Monovas Etken Madde

Monovas Etken Madde Monovas Etken Madde, Monovas muadili nedir?, Monovas 5 mg yan etkileri nelerdir?, Amlodipin hangi grup ilaç?, Norvasc hangi grup ilaç?

Monovas Etken Madde

MONOVAS® 10 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg amlodipine eşdeğer miktarda amlodipin besilat. Yardımcı maddeler: Dibazik kalsiyum fosfat anhidrus, sodyum nişasta glikolat, magnezyum stearat, mikrokristalin selüloz.

Monovas muadili nedir?

MONOVAS® 10 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg amlodipine eşdeğer miktarda amlodipin besilat. Yardımcı maddeler: Dibazik kalsiyum fosfat anhidrus, sodyum nişasta glikolat, magnezyum stearat, mikrokristalin selüloz.

Monovas 5 mg yan etkileri nelerdir?

MONOVAS yüksek kan basıncının (hipertansiyon) veya anjina adı verilen belirli tip göğüs ağrısının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Hipertansiyon: Yüksek kan basıncı, kanın damarlara yaptığı baskıdan oluşur. MONOVAS damarların genişlemesini, kanın damarlarda daha kolay dolaşmasını sağlayarak kan basıncını düşürür.

Amlodipin hangi grup ilaç?

Sersemlik, baş dönmesi, baygınlık veya zayıflık hissedebilirsiniz. Eğer kan basıncı düşüşünüz çok şiddetliyse, şok meydana gelebilir. Cildinizi soğuk ve nemli hissedebilirsiniz ve bilincinizi kaybedebilirsiniz. Çok fazla MONOVAS tablet aldıysanız, acil tıbbi desteğe başvurunuz.

Norvasc hangi grup ilaç?

Amlodipin, dihidropiridin grubu bir kalsiyum iyon akışı inhibitörüdür (yavaş kanal blokörü veya kalsiyum iyon antagonisti) ve kalp ve damar düz kaslarında kalsiyum iyonunun hücre membranından geçerek hücre içine girişini inhibe eder.


Monovas hangi ilaç grubu?

NORVASC ağız yolu ile alınır ve her tablet 10 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat içerir. Kalsiyum antagonistleri olarak bilinen ilaç grubuna dahildir.

Plavix muadilleri nedir?

Kalsiyum antagonistleri olarak bilinen ilaç grubuna dahildir. MONOVAS 30 ve 90 tabletlik blister ambalajda bulunur. MONOVAS yüksek kan basıncının (hipertansiyon) veya angina adı verilen belirli tip göğüs ağrısının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Monovas kimler kullanamaz?

Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.

NORVASC kimler kullanamaz?

MONOVAS, özellikle ciddi aort stenozu bulunan hastalarda diğer periferik vazodilatörler gibi dikkatli kullanılmalıdır. Kalp yetmezliği olan hastalarda kullanım: Kalp yetmezliği olan hastalar tedavi edilirken dikkatli olunmalıdır.

Tansiyon ilaçlarının vücuda zararı var mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Amlodipinin küçük miktarlarda anne sütüne geçtiği gösterilmiştir. Emziriyorsanız veya emzirmeye başlayacaksanız NORVASC'ı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. NORVASC, araç veya makine kullanma yeteneğinizi etkileyebilir.

Amlodipin tansiyon düşürür mü?

Bugün kullandığımız tansiyon düşürücü ilaçların olası yan etkileri, yüksek tansiyonun vücuda (kalbe, beyne ve böbreklere) vereceği hasarın yanında çok çok önemsizdir. Çünkü hipertansiyonu tedavi etmezsek kalp krizi, felç ve ölüm riski çok yüksektir.

Amlodipin NORVASC mı?

AMLİPİN'in içeriğindeki amlodipin kan basıncı yüksek olan hastalarda kan damarlarını genişletir, böylece kan akımının daha kolay olmasını sağlar. Amlodipin aynı zamanda kalp kaslarına kan akımını iyileştirir. AMLİPİN'in içeriğindeki lisinopril kan damarlarındaki gerginliği azaltır ve kan basıncını düşürür.

Beta bloker tansiyon ilaçları hangileri?

NORVASC'ın etkin maddesi olan amlodipin'e (amlodipin, dihidropiridin kalsiyum kanal blokörleri olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir), dihidropridinlere veya içeriğindeki herhangi bir bileşene veya kan basıncını düşüren benzer ilaçlara (herhangi bir kalsiyum antagonistleri) karşı alerjikseniz (aşırı duyarlılık) ...

NORVASC 10 mg tansiyonu düşürür mü?

NORVASC damarların genişlemesini, kanın damarlarda daha kolay dolaşmasını sağlayarak kan basıncını düşürür. Angina, kalp kasının bir kısmına yeterli kan gitmediğinde oluşan ağrı veya rahatsızlık hissidir. Angina genellikle göğüs bölgesinde baskı veya sıkıştırıcı ağrı şeklinde hissedilir.

NORVASC tansiyon ilacının yan etkileri nelerdir?

Sersemlik, baş dönmesi, baygınlık veya zayıflık hissedebilirsiniz. Eğer kan basıncı düşüşünüz çok şiddetliyse, şok meydana gelebilir. Cildinizi soğuk ve nemli hissedebilirsiniz ve bilincinizi kaybedebilirsiniz. Çok fazla NORVASC tablet aldıysanız; acil tıbbi desteğe başvurunuz.

Kaç çeşit tansiyon ilacı var?

VASOXEN 5 mg nebivolol (2,5 mg d-nebivolol ve 2,5 mg l-nebivolol olmak üzere) içerir. Nebivolol selektif beta-blokör ilaçlar grubunda (kardiyovasküler sistem üzerinde seçici etkili) yer alan kardiyovasküler bir ilaçtır.

Vasoxen hangi grup tansiyon ilacıdır?

COVERSYL PLUS antihipertansif grubuna aittir. Yetişkinlerde esansiyel (nedeni bilinmeyen) hipertansiyonun (yüksek kan basıncı) tedavisinde kullanılmaktadır. Perindopril, anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü (ADE) adı verilen ilaçlar sınıfındandır.

Coversyl hangi grup ilaç?

Yardımcı maddeler: PLAVIX laktoz içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glukoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir. PLAVİX bileşimindeki hidrojene hint yağı mide bulantısı ve ishale sebep olabilir.

Tansiyon ilaçlarının isimleri nelerdir?

Semptomatik aterosklerotik hastalık öyküsü olan hastalarda (geçirilmiş inme, geçirilmiş miyokard infarktüsü, periferik arter hastalığı gibi) vasküler iskemik olayların (miyokard infarktüsü, inme, vasküler ölüm) önlenmesi.

Plavix kimler kullanamaz?

Klopidogrel yüksek risk altındaki kişilerde kalp hastalığı ve felç riskini azaltmak için kullanılan bir antiplatelet ilaçtır.

Plavix hangi hastalığa iyi gelir?

Bazı hastalarda bazı ilaç tipleri daha ön planda kullanılır. Bazı hastalardaysa bazı tansiyon ilaçları tercih edilmez. Ayrıca, ağrı kesiciler (NSAID'ler), oral kontraseptifler ve nazal dekonjestanlar dahil olmak üzere bazı ilaçlar kan basıncı kontrolünü bozabilir.