Kayseri İlçeleri

Kayseri İlçeleri Kayseri İlçeleri, Kayseri'nin ilçeleri nelerdir?, Kayseri kaç tane ilçesi var?, Kayseri'nin en büyük ilçesi neresidir?, 10 ilin içinde Kayseri var mı?

Kayseri İlçeleri

Merkez ilçe ile birlikte 16 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; İl merkezinde Kocasinan ve Melikgazi ilçeleri, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Talas, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza,Yahyalı, Yeşilhisar'dır.

Kayseri'nin ilçeleri nelerdir?

Merkez ilçe ile birlikte 16 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; İl merkezinde Kocasinan ve Melikgazi ilçeleri, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Talas, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza,Yahyalı, Yeşilhisar'dır.

Kayseri kaç tane ilçesi var?

Kayseri'nin ilçeleri arasında; Bünyan , Akkışla, Develi, İncesu, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Sarıoğlan, Pınarbaşı , Sarız, Yahyalı, Yeşilhisar , Tomarza, Talas, Felahiye ve Özvatan bulunmaktadır. İlçelerden komşu illere geçiş sağlanmaktadır. İlçeler farklı yapılardan oluşur.

Kayseri'nin en büyük ilçesi neresidir?

Kayseri iline bağlı 16 ilçe bulunmaktadır.

10 ilin içinde Kayseri var mı?

Yapılan son nüfus sayımına göre Kayseri ilinin toplam nüfusu 1.434.357'dir. Kayseri ilimizin nüfusunun cinsiyet dağılımı %50,13 erkek ve %49,87 kadın nüfus şeklindedir. Nüfusu en kalabalık ilçesi Melikgazi, nüfusu en az ilçesi ise Özvatan ilçesidir.


Türkiyede kaç tane ilçe var?

Kayseri, Türkiye'nin bir ilidir. Kayseri merkezli il, Türkiye'nin toplam nüfus bakımından en kalabalık 14., yüzölçümü olarak Türkiye'nin en büyük 8. ilidir. Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bir ildir.

Malatyada kaç tane ilçe var?

Malatya'nın ilçeleri 13 tanedir.

Kayseri'nin başkenti neresidir?

Talas Kayseri'nin Başkenti.

Kayseri Merkez ilçesi hangisi?

Bu ilçeler şunlardır: Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar, İncesu, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar. Merkez İlçeler: Kocasinan.

Kayseri il olmadan önce nereye bağlıydı?

(1474) Kayseri 1476'dan itibaren Karaman eyaletine bağlı bir sancak merkezi oldu. 1839 tarihinde Bozok Eyaletinde, 1867 tarihinde de bağımsız sancak merkezi olarak Osmanlı idari taksimatında yerini aldı.

Kayseri'nin en lüks semti neresi?

Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere, Kayseri'nin en elit mahallesinin neresi olduğunu sorduk. Bir vatandaş maddi durumu iyi olan kesimin daha çok Alpaslan Mahallesi'nin tercih ettiğini bu yüzden bu semtin daha elit olduğunu dile getirdi.

Kayseri Türkiye'nin kaçıncı şehri?

Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir. İlin yüzölçümü 17.109 km²'dir. Kayseri ilinin en önemli ve en yüksek dağı 3.916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağıdır.

Kayserinin komşu illeri nedir?

Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.

Kayseri'nin eski adı nedir?

Bu açıdan bakıldığında yapılacak çalışmaların sadece il merkezinde değil kent bütününde yapılmasının önemi ve aciliyeti kendisini açıkça göstermektedir. Ülkemizin çoğu yerleşimleri gibi Kayseri de diri fay üzerinde yer alan ve deprem tehdidi altında yaşayan bir ilimizdir.

Kayseri fay hattı var mı?

MTA'nın diri fay haritasına göre; Kayseri bölgesine yakın olan Erciyes Fayı ve Erkilet Fay Zonu bulunmaktadır. Kayseri il merkezi kuzeybatısından ve güneydoğusundan geçen fay hatlarıyla sınırlanmıştır. Kayseri, Türkiye deprem haritasına göre üçüncü derece riskli bölgeler arasında yer alıyor.

Kayseri fay hattı nereden geçiyor?

Ayrıca en büyük yüzölçümüne sahip il Konya, en küçük yüzölçümüne sahip il Yalova'dır.

En küçük il hangisi?

İstanbul 39 ilçesi ile Türkiye'nin en fazla ilçeye sahip ilidir. 31 ilçe ile Konya en çok ilçeye sahip 2. ildir. İzmir 30 ilçe ile 3. sıradadır. Bayburt merkez dahil 3 ilçesi ile Türkiye'nin en az ilçeye sahip ilidir.

En az ilçesi olan il hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye'nin en küçük nüfuslu ilçesi 1532 kişiyle Konya'nın Yalıhüyük ilçesi oldu.

Türkiye'nin en küçük ilçesi neresidir?

01.02.2018 TÜİK verilerine göre 5'i merkez ilçe (Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Karaisalı) olmak üzere toplam 15 ilçesi ve belediyesi vardır. Bu ilçelerde 831 mahalle bulunmaktadır.

Adana kaç tane ilçe var?

6 Şubat 2024 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 10 ilçe, 20 belediye, bu belediyelerde 152 mahalle ve ayrıca 550 köy vardır.

Elazığ kaç tane ilçesi var?

06 Şubat 2023 TÜİK verilerine göre 17 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1.046 mahalle bulunmaktadır.