Ay Anlamına Gelen İsimler

Ay Anlamına Gelen İsimler Ay Anlamına Gelen İsimler, Ay Parçası hangi isim?, Ay ışığı hangi isim?, Ay yüzlü ne demek isim?, Parlak ışık hangi ismin anlamı?, Su perisi hangi ismin anlamı?

Ay Anlamına Gelen İsimler

AYÇA: Yay biçimindeki ay,Hilal. AYÇAĞ:Ay gibi parlak çağ. AYÇAN:Ay gibi aydınlık kişi. AYÇİÇEK: Gün çiçek. AYDA: Dere kıyılarında yetişen bir bitki. AYDAN: Güzelliğini aydan almış,ay gibi parlak ve güzel. AYDENİZ: Hem ay, hem de deniz. AYDONAT: Işık donat, parlaklık donat anlamında.

Ay Parçası hangi isim?

Ay parçası deyimi, çok güzel olan kadınlara iltifat etmek için kullanılan bir sözdür. Tarihi 15. yüzyıla kadar dayanan, kadim deyimlerimizden biridir. Günümüzde de kullanılan Mehtap isminin kaynağı da bu deyimdir. Meh kelimesi ay, tap kelimesi ise ışık ve parça demektir.

Ay ışığı hangi isim?

Mehtap: Ay ışığı, dolunay. Mehveş: Ay gibi güzel kadın.

Ay yüzlü ne demek isim?

Mehlika : Ay yüzlü. Mehpare : Ay parçası. Mehtap : Ay ışığı.


Parlak ışık hangi ismin anlamı?

Eski Türk isimleri arasında parlak ışık hangi ismin anlamı? Ayşim, ayşin; parlak ışık anlamına gelen isimlerdir.

Su perisi hangi ismin anlamı?

İlayda ismi su perisi anlamına gelmektedir. Kız çocuklara verilen İlayda ismi su perisi olarak tanımlanmaktadır. Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi tek başına ya da farklı bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. İlayda ismi İlayda nur olarak ta yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aden ismi ne anlama gelir?

Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir. Karakteristik özellikleri ve telaffuzu hoş bir kelime olduğu için son dönemlerin popüler isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Siz de bu anlamları üzerinden kız çocuğunuza Lavin ismini koyabilirsiniz.

Ay Yıldız Özel isim mi?

Gök cisimleri

Dünya, Güneş ve Ay kelimeleri astronomi terimi olarak kullanılıyorsa özel isim olduğu için büyük; deyim içerisinde veya mecazî anlamlarda kullanılıyorsa cins isim olduğu için küçük harfle başlar.



Hazel isim ne demek?

HAZEL İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Hazel ismi ne demek ve anlama gelir sorusunun cevabı şu şekildedir; Kuruyup dökülen ağaç yaprağı. Göç.

Kar tanesi hangi isim?

Berfu: Kar tanesi. Bergüzar: Anmak için verilen armağan, hatıra, yadigâr. Beria: Olgunluk ve güzelliğiyle akranlarından üstün olan sevgili, kadın.

Arya Türk ismi mi?

Arapça kökenli bir kelime olan ve dilimize de Arapçadan gelmiş olan Arya isminin ne demek olduğu araştırılmaktadır. Arya, soyluluğu ve aynı zamanda da asaleti temsil eden bir isimdir. Aynı zamanda Arya operada yer alan bir müzik çeşidinin ismidir ve müzik eseri anlamına da gelmektedir.

Lara hangi dil?

Lara Hititler'in çağdaşı bir halk olan Luvi'lerin dilinde "KUM" anlamına gelmektedir. Larissa'larla ilgili ortak bir özellik vardır. Toprakları nehirlerin getirdiği alüvyonlarla oluşmuştur." İşte o nedenle kentlerin adı Luvi dilinde LAR(A)ASSA ögelerinden türetilmiştir ve Kum Kenti anlamındadır.

Alya ne demek kuranda geçiyor mu?

Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.

Serra ismi ne anlama gelir?

Serra ismi Kur'anda (Âl-i İmrân, 3/134 ve A'râf, 7/95) bu iki ayette bolluk, bereket ve saadet anlamında geçmektedir. Bolluk, ferahlık, saadet anlamına gelen Serra isminin anlamı kadar özellikleri de önemlidir. Duygusal bir kişiliğe sahiptir ve en belirgin özelliği duyguları ile hareket eden yapıda olmasıdır.

Aren kız ismi mi?

Aren isminin kökeni Farsça olsa da eski Hititçe ve Arnavutça'da da kullanılan bir kelimedir. Hem kız hem de erkek ismi olarak tercih edilen Aren, son derece anlamlı bir isimdir.

Pera ismi ne anlama gelir?

Latince Petra kelimesinden türeyen Pera, bu anlamda 'Sağlam, güçlü ve kararlı' anlamına da gelir. Hem erkek hem de kız çocuklarda kullanılan Tansu ismi ile aynı anlamı taşıdığı söylense de Tansu, "Şafağın aydınlattığı su gibi parlak ve temiz olan" anlamındadır.

Linda ismi ne anlama gelir?

Linda Yunan mitolojisine göre bir tapınılan birinin kızıdır. İspanyolcada ise güzellik ve güzel anlamlarında kullanılmaktadır.

Uzay isim mi?

"Uzay" ismi, Türkçe kökenli bir isim olup, evrensel ve geniş anlamlar taşır.

Ocak ayı özel isim mi?

Aylar, tıpkı haftanın günleri gibi özel isim değildir ve her zaman küçük harfle başlaması gerekir.

Papatya cins isim mi?

Asteraceae (Papatyagiller), iki çenekliler sınıfından bir bitki familyasıdır. Asteroideae, Carduoideae ve Cichorioideae alt familyalarından on iki Asteraceae türü.