İstanbul İlçeleri

İstanbul İlçeleri İstanbul İlçeleri, İstanbul'un ilçelerinin isimleri nelerdir?, İstanbul'da kaç ilçe var 2023?, İstanbul'un en büyük ilçesi neresidir?, Kaç tane ilçe var?, İstanbul'da kaç tane ilçe var?, İstanbul'un en küçük ilçesi hangisi?

İstanbul İlçeleri

İstanbul'un ilçeleri; Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, ...

İstanbul'un ilçelerinin isimleri nelerdir?

İstanbul'un ilçeleri; Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, ...

İstanbul'da kaç ilçe var 2023?

Güncel nüfus verisi (2023)

06 Şubat 2024 TÜİK verilerine göre 39 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 964 mahalle bulunmaktadır.


İstanbul'un en büyük ilçesi neresidir?

İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.


Kaç tane ilçe var?

İstanbul ilçeleri belirli periyotlarla eşliğinde 39 ilçe olmuştur. En son 2008 yılında resmi gazetede yapılan duyuru neticesinde İstanbul'da toplam 39 ilçe yer almış oldu. Pek çok büyük ilçeden ayrılan mahalleler ilçe haline gelmiş oldu. İstanbul'un 39 ilçeleri de farklı nüfusa sahip ilçelerdir.

İstanbul'da kaç tane ilçe var?

AA muhabirinin TÜİK ve Harita Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, 5 bin 461 kilometrekarelik kentin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi 1142 kilometrekare ile Çatalca, en küçük ilçesi ise 7 kilometrekarelik alanıyla Güngören.

İstanbul'un en küçük ilçesi hangisi?

Doğuda Kocaeli, Batıda Tekirdağ ve Kırklareli'ne komşu olan İstanbul'un Kuzeyi Karadeniz, Güneyi Marmara Denizi ve Haliç ile çevrilidir.

Istanbulun sınırı hangi ilçe?

İstanbul 39 ilçesi ile Türkiye'nin en fazla ilçeye sahip ilidir. 31 ilçe ile Konya en çok ilçeye sahip 2. ildir. İzmir 30 ilçe ile 3. sıradadır. Bayburt merkez dahil 3 ilçesi ile Türkiye'nin en az ilçeye sahip ilidir.

İstanbul 1 bölge hangi ilçeleri kapsıyor?

255 ilçe nüfusuyla Tunceli'nin önünde

Türkiye'nin 83 bin 645 kişiyle nüfusu en düşük ili olan Tunceli'den daha fazla kişinin yaşadığı ilçe sayısı ise 255 olarak kayıtlara geçti. Konya'nın Yalıhüyük ilçesi, 1532 kişiyle Türkiye'nin en küçük ilçesi oldu.


En az ilçesi olan il hangisi?

Türkiye nüfusunun yüzde 18,34'ünün ikamet ettiği İstanbul'un ilçelerinden Esenyurt'un nüfusu, 2023'te bir önceki yıla göre 5 bin 564 kişi gerileyerek 978 bin 7 kişiye düştü.

En küçük ilçesi neresidir?

Zirvede iki Ankara ilçesi var. İstanbul'un en kalabalık ilçesi ise Bağcılar. Listede yer alan diğer ilçeler ise Bursa ve Gaziantep'ten çıktı. Türkiye'nin en kalabalık ilçesi 840 bin 809 kişiyle Ankara'nın Keçiören ilçesi.

İstanbul'un en çok nüfusu hangi ilçede?

Şu an güncel 2023 bilgileri doğrultusunda toplamda 922 tane ilçe bulunmaktadır. 81 ile homojen olarak dağılmayan bu ilçeler, bazı şehirlerde daha fazla bazı şehirlerde ise daha az olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi neresidir?

Vezirköprü Türkiye'de en fazla köye sahip ilçe olup, Samsun'un en büyük beşinci ilçesidir.

81 ilde kaç ilçe var?

İlçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin idari bölünmesinde, ilden sonra gelen idari birimdir. İlçenin idari amiri kaymakamdır. İlçe il kelimesine "çe" küçültme eki getirilerek türetilmiştir. Anlam olarak “küçük il” demektir.

Türkiye'de en çok köyü olan ilçe hangisi?

İstanbul'da ikamet edip kütüğü başka illerde olan 12 milyon 904 bin kişinin dağılımına bakıldığında ise 754 bin kişiyle Sivaslıların ilk sırada olduğu görülüyor. Sivas'ın nüfusu ise şu anda 650 bin 401 kişi. İkinci sırada Kastamonu geliyor.

En büyük il mi ilçe mi?

TÜİK verilerine göre, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 10 milyon 224 bin 323 kişi yaşarken Anadolu Yakası'nda 5 milyon 616 bin 577 kişi yaşıyor.

İstanbul'da en çok hangi ilden yaşayan?

İstanbul'un nüfusu, bir önceki yıla göre 252 bin 27 kişi azalarak 15 milyon 655 bin 924 kişi oldu. Türkiye nüfusunun %18,34'ünün ikamet ettiği İstanbul'u, 5 milyon 803 bin 482 kişi ile Ankara, 4 milyon 479 bin 525 kişi ile İzmir, 3 milyon 214 bin 571 kişi ile Bursa ve 2 milyon 696 bin 249 kişi ile Antalya izledi.

İstanbul'un hangi yakası daha kalabalık?

Refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından İstanbul'un en düşük dereceye sahip ilçesi olan Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.

2023 İstanbul nüfusu ne kadar?

Şehirde yaşayanların sadece 2 milyon 164 bin 766`sı İstanbullu. Megakentte, 108 bin 444 Ankaralı, 71 bin 998 İzmirli yaşıyor. Peki, İstanbul`da kütüğü farklı şehirlere kayıtlı kaç kişi ikamet ediyor? İşte il il detaylar...

İstanbul'un en fakir ilçesi hangisi?

İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir.

Eski İstanbul'da hangi semtler var?

Bu nokta bugün Şehzadebaşı ile Dedeefendi Caddeleri'nin kesiştiği noktadaki Şehzadebaşı Camii'nin dış duvarının köşesine rastlar. Güney ve doğu duvarlarının birleştiği bu noktada altı ve üstü demir millere oturtulmuş, böylelikle dönen yeşil somaki bir mermer sütun bulunmaktadır.