Dünyanın En Zor Bilmeceleri

Dünyanın En Zor Bilmeceleri Dünyanın En Zor Bilmeceleri, Ağır suya ne denir esprileri?, Zıp zıp zıplıyor Yuvarlanınca durmuyor nedir?, Yol üstünde kilitli sandık sorusunun cevabı nedir?, Ne kanı var ne canı var?

Ağır suya ne denir esprileri?

Ağır suya ne denir? Su yutmuş toprağa ne denir? Efe'nin selamı var.

Zıp zıp zıplıyor Yuvarlanınca durmuyor nedir?

7. Bilmece. Zıp zıp zıplıyor, yuvarlanınca da durmuyor. Cevabı Görmek İçin Dokun!

Yol üstünde kilitli sandık sorusunun cevabı nedir?

Ağaç üstünde kara şopar. (Cevap: zeytin) Ağaç üstünde kilitli sandık. (Cevap: ceviz)

Ne kanı var ne canı var?

Ne kanı var ne canı, beş tanedir parmağı. (Eldiven)


Bilmece ağır suya ne denir?

Hidrojenin döteryumla trityum, oksijenin O18, O17 gibi ağır izotoplarını içeren sulara ağır su denmektedir. Ancak ağır su diyerek bahsedilen döteryum oksittir.

Uçan kaleme ne denir?

Günümüzde sıklıkla adından bahsedilen uçan kalem, silinebilir kalem olarak da biliniyor. Uçan kumaş kalemi sayesinde yapacağınız desenler daha düzgün ve simetrik olabilir.

Ne yersen oruç bozulmaz?

Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Bir kimse oruçtu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir.” (Buhârî, Savm, 26 [1933]; Müslim, Sıyâm, 171 [1155]) buyurmuştur.

Adamın biri 25 kattan düşmüş ölmemiş neden?

Bir kadın bir apartmanın 25. katında cam siliyormuş, aşağı düşmüş, neden ölmemiş? Çünkü camı içerden siliyormuş.

Hangi tastan su iç?

Dibi görünmeyen tastan su içme atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisidir. Bu atasözünün anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak olanaksızdır.

Yol üstünde kırmızı iplik ne demek?

“Yol üstünde kırmızı iplik” bilmecesinin cevabı, yol üzerinde tıpkı iplik gibi uzanan kırmızı bir hayvan olan solucandır.


Alçacık dallı yemesi ballı ne demek?

Alçacık Dallı Yemesi Ballı Bilmecesinin Cevabı ve Mantığı

Bilmecenin cevabı oldukça lezzetli bir sürpriz sunar: “Çilek.” Evet, doğru duydunuz! Çilek, alçak dallara yayılarak kendini gösteren ve tatlı bir balla kaplı olan lezzetli bir meyvedir.


Yer altında gelin gider bilmecesinin cevabı nedir?

Anadolu: "Yer altında allı gelin. (Havuç)” (Başgöz I, 1993: 256).

12 oğlu 4 kızı var ne demek?

Kuyu, kuyunun içinde suyu, suyunun içinde yılan, yılanın ağzında mercan? (Gaz Lambası, Gazyağı, Fitil, Ateş) O içinde, oda onun içinde? (Ayna) On iki oğlu, dört kızı var? (Yıl)

Ne koşabilir ne yürüyebilir?

Cevap: Sessizlik. -Ne koşabilir ne de yürüyebilir, ağzı vardır ama hiç konuşmaz, başı vardır ama ağlamaz, yatağı vardır ama hiç uyumaz? -Bir adam köpeğini derenin karşı tarafından çağırır.

Arşın ayaklı burma bıyıklı sorusunun cevabı nedir?

Dağda tak tak Suda şıp şıp Arşın ayaklı Burma bıyıklı (Nacak-Balık-Leylek-Tavşan)

Ateş olmayan yerde ne olmaz?

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz " Atasözünün Anlamı: Bir dedikodunun, şüphenin ya da söylentinin temelsiz olması nadirdir; genellikle bir sebebi vardır.

Kaç ayda 28 gün vardır bilmece?

Hangi ayda 28 gün vardır? Diye detaylı düşününce aslında tüm aylarda 28 gün olduğunu anlarız. İşin özü soruyu iyi okuyup, analiz edebilmektedir. 28-29 çeken ay Şubat olduğu için akla hemen bu ay gelir.

Bilmece Elsiz babaya ne denir?

Elsiz babaya ne denir? Noel Baba.

Uçak köpeğe ne denir?

Tüy, mürekkebe batırılarak yazı yazmakta kullanılan bir araçtır.

Eskiden kaleme ne denir?

Silinebilir kumaş tasarımı, ısı ya da su ile rahat bir şekilde temizlenir. Kumaşlar üzerinde kalıcı şekil ve desenler yapmaya uygun olmayan silinebilir üretimler, müşteriler tarafından uçan kalem olarak bilinir.

Hayalet kalem nedir?

Diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, karıştığı tükürüğe eşit veya daha fazla olursa yutulması hâlinde oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir.

Dudak kanı yutmak orucu bozar mı?

Yukarıda da açıklandığı gibi, bilerek yutulan dudak derisi parçası ve bilmeden yutulan susam tanesinden daha büyük dudak derisi orucu bozmaktadır. Oruç bozulduğu takdirde de orucun kazasını yapmak farzdır.