Kombi Borusu

Kombi Borusu Kombi Borusu, Kombi baca borusu nasıl olmalı?, Kombi baca borusu kısa olursa ne olur?, Kombi baca kuşluk ne işe yarar?, Yoğuşmalı kombi tesisatı nasıl olmalı?, Kombi bacası borusu en fazla kaç metre olmalı?

Kombi baca borusu nasıl olmalı?

Hermetik baca atık gazı rahatlıkla dış ortama atabilen ve taze havayı yine dışarıdan direkt alabilen yerlere montajlanmalıdır. Kesinlikle normal bacaya bağlanmamalıdır. Baca borularını tavandan geçirmeyiniz. Eğer tavandan geçirilmesi mecburi ise, baca borusu en az 20 mm kalınlığında izole ile kaplanmalıdır.

Kombi baca borusu kısa olursa ne olur?

Kombinize uygun bir baca borusu seçmelisiniz. Baca borusunun kısa olması kirli havanın dışarı atılmasını zorlaştıracak; uzun olması ise, kombinin çalışma performansını etkileyecek arızalanmalara yol açabilir.

Kombi baca kuşluk ne işe yarar?

Baca içerisine kuş girmesine ve yuva yapmasına engel olur.


Yoğuşmalı kombi tesisatı nasıl olmalı?

Yoğuşma gider tesisatı , kombi altındaki beyaz plastik borudan yarım parmak 1/2" veya çamaşır makinesi hortumu ile yapılabilir. Tesisat yapılırken yoğuşma gideri meyili aşağıya doğru verilmeli, tesisatta iniş çıkış yapılmamalıdır. Ayrıca gider hattına hava alacak şekilde T parçası yapılması gerekir.

Kombi bacası borusu en fazla kaç metre olmalı?

Binanın en üst katına bağlanan kombilerde baca borusu yatay uzunluğu maksimum 1 m. olmalı ve tek dirsek kullanılmalıdır. Kombi, kurallara uygun, temiz ve iyi bir çekişe sahip olan bir baca kanalına bağlanmalıdır.

Bacasız kombi çalışır mı?

Atık gaz fan ile iç borudan dış ortama cebri olarak atılırken, dış borudan da yanma havasını yanma odasına çeker. Bu nedenle, hermetik kombi cihazlarının bina bacasına ihtiyacı yoktur, evin dış ortama açılabilen herhangi bir mekanına monte edilebilirler.

Tam yoğuşmalı kombi bacası nasıl olmalı?

Bu durumda kombi içerisindeki mekanik ve elektronik parçalar zarar görecektir. Yoğuşmalı kombilerde bacada oluşan yoğuşma suyu sifona aktarılır. Bu sebepten dolayı baca eğimi yukarı doğru verilir. Bacada ki yoğuşma suyunun yoğuşma giderine gitmesi sağlanır.

Kombi baca borusu çapı kaç cm?

Boru çapı 60/100 mm dir.


Yoğuşmalı kombinin dikey bacası nasıl olmalı?

YOĞUŞMALI KOMBİLERDE

Yoğuşmalı hermetik kombilerde hermetikten farklı olarak bacasının yukarı eğimli olmasıdır. Diğer bacaların bağlantısı ile ilgili şartlar hermetik kombi ile aynıdır. Yoğuşmalı bacalı kombide ise, bacanın altında yoğuşma suyunun giderinin yapılmasıdır.


Kombi Nereye konmaz?

Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.

Kombi bacası tıkalı olursa ne olur?

Tıkanan bacalar, içerisinde bol miktarda karbon monoksit gazı bulunan dumanı geri teper ve içeri verir. Bu gazı belirli bir süre solunum yoluyla ciğerlerine alan canlılar hayatlarını kaybederler.

Kombi bacası su damlatır mi?

Kombi bacası neden su damlatır sorusu sizler tarafından çok fazla soruluyor. Kombi bacasında oluşan yoğuşma sonucu ortaya çıkan su bacanın uç kısmından damlıyor. Bu olay konvansiyonel yani yoğuşmasız kombiler için normal bir durum fakat yoğuşmalılar için bunu söylemek doğru olmaz.

100 metrekare eve yoğuşmalı kombi olur mu?

Yoğuşmalı kombi alırken kullanılacağı mekânın minimum 50, maksimum 250 metrekare büyüklüğe sahip olması gerekir. Daha küçük ve daha büyük mekânlarınız için farklı kombi çeşitlerine yönelebilirsiniz. Yoğuşmalı kombi seçimi yaparken ayrıca alacağınız cihazın boyutuna da dikkat etmelisiniz.

Yoğuşmalı kombi en az kaçta yanmalı?

Kombi ısı ayarı, kullanılan kombinin çeşidine göre de farklılık göstermektedir. Eğer yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız kombinizin ısı ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde ısı ayarı 50 derecenin üzerine çıkarsa yoğuşma oranı düşecektir.

Yoğuşmalı kombi en az kaç metrekare evlerde kullanılır?

Yoğuşmalı kombiler 50 metrekareden 250 metrekareye kadar kullanılabilir. Küçük dairelerdeki tasarruf büyük dairelere göre biraz daha az olur ama mutlaka tasarruf olur.

Kapalı balkonda kombi dolabı zorunlu mu?

Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.

Kombi bacası duvardan ne kadar uzun olmalı?

Cihaz mümkün olduğunca dış duvara yakın bir yere monte edilmelidir. Cihazla birlikte 75 cm uzunluğunda Atık Gaz Donanımı (hermetik baca) verilmektedir.

Kombi montaj ücreti ne kadar?

Kombi montaj fiyatı 2023 yılında 1250 ₺ + KDV olarak belirlenmiştir. Kombi alt bağlantı seti, yoğuşma gider hattı ve montaj malzemeleri 750₺+KDV olarak belirlenmiştir. Kombinin balkona montajında İGDAŞ tarafından kombi muhafaza dolabı istenir. Kombi muhafaza dolabı bu fiyata dahil değildir.

Hangi kombilerde bacaya gerek yoktur?

Hermetik ve fanlı cihazlar için baca gereksinimi yoktur. Ancak fanlı cihazlarda atık gaz seti, hermetik cihazlarda ise baca kiti uygun konumda ve ölçüde monte edilmelidir.

Yoğuşmalı mı hermetik mi?

Hermetik kombiler, yoğuşmalı kombilere göre daha ulaşılabilir ve uygun fiyatta olduğundan konut tiplerinde hermetik kombiler daha fazla tercih edilmektedir. Hermetik kombiler ilk yatırım olarak daha ekonomikken, yoğuşmalı kombiler uzun vadede daha fazla tasarruf sağlar.