Tema Ne İş Yapar

Tema Ne İş Yapar Tema Ne İş Yapar, TEMA hangi alanda hizmet veriyor?, TEMA Vakfı üyeleri ne yapar?, TEMA nin görevi nedir?, TEMA Vakfının projeleri nelerdir?

Tema Ne İş Yapar

TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA Vakfı, erozyonla mücadele ve doğal varlıklarımızı koruma amacıyla kurulan ve bugün 1 milyonu aşkın gönüllüsü bulunan bir halk hareketidir.

TEMA hangi alanda hizmet veriyor?

TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA Vakfı, erozyonla mücadele ve doğal varlıklarımızı koruma amacıyla kurulan ve bugün 1 milyonu aşkın gönüllüsü bulunan bir halk hareketidir.

TEMA Vakfı üyeleri ne yapar?

Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için faaliyetlerini sürdüren TEMA Vakfı bu nedenle; orman, çayır, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi ile insan kaynaklı iklim değişikliği konularında, belli bir devlet politikasının oluşturulması ve ...

TEMA nin görevi nedir?

Saha Faaliyet Programı ya da Eğitim Programları kapsamında; fidan dikimi, ağaçlandırma, su, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, iklim değişikliği, doğal varlıkların korunması ve farkındalık oluşturma, TEMA Vakfı tanıtımı vb. konularda gönüllü faaliyetler gerçekleştirirler.

TEMA Vakfının projeleri nelerdir?

Tarım alanlarını, çayır ve meraları korumak, geliştirmek ve bu alanların amacı dışında kullanılmasını önlemek, Doğal varlıkların korunması ve doğru şekilde yönetilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek ve bu çalışmalara destek vermek.


TEMA Vakfı kimin elinde?

Türkiye'nin iki saygın iş adamı, Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, uluslararası arenada henüz çok yeni olan bu kavramları Türkiye'ye kazandırmaya ve hayatlarını adadıkları doğa korumayı örgütlü hale getirmeye karar verdiler.

TEMA yaptıkları çalışmalar nelerdir?

Vakıf, zamanla çölleşme ile mücadele dışında ağaçlandırma ve karbon tutma, biyolojik çeşitliği koruma, kırsal kalkınma ve iklim alanlarında çeşitli projeler yürüttü; anaokulundan liseye kadar her yaş grubundan öğrencilere yönelik bilinçlendirme ve eğitim programlar uyguladı.

TEMA Vakfı devletin mi?

TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA Vakfı, erozyonla mücadele ve doğal varlıklarımızı koruma amacıyla kurulan ve bugün 1 milyonu aşkın gönüllüsü bulunan bir halk hareketidir.

TEMA Vakfı hangi kuruma bağlı?

Vehbi Koç Vakfı (VKV) 1992'den itibaren TEMA'yla birlikte ağaç dikme projeleri gerçekleştirmiş, 2001 yılından başlayarak da kuruma düzenli bağışta bulunmuştur. İstanbul Kavacık-Otağtepe'deki Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi'nin tüm kuruluş giderleri de VKV tarafından karşılanmıştır.

TEMA Vakfı resmi bir kurum mu?

TEMA Vakfı 326,000 gönüllüsü ile birlikte çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, vakıf senedinde tanımlanan ve geçen onbeş yıl içinde giderek ağırlaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarla faaliyet göstermekte.

Tema'nın özellikleri nelerdir?

Tema kavramının en kolay ve kısa tanımı, bir yazıda görülen düşünce ya da görüştür. Tema, yazı içerisinde daha genel ve nesnel bir yer alır. Örneğin; ölüm, sevgi, aşk, ayrılık gibi kavramlar tema olarak bilinir. Tema, somuttan çok soyut olarak ortaya çıkan bir kavramdır.


TEMA Vakfı kaç üyesi var?

Ülke genelinde 450.000 gönüllüsü vardır. Bugüne kadar, Mera ve Toprak Kanunlarının yasalaşmasını sağlamış, doğa koruma adına açtığı, müdahil olduğu 79 davayı kazanmış, yaklaşık 10 milyon fidanı ve 690 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturmuş, 158 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştir.

Tema ne zaman kuruldu?

Sanayici arkadaşı A. Nihat Gökyiğit'le birlikte 1992 yılında TEMA Vakfı'nı (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) kurdu.

TEMA Vakfının sloganı nedir?

Türkiye 1994 yılında, TEMA Vakfı'nın yıllardır birlikte anıldığı “Türkiye Çöl Olmasın!” sloganı ile tanışmış ve slogan o dönem toplumda büyük yankı uyandırmıştı. Önlem alınmadığı takdirde, ülkemizin çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ilk kez bu kadar yüksek sesle dile getirilmişti.

TEMA gönüllüsü olmak ne işe yarar?

Mezun TEMA gönüllüleri illerindeki - ilçelerindeki Mezun TEMA Gönüllülerine katılır ve yapılan tanıtım, gönüllülük, örgütlenme, eğitim, ağaçlandırma, savunuculuk faaliyetleri gibi birçok faaliyette aktif görev alırlar.

TEMA Vakfı Gönüllüsü nasıl olunur?

Gönüllü formumuzu bilgisayarınıza indirerek çıktısını alabilir, gönüllülük bağışınızı havale / EFT aracılığıyla aşağıda paylaştığımız banka hesaplarımıza gerçekleştirerek gönüllü formunuzu ve dekontunuzu e-posta olarak gonullu@tema.org.tr adresine gönderebilirsiniz.

TEMA Vakfı Başkanı kimdir?

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan'ın, Mütevelliler Heyeti Başkanı olması nedeniyle yapılan seçimde, Deniz Ataç TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek, vakfın ilk kadın başkanı oldu. Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy da TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi.

TEMA Vakfı güvenilir mi?

yani stk'nın kuruluş amacında belirtilen ağaçlandırma faaliyetleridir bunlar. açık açık platformunda verilen bilgiler ışığında güvenilir bir stk'dır kendileri.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Kimdir?

TEMA Vakfı'nın Genel Müdürlük görevine Oben Akyol getirildi. Oben Akyol'un bilgi birikimi ve deneyimiyle TEMA Vakfı'na önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Kendisi ile Fıstığımız Bol Olsun gibi önemli bir projemizde uzun süre birlikte çalışmıştık.

Karaca kim kurdu?

Alternatif Nobel ödülü Hayrettin Karaca'nın

Toprak Dede olarak tanınan Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı'nın kurucusudur. HAYRETTİN KARACA KİMDİR? 4 Nisan 1922'de Balıkesir Bandırma'da dünyaya gelen Hayrettin Karaca'nın babası 1917'de Türkiye'nin köklü giyim markası Çift Geyik Karaca'yı kurdu.


Yavru Tema ne demek?

Yavru TEMA Eğitim Programı ilkokul çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır.

Küçük tema nedir?

TEMA Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirdiği Minik TEMA ve Yavru TEMA Doğa Eğitim Programları ile çocukların doğada zaman geçirmelerini, bol bol gözlem yapmalarını; hissederek, dokunarak, koklayarak, işiterek doğayı merakla keşfetmelerini ve doğa ile bağ kurmalarını amaçlıyor.

TEMA vakfına yapılan bağışlar nereye gidiyor?

TEMA Vakfı'na yapılan bağışlar orman genel müdürlüğüne aktarılıyor.