Fıtık Ameliyatı Olanların Yorumları

Fıtık Ameliyatı Olanların Yorumları Fıtık Ameliyatı Olanların Yorumları, Fıtık ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?, Fıtık ameliyatı riski var mı?, Fıtık ameliyatı kesin çözüm mü?, Fıtık ameliyatı olmazsam ne olur?, Fıtık ameliyatı sonrası ne zaman oturulur?

Fıtık ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sonrası bir hafta kadar iş ortamından uzak kalınması ve istirahat edilmesi önerilir. Olağan gündelik fizik aktiviteleri yapmaya engel yoktur. İki hafta kadar kasığı germeyi gerektiren işlerden, araba kullanmaktan ve cinsel birleşmeden uzak durulması uygun olur.

Fıtık ameliyatı riski var mı?

Elektif şartlarda yapılan, yani hiçbir acil durum söz konusu olmaksızın hasta en iyi şekilde ameliyata hazırlanarak planlı şekilde en uygun zamanda yapılan fıtık onarımlarında risk çok çok düşüktür. Hayati risk pratik olarak yoktur.

Fıtık ameliyatı kesin çözüm mü?

Doğru hastalara uygulandığı takdirde başarı oranı %90'dan yüksek bir operasyondur.


Fıtık ameliyatı olmazsam ne olur?

Ciddi bel fıtıkları tedavi edilmez ise idrar ve gaita tutamama, ayak ve bacaklarda felçlere kadar giden bir yelpazede karşımıza çıkmaktadır. Neyse ki günümüzde MİKROENJEKSİYON denılen yöntem ile oldukça fazla sayıda bel fıtığı ameliyatsız tedavi edilebilmektedir.

Fıtık ameliyatı sonrası ne zaman oturulur?

Kapalı bel fıtığı ameliyatı geçirdiyseniz, ameliyat sonrasında oturma süresi ile ilgili bir kısıtlama bulunmaz. Mikrocerrahi ya da diğer açık yöntemler yardımı ile ameliyat geçirdiyseniz, yemek ve tuvalet ihtiyaçlarınız için toplam günde iki saat oturabilirsiniz.

Fıtık ameliyatı sonrası ağrılar ne zaman geçer?

Patlamış fıtık ameliyatı sonrası hastalar ameliyat bölgesinin pansumanına dikkat etmeli, ilk 1 haftada oluşan ameliyat sonrası ağrılardan korkmamalıdır. 1 haftadan sonra devam eden ağrı veya şikayet durumunda hastanın tekrar değerlendirilmesi gerekebilir.

En tehlikeli fıtık hangisi?

Toplumumuzdaki erkeklerin en sık karşılaştıkları sağlık sorunlarının başında gelen kasık fıtığının tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açtığını biliyor muydunuz?

Fıtık ameliyatı zor bir ameliyat mı?

Fıtık ameliyatları aslında genel olarak cerrahinin kolay ameliyat grubuna girmekle birlikte kimi zaman gerçekten uğraştırıcı zor ameliyat haline döndürebiliyor. Ama şunu bilmek gerekir fıtık ne kadar büyükse ameliyat sonrası dönemdeki birtakım sıkıntılar o denli fazla olacaktır.


Fıtık ameliyatı kaç günde iyileşiyor?

Ameliyat sonrası yüzeyel yaranın yani dikişlerin iyileşme süreci ortalama 1 haftadır. Derin yaranın yani omurga bölgesindeki yerin iyileşme süreci ise ortalama 1 aydır. Bu nedenle ameliyat sonrası 1 hafta-10 gün içerisinde ilk kontrolünüz ve 1. ay da ikinci kontrolünüz için doktorunuzdan randevu almanız gerekir.

Fıtık ameliyatı kaç dk sürüyor?

