihte Artake adıyla tanınmaktadır. Bu isimlere bakarak ilçenin Sitler tarafından kurulduğu söylenebilir. Ancak Erdek tarihi milattan önce 5400'lü yıllara dayanır. Artake sitlerin efsanevi krallarından biridir.Erdek'in önünde bulunan ve günümüzde Zeytinlik olarak bilinen ada Artake ismi ile tanınıyordu.

Erdek'te deprem mi?

Bursa - Erdek arası toplam 163 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat sürüyor.

Erdek denizi soğuk mu?

Deprem büyük panik yarattı

Saat: 23.05 sularında meydana gelen depremin derinliği ise 8.3 km. Erdek'te meydana gelen Deprem Balıkesir şehir merkezinde ve çevre illerde de hissedildi.


Erdek Deniz nasıl?

İlkbaharda 25 derece olan deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında 32 dereceye kadar çıkar. Erdek masmavi denizi, yemyeşil ormanları ve tertemiz havası ile yaz aylarında Marmara Bölgesi'nde yaşayan tatilcilerin uğrak adresidir.

Erdek nerede denize girilir?

Erdek Sahili

Çevresindeki rakımın oldukça yüksek olduğu bilinirken ağaçların da oldukça fazla olduğu görülmektedir. Kafa dinlemek isteyenlerin uğrak noktası olan bu sahil temiz olmasıyla yüzme keyfi vermektedir. Farklı noktalarda kayalıkların da yer aldığı sahilde denize atlama etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.


Erdek havası temiz mi?

Bugünün Hava Kalitesi-Erdek, Balıkesir

Hava kalitesinin yeterli düzeyde olduğu kabul edilmektedir ve hava kirliliği çok az risk taşımaktadır veya hiç risk taşımamaktadır.


Erdek de ne yenir?

Erdek'te mutlaka denenmesi gereken yemekler ise Zerde Tatlısı, patlıcan ve mantı olarak sıralanmaktadır. Genellikle ilçe merkezinde yer alan restoranların sahil kesiminde de bulunduğu bilinmektedir.

Balıkesir Erdek arası kaç kilometre?

Erdek Otogarı ve Balıkesir şehir merkezi arasında 110 km mesafe bulunuyor.

Erdek nereleri gezilir?

Başlıca tarım ürünleri zeytin, kırmızı soğan, ve buğdaydır. Bunun yanı sıra kiraz, kuru fasulye, salçalık biber, elma, erik, tütün de yetiştirilir.İç turizmim en yoğun olduğu ilçelerimizden biridir.

Erdekte ne yetişir?

Ayrıca, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğünün haziran ayı raporunda, Erdek Toplum Sağlığı Müdürlüğünce alınan numuneler sonucunda, ilçedeki tüm plajlarda deniz suyu "iyi kalite" olarak nitelendirildi.

Erdek deniz suyu temiz mi?

Boats can also disturb. (Original) Erdek'deki tek kadın plajı. Limana yakın bir yerde.

Erdek kadınlar plajı var mı?

Erdek, muazzam doğası, denizi, tarihi, sıcakkanlı halkı, gezilecek yerleri ile tatilcilerin gözde yeri! Özellikle aile için uygun tatil yerleri arasında olması, bütçe dostu tatil yerleri arasında tercih edilmesi nedeniyle de tatilcilerin gözde yerleri arasında.