Rapor Bitiş Tarihi Nedir

Rapor Bitiş Tarihi Nedir Rapor Bitiş Tarihi Nedir, Rapor bitiş tarihi ne demek?, Rapor ne zaman başlar ne zaman biter?, Rapor onay bitiş tarihi nedir?, Rapor tarihi nasıl hesaplanır?

Rapor bitiş tarihi ne demek?

Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür.

Rapor ne zaman başlar ne zaman biter?

"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.

Rapor onay bitiş tarihi nedir?

Rapor bitiş ve işe başlama tarihinden bir sonraki ayın 26'sı işverenin rapor onaylama ve bildirim süresi olarak belirlenmiştir. İşçinin iş göremezlik ödeneği alabilmesi için işverenin en geç işe başlangıç tarihinden bir sonraki ayın 26'sına kadar raporu onaylaması ve bildirmesi çok önemlidir.

Rapor tarihi nasıl hesaplanır?

Son üç aylık prim gün sayısının toplamı Raporlu olunan gün sayısı (İş kazaları ve meslek hastalıklarında raporlu olunan günlerin tamamı hesaplamaya dahil ediliyor. Hastalık halinde ise ilk iki günün hesaplamadan çıkarılması gerekiyor.)


Rapor başlangıç tarihi nedir?

Sigortalının istirahate ayrıldığı süre raporda izin başlama tarihi olarak görüntülenmektedir. Bu durumda rapor başlangıç tarihi ile izin başlama tarihi birbirinden farklı olmaktadır. Çalışılmadığına dair bildirim süresi ise uygulama tarafından izin başlama tarihinden itibaren başlatılmaktadır.

Rapor süresi en fazla kaç gün?

Buna göre; - İşyeri hekimi sigortalıya bir kerede en fazla 2 gün istirahat verebilir. - Tek hekim raporu ile tek seferde en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise, bu süre 20 günü geçmemek kaydı ile uzatılabilir.

Rapor hangi gün biter?

İş Yeri Hekimi ve Aile Hekimi Rapor Süreleri

Aile hekimleri ise rapor süresini tek seferde 10 gün verebiliyor. Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor.


Alınan rapor kaç gün içinde teslim edilmeli 2023?

Hastalık, meslek hastalığı, analık, iş kazası nedeniyle iş göremez durumda olduğunu belirten sigortalının, Yetkili hekim ve sağlık kuruluşuna başvurması, Raporun en az 3 gün süreli olarak alınması, Alınan en az 3 gün süreli raporun işverene en kısa sürede teslim edilmesi gerekmektedir.

Aile hekimi kaç gün rapor yazabilir 2023?

Aile hekimlerinin muayene etme, ilaç yazma gibi yetkileri olduğu gibi hastaya rapor yazma hakkı da vardır. Aile hekimlerinin bir hastaya ayda en fazla 10 gün rapor verme yetkisi vardır.

4 gün rapora kaç gün ödenir?

İlk raporda 3 gün ikinci raporda 1 gün ücreti SGK tarafından karşılanır. Toplamda 4 günün ücretini SGK ödemez. Alınan rapora Kontrol şartı konulmuş ise bu durumda işçi yeniden rapor alması durumunda ilk rapor ve ikinci rapor için 2 gün kesinti yapılır ve kalan günler için rapor parası ödenir.


1 günlük rapor sisteme girilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Rapor kaç gün olursa maaştan kesilir?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Rapor günü nasıl sayılır?

Günlük gelir hesaplaması, son 3 aylık prime esas kazanç toplamının son 3 aylık prim gün sayısına bölünmesi ile bulunur. Alınacak olan rapor parası; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı olurken, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak hesap edilir.

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Özel sektörde kaç gün rapor alabilir?

Çalışan hastalık izni, sağlık sorununa göre değişiklik gösterir. Ayakta tedavi uygulanan rahatsızlıkları için personellere maksimum 10 güne kadar izin verilir. Ancak bu istirahat döneminin ardından yapılan hekim kontrolüne göre rapor süresini 20 güne kadar uzatmak mümkündür.

Rapor tarihi bitmeden onaylanır mı?

İş göremezlik onaylama süreleri rapor bitim tarihinden itibaren başlar. Artık iş göremezlik raporları elektronik ortamda düzenlenmekte ve bağlı olunan işverene de elektronik ortamda tebliğ edilmektedir.

Rapor onaylama süresi kaç gün?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

SGK rapor onaylanmazsa ne olur?

ÖNEMLİ: İstirahat Alan İşçi Raporunun 5 Gün İçinde SGK Sistemine Girişinin Yapılması Gerekmektedir. Aksi Halde İdari Para Cezası Uygulanacaktır. İstirahat alan işçi raporunun 5 gün içinde sisteme girilmemesi veya geç bildirilmesi halinde SGK tarafından İdari Para Cezası kesilecektir.

Aile hekimi en fazla kaç gün rapor verir?

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; rahatsızlana memurlara tek hekimler tek seferde 10 gün hastalık raporu verebilmektedirler. Kontrol muayenesi sonunda iyileşmemeleri halinde ise en fazla 10 gün daha hastalık raporu vermeleri mümkün bulunmaktadır.

Rapor hakkım bitti ne yapmalıyım?

Eğer aile hekimleri rapor bitiminden sonra tekrar muayene etmek ister ise istirahat durumuna göre 10 gün daha rapor verebilir. Ayrıca aynı hekim çalışana yıl içinde en fazla 40 gün olmak üzere rapor verebilir.

Geçmiş tarihli rapor alınabilir mi?

Her durumda, geriye dönük bir rapor almak istiyorsanız, aile hekiminizle doğrudan iletişime geçmek en doğrusudur. Sağlık durumunuz ve ihtiyaçlarınız hakkında ayrıntılı bir değerlendirme yapıldıktan sonra, hekiminiz size uygun olan bir rapor süresini belirleyecektir.

Pazar günü rapora dahil mi?

Hafta sonu tatilleri izin süresine dâhil edilmeden ardı sıra alınacak şekilde kısım kısım yıllık izin verilemez. Bu konudaki sorumluluk ve kontrol, izni vermeye yetkili amire aittir. Yıllık izin verilirken yıllık izin süreleri içinde kalan ve mesai günlerine denk gelen resmi tatil günleri yıllık izne dâhil değildir.