Trakya Haritası İlçeler

Trakya Haritası İlçeler Trakya Haritası İlçeler, Trakya Bölgesi nereleri kapsıyor?, Trakya Bölgesi'nde hangi iller var?, Çanakkale Trakya sayılır mı?, Tekirdağ Trakya mı?

Trakya Bölgesi nereleri kapsıyor?

Türkiye'nin en batısında ve Avrupa Birliği ülkelerinden, Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yer alan TR21 Trakya Bölgesi; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden oluşmaktadır.

Trakya Bölgesi'nde hangi iller var?

Trakya, Türkiye'nin kuzey batısında 40 ile 42 derece kuzey enlemleri ve 26 ile 29 derece doğu boylamları arasında bulunmaktadır. Bu bölge Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illerinin tamamı ile İstanbul ve Çanakkale illerinin Avrupa tarafında kalan kısmını içine almaktadır. Bu bölgenin yüzölçümü 2.476.000 ha' dır.

Çanakkale Trakya sayılır mı?

İşte, tüm detaylar. Trakya'da toplam beş şehrin toprakları bulunmaktadır. Bu şehirlerden ikisinin (İstanbul ve Çanakkale) sadece Avrupa kıtasında bulunan toprakları Trakya bölgesinde yer alır.

Tekirdağ Trakya mı?

Tekirdağ Türkiye'nin Kuzeybatısında, Marmara Denizinin kuzeyinde tamamı Trakya topraklarında yer alan üç ilden biri, ayrıca Türkiye'de iki denize kıyısı olan altı ilden biridir.


Trakya nereden başlar?

Trakya bölgesi, Güneydoğu Avrupa'da yer alan Güney Bulgaristan, Kuzeydoğu Yunanistan ve Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki bereketli topraklarını içine alan bölgedir. Bugün sınırları Türkiye içinde olana “Doğu Trakya”, Bulgaristan'da olana “Kuzey Trakya” ve Yunanistan'da olana da “Batı Trakya” adı verilmektedir.

Tekirdağ ve Trakya aynı mı?

Tekirdağ, Trakya'nın güneyinde, verimli topraklara sahip modern bir tarım ve sanayi kentidir. Marmara Denizi kıyılarında genel olarak Akdeniz iklimi egemendir.

Trakya'nın başkenti neresidir?

Trakya'nın Kültür ve Tarih Başkenti Edirne'de Gezilecek Yerler. Boylu boyunca uzanan kervansarayları, Osmanlı Dönemi'ne ışık tutan gösterişli camileri, tarihi hamamları ve sıcak insanlarıyla Edirne, Trakya Bölgesi'nin en sevilen köşelerinden biri…

Trakya halkına ne denir?

Traklar, Antik Çağ'da günümüzdeki Doğu Trakya, Bulgaristan ve Kuzey Yunanistan'da yaşamış, MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender'in, topraklarını ele geçirmesiyle asimile olmuş bir kavimdir.

Trakya eskiden nereye bağlıydı?

Günümüzde Batı Trakya diye ifade ettiğimiz bölge, Osmanlı Devleti'nin son idarî taksimatında Edirne Vilâyeti sınırları içinde kalmaktaydı. 1912-1918 tarihleri arasında Bulgaristan'ın idaresinde kalan bölge I. Dünya Savaşı'ndan sonra Yunanistan'ın idaresine geçmiştir.

Trakya nereye denir?

Trakya (Yunanca: Θράκη Thraki, Bulgarca: Тракия Trakiya), Güneydoğu Avrupa'da yer alan güney Bulgaristan, kuzeydoğu Yunanistan ve Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki topraklarını içeren, tarihi çok zengin bir bölgedir.

Selanik Trakya mı?

Selanik (Yunanca: Θεσσαλονίκη, Romanizasyon: Thessaloníki, Yunanca telaffuz: [θesaloˈnici]), metropol alanında bir milyondan fazla nüfusu ile Yunanistan'ın en büyük ikinci şehri ve Makedonya coğrafi bölgesinin, Orta Makedonya idari bölgesinin ve Makedonya ve Trakya Merkezi Olmayan İdaresi'nin başkentidir.

Çanakkale'nin diğer adı nedir?

Eski çağlarda HELLESPONTOS ve DARDANEL olarak anılan Çanakkale M.Ö. 3000 yılından beri yerleşim alanı niteliğini korumuştur.

Trakya Edirne aynı mı?

Edirne, Marmara Bölgesi'nin Trakya kısmında yer alır. Güneyinde Ege denizi, kuzeyde Bulgaristan, batıda Yunanistan, doğuda Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale ileri ile çevrilidir.

Tekirdağ'ın eski adı nedir?

Tarihi süreç içerisinde Bisanthe (M.Ö. 5.YY), Rhaedestus (M.Ö.343-M.S.843), Rodosto (M.S.843-1358), Rodosçuk(M.S.1358-Osmanlıların fethiyle), Tekfurdağı (M.S. 1732) isimleriyle anılan ilimiz, Cumhuriyetin ilanından sonra TEKİRDAĞ olarak adlandırılmıştır.

Tekirdağ fay hattı var mı?

İlimiz de birinci derece deprem riski taşıyan iller arasında yer almaktadır. Kuzey Anadolu fay hattı ilimizden yaklaşık 15-20 kilometre uzaklıkta Marmara Denizi içerisinden ilerleyerek Şarköy-Gaziköy fay hattı ile devam etmektedir.

Trakyalıların soyu nereden gelir?

Trakya'nın tarihine baktığımızda, bölgede yerleşik ilk kavim olarak Trakların yaşadığı bilinmektedir. Traklar, Hint - Avrupa kökenli bir kavimdir. M.Ö. 4000 - 2000 yılları arasında Anadolu'dan gelen Traklar tas ve maden kültürünü Trakya'ya getirmişlerdir.

Trakyalıların kökeni nereden gelir?

Tarihi. Batı Trakya Türklerinin kökeni Osmanlı fetihleri ile bölgeye Anadolu'dan yerleştirilen Türkmenlere ve fetihle İslamlaşan yerli halklar olan Helen, Slav ve Çingenelere dayanır.

Trakya ya neden Trakya denir?

Trakya kelimesi Eski Yunanca trachea kelimesinden türemiştir ve "gırtlak, soluk borusu" anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle Trakya, "Boğazlar Ülkesi"dir. Ayrıca bölgede uzun yıllar etkinliğini koruyan Trak kavmi, bu ismin günümüze kadar gelebilmesinde etkilidir.

Edirne ile Tekirdağ Trakya da yer alır mı?

Türkiye'nin en batısında ve Avrupa Birliği ülkelerinden, Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yer alan TR21 Trakya Bölgesi; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden oluşmaktadır.

Trakya neyi ile meşhur?

Murat vakfı ile kurulmuştur. Tahmini 1430 ile 1440 yılları arasında Kastamonu Tosya civarından Oğuzların Kayı boyundan olan Hacıbalioğlu sülalesi tarafından kurulmuştur.