Antalya İlçeleri

Antalya İlçeleri Antalya İlçeleri, Antalya kaç ilçesi var?, Antalya en büyük ilçesi hangisi?, Antalya Lara ilçe mi?, Side ilçe mi?, Antalya merkez ilçeler hangileri?, Antalya neyi ile meşhur?

Antalya İlçeleri

İLÇELER: Antalya ilinin ilçeleri; Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez'dir.

Antalya kaç ilçesi var?

İLÇELER: Antalya ilinin ilçeleri; Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez'dir.

Antalya en büyük ilçesi hangisi?

Antalya ilinde 19 tane ilçe vardır.

Antalya Lara ilçe mi?

Yüzölçümü 20.177 km2 olup km²'ye 130 kişi düşmektedir. En kalabalık ilçesi 2021 yılı itibarıyla 591.895 kişiyle Kepez ilçesidir. Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçe ise km2 başına 5429 kişi ile Muratpaşa ilçesidir. 19 ilçe ve belediye bulunan Antalya'nın bu belediyelerinde toplam 914 mahalle bulunmaktadır.


Side ilçe mi?

Lara Plajı, Konyaaltı Sahili ile birlikte Antalya'nın en önemli iki plajından biridir. Şehrin güneydoğusunda, Türkiye'nin en uzun kumsalı olarak hızla gelişen bir turizm bölgesidir. Muratpaşa ilçe sınırları içindedir.

Antalya merkez ilçeler hangileri?

Side, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı mahalledir.

Antalya neyi ile meşhur?

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir.

Manavgat mı büyük Antalya mı?

Konyaaltı

Antalya'nın meşhur falezlerini görebildiğiniz bu ilçenin kendi adını taşıyan plajı uçsuz bucaksız görünümü ile büyülüyor. Şehir merkezinde bulunan Konyaaltı'na nostaljik tramvaya binerek gidebilir ve son durakta seyir tepesinden tüm ilçeyi kuşbakışı seyredebilirsiniz.


Antalya'nın hangi ilçesi Meşhur?

Antalya İlinin 19 İlçesi (Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik) ve 913 mahallesi vardır. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye'nin 5. büyük kenti olan Antalya İlinin toplam nüfusu 2.364.396'dır.

Antalya en kalabalık kaçıncı şehir?

Ankara. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın doğusundaki Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçeleri ile Mersin'in Anamur ilçesi çevrelerinde perşembe öğle saatlerine kadar kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi.

Antalya'nın doğu ilçeleri hangileri?

Antalya merkeze uzak olması, Kepez'i şehrin gürültüsünden kaçan ve daha sakin bir yaşam arayanlar için son derece cazip kılıyor. Ayrıca yeni konut projelerinin, sitelerin ve arsa fiyatlarının nispeten daha düşük olması nedeniyle, parasının karşılığını en iyi şekilde almak isteyen yatırımcılar için son derece cazip.

Antalya Kepez yaşanır mı?

Buna göre Antalya'da en pahalı ilçe tatilcilerin gözdesi Kaş olurken, şehrin en uygun fiyatlı konutlarının bulunduğu ilçe ise Finike oldu.

Antalya'nın hangi ilçesi ucuz?

Manavgat'ın antik çağdaki adının Mavava olduğu, Luwi dilinde “tanrıça tapınağı” anlamına gelen “Manavwa” şeklinde geçtiği belirtilmektedir.

Manavgat in eski adı nedir?

Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya'nın 80 km doğusunda, Manavgat'ın 7 km güneybatısında bulunan 350-400 m genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Manavgat ve Side aynı yer mi?

LARA HEM ZENGİN HEM ELİT!

Antalya'nın en zengin ve elit bölgesi olan Lara, lüks otel, villa ve tatil köyleriyle ünlüdür. Yüksek standartlı konaklama tesisleri, restoranlar ve alışveriş merkezleri, ziyaretçilere lüks bir tatil deneyimi sunar.


Antalyanın en iyi semti neresi?

1902 tarihinde Teke Sancağı, Antalya, Akseki, Alanya, Elmalı ve Kaş kazaları ile 11 nahiye ve 524 köyden meydana gelmekteydi. Antalya, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde Konya'dan ayrılıp bağımsız bir sancak olma özelliği kazandı.

Antalya hangi ilden ayrıldı?

Konyaaltı İlçesi, Antalya ilinin batısında Kemer ilçesinden önce yer alır. Kuzey doğudan Kumluca ve Korkuteli ilçeleri, kuzeyden Döşemealtı ve Kepez ilçeleri, doğudan Muratpaşa İlçesi ile komşudur.

Antalya Konyaaltı nereye bağlı?

Kemer, Akdeniz kıyısında, Antalya'ya 32 kilometre uzaklıkta olan bir ilçesidir. 1980'li yılların başına kadar küçük bir köy iken son 20 sene içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Kemer ilçesi hangi ile bağlı?

Antalya denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında piyaz vardır. Genellikle tahinli piyaz tüketilse de, et ve balık yemeklerinin yanında barbunya piyazı da ikram edilir. Portakal cenneti olarak bilinen Antalya, portakal reçeli ile ünlüdür.

Antalya'nın en ünlü yemeği nedir?

Yine bir Antalya tarifi ile sizlerleyim. Antalya'nın ünlü tatlısı Arap kadayıfını sizler taş kadayıf, yassı kadayıf olarak da duymuş olabilirsiniz.

Antalya'nın en meşhur tatlısı nedir?

En çok muz, portakal yetişen ilimiz Antalya'dır. Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilikte çok ileri durumdadır.