Kasık fıtığı Total Ekstraperitoneal (TEP) ameliyatı genel anestezi altında ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Laparoskopik yani kapalı yöntemle gerçekleştirilen kasık fıtığı ameliyatı yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. Kasık fıtığının çift taraflı olduğu durumlarda süre uzayabilmektedir.

Fıtık ne zaman tehlikeli olur?

Fıtık atağı durumunda birkaç dakika gevşedikten sonra şişlik üzerine nazikçe baskı uygulayarak ve ovalayarak şişliği karın içine doğru ittirmeye çalışabilirsiniz. Eğer bu mümkün olmuyorsa fıtık sıkışmıştır ve 2 saatten fazla beklemek tehlikeli olabilir. Bu durumda cerrahi uzmanına başvurmak gerekir.

Fıtık ameliyatı ciddi mi?

Avrasya Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu, fıtık ameliyatının riskli olmadığını, kolaylıkla gerçekleştirilebildiğini belirtiyor.

Fıtık patlaması neden olur?

Belde fıtık patlaması disklerin içerisindeki jel benzeri madde (nükleus pulposus) dışarı sızdığında meydana gelen bir durumdur. Bu durum ani yaralanmalar, disk hasarı, yaşlanma, genetik faktörler, obezite ve sigara içme gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Sıcak su torbası fıtığa iyi gelir mi?

Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir. Bununla birlikte, sıcak uygulama, fıtığın neden olduğu inflamasyonu azaltmaya veya fıtığın kendisini tedavi etmeye yardımcı olmaz.

Fıtık ameliyatından sonra tekrar fıtık olur mu?

Ağrıyı gidermek, patlayan fıtığı tedavi etmek için diskektomi yani ameliyat olan hastalarda ise yaklaşık %90- 95 oranında ameliyat başarılıdır. Ancak yaklaşık % 5 -10 oranında bel fıtığı tekrar ederek başlangıçta ilk fıtıklaşmış diskin sebep olduğu yoğun ağrıya ve hareketsizliğe neden olabilir.

Fıtık ameliyatı sonrası banyo ne zaman yapılır?

Banyo: Hastaneden taburcu olduktan sonraki 1. gün yara hattı su geçirmez şekilde kapatıldığından banyo almakta bir sakınca yoktur. Yara 1. haftada doktor gördükten sonra açık bırakıldığı halde banyo yapabilirsiniz. Yürüyüş: Taburcu olduktan 1 hafta sonra arttırılarak her gün yapılmalıdır.

Ameliyattan ne kadar sonra cinsel ilişkiye girilir?

Ameliyattan sonraki dönemde 1 hafta ani hareketlerden ve ağır kaldırmaktan kaçınılması gerekmektedir. 1 hafta sonra cinsel ilişkiye girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Fıtık ameliyatından sonra yan yatılır mı?

Ameliyatın ilk 2-3 saatinde sırt üstü yatmanızda fayda vardır. Ancak arzu ederseniz ve doktorunuz da izin verirse, 2-3 saat geçtikten sonra yan yatabilrsiniz. Ameliyattan sonraki bu ilk saatlerde yan yatarken sırtınıza yastık ile destek koymak gerekir.

Ameliyat sonrası korse ne kadar kullanılmalı?

Bundan dolayı doktorlar ameliyat sonrasında da hastanın belirli bir süre ameliyat korsesi takmasını istemektedir. Hastaların korse takmaları için gerekli olan süre ameliyattan sonraki ilk 3 hafta gece – gündüz yani aralıksız bir şekildedir. 3. haftadan sonra ise sadece gündüzleri takmak yeterlidir.

Fıtık ameliyatı olan kişi ne yemeli?

Hastalar öncelikle sıvı gıdalar ile başlarlar. 1-2 haftalık alışma dönemleri sonrasında blendirize ürünler, yumuşak gıdalar ve normal gıdalar şeklinde devam etmektedir. Beslenmede öncelik proteinlerde olmalıdır. Günde en az 60 gr protein almalısınız. Yemekten 30 dakika önce veya sonar su içmelidir.