Manavgat Nereye Bağlı

Manavgat Nereye Bağlı Manavgat Nereye Bağlı, Antalya Manavgat hangi bölgede?, Manavgat diğer adı nedir?, Antalya Manavgat ne kadar uzak?, Manavgat Akdeniz mi?, Antalya en büyük ilçesi hangisi?

Manavgat Nereye Bağlı

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir.

Antalya Manavgat hangi bölgede?

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir.

Manavgat diğer adı nedir?

Antalya'nın yüzölçüm bakımından büyük ilçelerinden olan Manavgat, 216.000 nüfusu ile birlikte, güneydoğuda Alanya, kuzeydoğuda Akseki, kuzeyde İbradi, batıda Serik ve doğuda Gündoğmuş ilçeleri ile komşudur.

Antalya Manavgat ne kadar uzak?

Manavgat, antik adıyla Melas (Grekçe: Μέλας Mélas), Toroslar'da doğarak Antalya'da Akdeniz'e dökülen nehir. Uzunluğu 93 km'dir.


Manavgat Akdeniz mi?

Antalya ile Manavgat ilçemiz arasında 77 kilometre bulunmaktadır. Antalya Manavgat Arası Kaç Saat? Kullandığımız vasıta yolculuk süreleri üzerinden belirleyici bir etkiye sahiptir. Özel aracımızla gerçekleştirdiğimiz yolculuklar otobüs tarzı toplu taşıma araçlarına göre daha kısa sürmektedir.

Antalya en büyük ilçesi hangisi?

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük ilçesidir. 230 bini aşan nüfusu ve 250 bin civarında yatak kapasitesiyle gelişen Manavgat İlçesi, Manavgat Irmağı'nın her iki yanındaki aynı isimli ve verimli ova üzerinde kurulmuştur. İlçe merkezi Akdeniz kıyısına yaklaşık 3,5 km. uzaklıktadır.

Manavgat Side ayni yer mi?

Yüzölçümü 20.177 km2 olup km²'ye 130 kişi düşmektedir. En kalabalık ilçesi 2021 yılı itibarıyla 591.895 kişiyle Kepez ilçesidir. Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçe ise km2 başına 5429 kişi ile Muratpaşa ilçesidir. 19 ilçe ve belediye bulunan Antalya'nın bu belediyelerinde toplam 914 mahalle bulunmaktadır.

Manavgat ne ile ünlü?

Side, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı mahalledir.

Manavgat neyi ile meşhur?

Manavgat Şelalesi

Manavgat neyi ile meşhur diye soranlara ilk cevabımız şelale olur. Manavgat ilçe merkezine 5 km uzaklıkta olan şelale, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerden büyük bir ilgi görüyor.



Manavgat Antalya'nın ilçesi mi?

Antalya ilinin ilçeleri; Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez'dir.

Alanya Manavgat arası ne kadar?

Alanya - Manavgat otobüs yolculuğu ortalama 50d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 57 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 50d civarında gidebilirsiniz.

Manavgat Alanya arası kaç?

İki şehir arasındaki mesafe 59 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 45 dakika saat kadar sürer.

Manavgat hangi havaalanına yakın?

Şehir merkezinden 13 km uzaklıkta olan havalimanı farklı ulaşım araçları sayesinde ulaşılması sağlanır. Manavgat'a 65 km uzaklıkta olan Antalya Havalimanı, Antalya havalimanından Manavgat'a nasıl gidilir sorusunu soranlar için önemli bir bilgi olarak karşımıza çıkar.

Manavgat denize kıyısı var mı?

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent kimliğini şehrin sahip olduğu en önemli değer olan deniz kıyısı üzerinden yeniden güçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Manavgatta denize girilir mi?

Manavgat'ın benzersiz manzaraları, doğa ile iç içe atmosferi ve ince tanecikli kumlarıyla dolu sahillerinde deniz keyfi yapabileceğiniz birçok plaj bulunmaktadır.

Manavgat nasıl bir şehir?

Antalya'nın en büyük ikinci ilçesi olan Manavgat, kuzeyden Toros Dağları ile çevrilmiş, sakin ve güzel bir beldedir. Antalya'nın çok fazla turist çeken popüler ilçelerine göre daha sakin ve huzurlu bir belde olan Manavgat, tatillinde sessizlik ve dinginlik arayanların ilk tercih ettiği lokasyonlardan biridir.

Antalya en kalabalık kaçıncı şehir?

Antalya İlinin 19 İlçesi (Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik) ve 913 mahallesi vardır. Nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye'nin 5. büyük kenti olan Antalya İlinin toplam nüfusu 2.364.396'dır.

Manavgat kaç ilden büyüktür?

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir.

Antalya nerede yaşanır?

Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya'nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat'ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Manavgat'ın meşhur yemeği nedir?

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Antik kentin önemli yapıları arasında tarihi kapı, agora, agora hamamı, Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı mutlaka görülmesi gerekenlerden. Side Antik Kenti'nde bulunan Side Antik Tiyatrosu, Roma mimarisinin en görkemli örneklerinden biri olarak anılır.


Side Manavgattan önce mi?

Manavgat'ın antik çağdaki adının Mavava olduğu, Luwi dilinde “tanrıça tapınağı” anlamına gelen “Manavwa” şeklinde geçtiği belirtilmektedir.