Dolmanın Yanına Gidecek Yemekler

Dolmanın Yanına Gidecek Yemekler Dolmanın Yanına Gidecek Yemekler, Akşam yemeğinde dolmanın yanına ne gider?, Biber dolmasının yanına ne gider nefis yemek tarifleri?, Dolmanın yanına ne çorbası gider?, Biber dolmasının yanına makarna gider mi?, Kabak dolmasının yanına hangi çorba gider?

Dolmanın Yanına Gidecek Yemekler

Cacık. Domates çorbası Marul salatası Çoban salata. Kayısı hoşafı Havuç tarator. Lokanta ezmesi. Karışık turşu.

Akşam yemeğinde dolmanın yanına ne gider?

Eğer dolmayı kıymalı harçla hazırladıysanız, yanına zeytinyağlı barbunya yemeği yapmanızı öneriyoruz. Zeytinyağlı barbunyanın doyuruculuğu sayesinde başka bir yemek yapmanıza gerek kalmaz. Etli dolma çeşitlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biri de taze fasulyedir.

Biber dolmasının yanına ne gider nefis yemek tarifleri?

Biber dolması yanına, domates çorbası veya mercimek çorbası gibi nefis bir çorba yapabilirsiniz. Zeytinyağlı biber dolmanızın yanında, köfte de çok yakışacaktır. Yeşil salata, yoğurt, cacık veya ayran ile de menünüzü tamamlayabilirsiniz.


Dolmanın yanına ne çorbası gider?

Salata olarak da yoğurtlu ve yeşillikli salatalar biber dolması için en iyi salata tercihleridir. Çorbalara birkaç örnek olarak şunlar verilebilir; domates çorbası, yoğurt çorbası, mercimek çorbası, patates çorbası, mantar çorbası.

Biber dolmasının yanına makarna gider mi?

İsterseniz fırında yapabilir, isterseniz yaz domatesleriyle harika bir sos hazırlayabilirsiniz. Her çeşit makarna ile çok yakışan biber dolmasının yanında tamamlayıcı bir tarif olarak mutlaka menülerinizde yer verin.

Kabak dolmasının yanına hangi çorba gider?

Etli Kabak Dolması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yayla çorbası, etli kabak dolması, bolonez soslu spagetti ve limonlu ıce tea (yeşil çaylı) son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.

Zeytinyağlı kuru biber dolması yanına ne gider?

Zeytinyağlı Biber Dolması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, bulgurlu semizotu çorbası, zeytinyağlı biber dolması, fırında milföylü tavuk baget ve kuru cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.

Biber dolması ana yemek midir?

Her yaştan damak zevkine uyabilen bu lezzet, zeytinyağlı kısmen soğuk olarak 5 çayı ya da gün gibi özel davetlerde hamur işlerinin yanında veya yoğurtla alternatif olarak çokça servis edilebildiği gibi, etli ve sıcak biber dolması da doyurucu bir ana yemektir, diyebiliriz.

Biber dolması ile ne yapılır?

Yoğurt, ayran ya da cacık da biber dolması için oldukça uygun olacaktır. Soğuk ayran aşı çorbası dolmayla harika gider. Dilerseniz biber dolmanıza yoğurtlu semizotu salatası ya da havuç tarator yapabilirsiniz.

Etli biber dolmasının yanına ne yemek yapılır?

Domates çorbası çoğu dolma ile güzel olan bir çorbadır. Üzerine kaşar rendeleyerek domates çorbası içebilir üzerine de biber dolmasını ana yemek olarak yiyebilirsiniz. Biber dolmasının yanına yakışan çorbalar arasında kremalı mantar çorbası vardır.

Karışık dolmanın yanına hangi çorba gider?

Altlarından su alması için bıçakla birer defa delin, aksi takdirde dolmaların içine su giremeyeceğinden pirinçler kuru olur.

Mercimek çorbası dolma yanına ne gider?

Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin. Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın. Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Yoğurtlu dolmanın yanına ne gider?

Çorba ile başlangıç yapmak isteyenler yayla çorbasını tercih edebilir. Hafif bir lezzet olmasının yanı sıra besleyici olan yayla çorbası iyi bir tercih olacaktır. Kabak yemeğinin yanına en çok yakışan tariflerden biri makarna salatasıdır. Makarna salatası ile özellikle zeytinyağlı kabak yemeği oldukça yakışacaktır.

Sarma ve dolmanın yanına ne gider?

Kabak yemeğinin yanına yakışan çeşitli yiyeceklerin olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Kabak yemeğiyle güzel olacak yiyeceklerden birisi de bulgur pilavı olmaktadır. Kabak yemeğinin yanında makarna çeşitlerinin de sevilerek tüketildiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Dolma içi neden kuru olur?

Zeytinyağlı kuru patlıcan yemeği veya kuru patlıcan kavurması ise yanına pirinç pilavı olmazsa olmaz. Dilerseniz pirinç pilavı yerine domatesli bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Yanına cacık ve mevsim yeşilliklerinden salata ile kendinize veya misafirlerinize güzel bir menü oluşturabilirsiniz.

Biber dolması ne kadar sürede pişer?

Zeytinyağlı biber dolmasının yanına mercimek çorbası, erişte çorbası yapabilirsiniz. Zeytinyağlı biber dolmasının yanına yapacağınız fırın makarna da çok yakışacaktır. Zeytinyağlı biber dolması ile barbunya yemeği de yapabilirsiniz. Yemeğinize salata ve cacık ile eşlik edebilirsiniz.

Kabak dolması yanına ne iyi gider?

Dolma, İran'da en azından 17. yüzyıldan beri yapılmaktadır. Nasıreddin Şah'ın 19. yüzyılda yazdığı notlarda doldurulmuş üzüm yaprakları, lahana yaprakları, salatalık, patlıcan, elma ve ayva da dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılan dolma tarifleri yer almaktadır.

Kabak yemeğinin yanına hangi pilav gider?

1 orta boy etli biber dolmasında 1 dilim ekmek+1 köfte kadar et+1 tatlı kaşığı yağ vardır.

Kabak yemeğinin yanına ne olur?

Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.

Kuru patlıcan dolmasının yanına ne yapılır?

Biber Dolması (Diyarbakır Yöresi)

Zeytinyağlı biber dolması nasıl servis edilir?

Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir. Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.