Lojistik Staj Defteri Örneği

Lojistik Staj Defteri Örneği Lojistik Staj Defteri Örneği, Staj defterine ilk gün ne yazılır örnek?, Lojistik Bölümü öğrencisi nerelerde staj yapabilir?, Staj defterinde yapılan iş bölümüne ne yazılır?, Staj defteri örneği nereden alınır?, Staj defterine ne yazılmaz?

Staj defterine ilk gün ne yazılır örnek?

Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.

Lojistik Bölümü öğrencisi nerelerde staj yapabilir?

Lojistik Yönetimi Programı öğrencileri nakliyecilik sektöründeki firmalarda, uluslararası düzeyde mal sevkiyatı ve dağıtımı yapan firmaların ilgili birimlerinde; faktoring şirketlerinde veya farklı alanlarda (üretim, satış ve hizmet) faaliyette bulunan her tür işletmede staj yapabilirler.

Staj defterinde yapılan iş bölümüne ne yazılır?

Staj defterinde yapılan iş sayfalarında ilk olarak kurumun genel bir tanıtımı yapılmalıdır. Hangi sektörde yer aldığı, kuruluş tarihi, çalışan sayısı, kurum içi departmanlar vb. bilgilere yer verilmelidir. İkinci olarak sizin hangi birimde ve kimlerle çalıştığınızı yazmanız gerekmektedir.

Staj defteri örneği nereden alınır?

Staj defteri kırtasiyelerden temin edilebilir ve iş hakkındaki pek çok bilgi burada not tutulur. Ayrıca okulları devam ederken zorunlu staj yapan öğrenciler bu bilgileri deftere alırken okula da sunmak durumundadır ve dikkat edilmesi gereken noktalar haberimizde yer alıyor.


Staj defterine ne yazılmaz?

Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır. 3. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.

Staj defterine her gün aynı şey yazılır mı?

Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.

Lojistik staj kaç gün?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Öğrencileri mezun olabilmeleri için 6.dönemin sonunda(LOG499) zorunlu stajını tamamlamak zorundadır. Staj dersi kapsamında yapılan stajlar minimum 20 iş günü olmalıdır. Öğrenciler, zorunlu stajları hakkındaki her türlü sorularını bölüm staj koordinatörü Dr. Öğr.

Lojistik staj parası ne kadar 2023?

2023 Aralık itibarıyla asgari ücrette %49'luk artış sağlanarak rakamlar güncellenmiştir. Buna göre asgari ücret brüt 20.002,50 TL, net 17.002,12 TL'dir. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2024 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 5.100,64 TL olarak güncellenmiştir.

Lojistik stajyer ne iş yapar?

Bu alanda çalışan stajyerler, yurt dışına satılacak ürünlerin teslim edileceği firmaya istenilen zamanda ve şekilde teslim edilebilmesi için gerekli prosedürleri öğrenmekle görevlendirilebilirler. Aynı zamanda yurt dışından alınan ürünlerin bedelinin sözleşmeye uygunluğunu araştırmakla görevlendirilebilirler.

Staj defteri neden kabul olmaz?

Günde 7,5 saatten az yapılan çalışmalar, Gece yapılan çalışmalar, Resmi tatillere ve Pazar günlerine denk gelen çalışmalar yasal olarak staj kabul edilmez ve bu sürelerde staj yapılamayacağı için deftere de yazılamaz.

Staj defteri kabul edilmezse ne olur?

Bu belge en geç staja başlamadan 5 gün içinde getirilmelidir. Staj kabul belgesi getirilmeden ve SGK bürosundan gerekli evraklar alınıp işletmeye götürülmeden staja başlanamaz. Başlanmış ise geçersiz sayılır.

Staj defteri kaçıncı ağızdan yazılır?

çözüm için kullanılan teknoloji, yöntem ve araç‐gereçler, çözüm için gerçekleştirilen algoritmalar ve süreçler, bunların uygulanması ve elde edilen sonuçlara mutlaka yer verilmelidir. 16) Staj defterinin yazımı mutlaka ve mutlaka 3. tekil kişi ağzından teknik bir anlatımla gerçekleştirilmelidir.


Staj defterini kim yazar?

1) Stajını tamamlayan her öğrenci, stajda yaptığı çalışmalarla ilgili bir defter hazırlamak zorundadır.

Staj defterini kim doldurur?

Stajer öğrenci özgeçmiş bilgilerini eklemelidir. Staj yapılan işletmede stajı onaylayan yetkili/stajı takip eden eğitici personel tarafından günlük imzalanır. Tarihler kısmına yalnızca staj yapılan iş günleri yazılır. Stajer öğrenci tarafından doldurulur.

Staj defteri yanlış yazılırsa ne olur?

bir şey olmaz zaten kimse onları umursamıyor hocan hallederiz der geçer.

Staj defterine çizim yapılır mı?

14) Staj defterinin sayfaları bilgisayarda hazırlanıyorsa kullanılacak resim ve çizimler de bilgisayarda yapılmalı ve yazımlara entegre edilmelidir (yapıştırma yapılmadan). Staj Defteri elde hazırlanıyorsa; bunlar teknik resim kurallarına uygun olarak çizilmelidir.

Staj defterine kim imza atar?

Her staj yapan öğrenci çalıştığı kurumdaki tüm çalışanları ve diğer stajyer öğrencileri tanıtan bir belge hazırlayarak, imzalatıp, staj dosyası ile teslim edecektir. Staj yapan öğrenci her gün yaptığı çalışmaları aşama aşama kroki, fotoğraf gibi teknikler kullanarak belgelemelidir.

Staj defteri siyah beyaz olur mu?

Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır. Her sayfanın alt kısmında onaylayan kişinin imzası ve kaşesi yer almalıdır.

Staj defterine fotoğraf zorunlu mu?

Ağustos ayına ait puantaj belgesini staj sonrası ilk eğitim-öğretim döneminin ilk 2 haftası içerisinde öğrenci işlerine teslim ediniz. iii. Staj defterinde, staj yapılan her güne ait bir fotoğraf eklenmesi zorunludur.

Staj defteri mavi kalemle yazılır mı?

Yazımlar temiz ve anlaşılabilir bir formatta, siyah kalem kullanılarak gerçekleştirilmelidir.

Staj defteri Kaşesiz olur mu?

eksiksiz şekilde doldurulması gerekmektedir. Eksik, tam olarak doldurulmamış, imzasız, kaşesiz, vb. evrak olması halinde staj başvurunuz kabul edilmeyecek ve geçersiz sayılacaktır.

Lojistikde staj var mı?

Lojistik alanında eğitim alan bir teknik lise öğrencisiysen stajyer iş ilanlarına başvurabilirsin. Aynı şekilde meslek lisesi okuyor olman da bu alanda stajyer pozisyonunda iş ilanlarına başvurman için etkili olur.