İstanbulda Yasak Saatleri

İstanbulda Yasak Saatleri, Tırlar kaçta yola çıkıyor?, Tırlar şehir içine girebilir mi?, Yasak saati cezası 2023 ne kadar?, Şehir içine tır park etmek yasak mı?, Tırlar nereye şikayet edilir?, Mahalle arasında tır park etmek yasak mı?


İstanbulda Yasak Saatleri

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi, trafiği rahatlatmak ve güvenliği sağlamak adına kamyon ve tır gibi ağır tonajlı araçların belirli saatler arasında şehir içi trafiğe çıkmalarını yasaklamaktadır. Bu yasak saatleri akşam 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 arasında belirlenmiştir.

Tırlar kaçta yola çıkıyor?

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi, trafiği rahatlatmak ve güvenliği sağlamak adına kamyon ve tır gibi ağır tonajlı araçların belirli saatler arasında şehir içi trafiğe çıkmalarını yasaklamaktadır. Bu yasak saatleri akşam 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 arasında belirlenmiştir.

Tırlar şehir içine girebilir mi?

Tırlar ve Kamyonların Trafiğe Çıkma Saatleri

Tırlar ve kamyonlar gibi ağır tonajlı araçlar sabah 11.00-15.59 arası ve akşam 23.00-05.59 arası saatlerde trafiğe çıkabilirler. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu saatler arası trafiğe çıkan tır ve kamyonlara cezai işlemler uygulanmaktadır.


Yasak saati cezası 2023 ne kadar?

Tehlikeli madde taşımacılığı yapan tır ve kamyonlar, diğer araçlara nazaran daha fazla kısıtlamaya tâbi tutulmaktadır. Bu tür maddelerin taşımacılığını yapan tır ve kamyonlar, 02.00 ve 06.00 arasında şehir içine girebilmektedir. Bu saatler dışında şehir içi kullanım yapan firmalar, cezai yaptırıma çarptırılmaktadır.


Şehir içine tır park etmek yasak mı?

Eğer bir tır veya kamyon sürücüsü yasak saati ihlal ederse, hem araç hem de araç sahibine 130 TL idari para cezası uygulanır. Ancak yük taşıyan kamyon sürücülerine daha hafif bir ceza uygulanır: yasak saate uymama durumunda onlara sadece 62 TL ceza verilir.

Tırlar nereye şikayet edilir?

MADDE 140:Belediyece belirlenmiş yer dışında şehrin muhtelif yerlerinde meydan, cadde, sokak, boş alanlarda çevre yolu güzergâhında traktör, kamyonet, kamyon vb. araçlar; nakliye amaçlı beklemesi ve park etmeleri yasaktır.

Mahalle arasında tır park etmek yasak mı?

ALO 159 KARAYOLLARI HATTI / T.C. Dışişleri Bakanlığı

Tır hangi şeritten gider?

Madde trafik cezası Yerleşim birimleri içindeki kara yolunda, bir trafik işaretiyle izin verilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarlarını, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerini park etmek, yasaktır.

Bir günde 2 defa trafik cezası yazılır mı?

· Çok şeritli yolda hızın ve trafiğin gerektirdiği şeritten sürmek zorundadır. · Üç şeritli iki yönlü karayollarında, tırmanma şeridi olarak tahsis edilen en sağ şerit ağır vasıtalar için ayrılmıştır.

4000 TL trafik cezası nedir?

Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür. Ancak aynı yerde ve aynı saatte aynı araç için iki defa trafik cezası yazılamayacağı belirtilmektedir. Mevcut uygulamalara bakıldığında art arda aynı mesafede 3-4 defa hız ihlali nedeniyle ceza uygulanması hukuka aykırı olarak görülmektedir.

2023 kask takmama cezası ne kadar?

Madde 59 – Yerleşim birimleri dışındaki kara yolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak veya park etmek yasaktır.

Ara sokaklara araba park edilir mi?

Trafik Kanununda kaldırıma park diye bir ceza yok, park yapılmaz diye geçen yerlere park etmişse ceza kesilebilir, yani Trafik Polisine şikayet ederseniz sonuç alamazsınız. Ancak 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre kaldırıma park etmek YASAKTIR !

Camın önüne araba park etmek yasak mı?

Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.

Evin önüne park eden araç nasıl çektirilir?

Apartman önüne park etme kanunu ya da dükkan önüne araç park etme kanunu gibi bir kanun yoktur. Aracınızı herhangi bir apartmanın önüne park edebilirsiniz.

Evin önüne park etmek yasak mı?

Okul, hastane, itfaiye ve benzeri resmi kuruların giriş ve çıkışlarına 5 metre mesafede park eden araçlara, park yasağı ihlali nedeniyle para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca kanunlarla belirlenmiş olan alanlarla hatalı park edilen araçlara da park cezası ve araç çekme işlemleri uygulanmaktadır.

Okul önüne park etmek yasak mı?

Tarım ve Orman BakanlığıAlo 174 İhbar ve Şikayet.

Kaldırıma araç park edenleri nereye şikayet edebilirim?

Yanlış yere park cezası, trafik polisleri tarafından verilir ve aracınız yanlış yere park edildiği için çekici ile kaldırılabileceği gibi para cezası da uygulanabilir. 2023 yılında Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/1-a maddesi uyarınca taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek uygun değildir.

Yol kenarına park etmek yasak mı?

Yukarıda sıralanan 61/1-o kodlu ihlal hariç tüm ihlallerin cezası 690 TL'dir. 61/1-o ihlalinin cezası ise 1.383 TL'dir.

Hatalı park cezası kaç para?

12) Park yeri,sinema,tiyatro,garaj,iş hanı vb. yerlerin giriş-çıkış yerlerine her iki yönde 5m. mesafe içinde, 13) Geçiş yolları üzerinde ve önünde PARK ETMEK yasaktır.

Park etme mesafesi ne kadar?

Otoyolda Karayolları Trafik Kanunu'nun 46/2-a kodlu maddesine uymayan sürücüler tespit edildi. Sol şerit ihlal cezası olarak da bilinen kurala riayet etmeyen kamyon ve TIR sürücülerine para cezası verildi. Cezai işlem uygulanan sürücülerin toplamda 36 bin 131 lira ödediği açıklandı.

Sol şerit tırlara yasak mı?

İlk geçiş hakkını vermek zorundadır. Ayrıca, kontrolsüz kavşaklarda motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara, motorlu araç sürücüleri ise sağdan gelen araçlara ilk geçiş hakkını vermelidir.

Diğer Blog Yazıları