Alaçatı Nerede

Alaçatı Nerede Alaçatı Nerede, Alaçatı nerede hangi ilde?, Alaçatı İzmir mi?, Alaçatı İzmir arası kaç km?, Alaçatı neyi ile meşhur?, Alaçatı denize yakın mı?, İzmir Alaçatı hangi ilçeye bağlı?

Alaçatı nerede hangi ilde?

Alaçatı, İzmir ilinin Çeşme ilçesine bağlı bir mahalledir. Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle rüzgâr sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür.

Alaçatı İzmir mi?

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor.

Alaçatı İzmir arası kaç km?

İzmir Alaçatı arası yaklaşık 75 kilometre ve ortalama 1 saat sürmektedir.


Alaçatı neyi ile meşhur?

Çeşme'nin bu güzel beldesi begonvillerle süslenmiş dar sokakları, otantik mekanları, yel değirmenleri ve meşhur cumbalı taş evleri ile turistlerin çok sevdikleri bir tatil yöresi olmayı başarır. Damla sakızlı dondurması ve muhallebisi tadılması gereken ünlü lezzetlerin başında gelir.

Alaçatı denize yakın mı?

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı'nın Ege Denizi'ne kıyısı bulunuyor. İzmir ile arasında 77,3 kilometre bulunan bu kasaba tarihi taş evleri, sıcak denizi ve kumsalları ile Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil beldelerinin arasında yer alıyor.

İzmir Alaçatı hangi ilçeye bağlı?

Alaçatı Mahallesi Çeşme ilçe merkezine 3 km, İzmir İl merkezine ise 77,6 km uzaklıktadır.

Alaçatı hangi ile yakın?

Türkiye'nin turistik olarak en çok ilgi çeken mahallelerinden biri olarak da tespit edilmiştir. İzmir'in ilçelerinden biri olan Çeşme'nin mahallesi olan Alaçatı İzmir'in batısında yer almaktadır.

İzmir Alaçatı arası kaç TL?

Çeşme ilçesi, İzmir İlinin batısında yer alır. Doğudan Urla, kuzeyden Karaburun, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 5 metredir.

Çeşme hangi ile bağlıdır?

Eğer İzmir şehir merkezinden buraya gelmeniz gerekiyorsa, yaklaşık 1 saat içinde Alaçatı Otobüs Terminali'nde olabilirsiniz.

Alaçatı dan izmire kac saat?

Denizli - Alaçatı arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Denizli - Alaçatı arası toplam 235 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürüyor.

İzmir otogarından Alaçatı kaç saat?

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Bölgede sessiz sakin bir tatil için en ideal zamanlar ise havaların ısınmaya başladığı ama sezonun henüz açılmadığı nisan-mayıs ayları olacaktır.


Alaçatı deniz arası kaç km?

Alaçatı, özellikle de Yunanlılardan kalma cumbalı, taş evleriyle, arnavut kaldırımlarıyla ve dar sokaklarıyla ünlü. Yerel halkı, antika dükkanlarıyla, her türlü doğal otun satıldığı meşhur cumartesi pazarıyla.. dahasıyla ünlü.

Alaçatıya hangi ay gidilir?

Kabak çiçeği dolması: Hem Girit'in, hem Alaçatı'nın meşhur yemekleri arasında bulunan kabak çiçeği dolması, Alaçatı'nın bütün restoranlarında bulabileceğiniz bir lezzet. Saf zeytinyağı ile hazırlanan bu dolma, genelde limon suyu ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur.

Alaçatı neden ünlü?

Alaçatı, İzmir Çeşme'ye bağlı bir belde. Küçük ve şirin kasaba olan yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Tarihi dokusu ile otantik bir atmosfere sahip dar sokakları, arnavut kaldırımları, taş evleri ile Ege'nin en ünlü turistik yerlerinden olduğu söylenebilir.

Alaçatı hangi yemeği meşhur?

Kışları yağışlı ve ılıman, yazları sıcak ve kurak geçmektedir. Yılın 330 günü rüzgarlı geçen Alaçatı'ya sörfçüler veya sörf öğrenmek isteyenler yılın neredeyse her mevsiminde gidebilir. Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır.

Çeşme ve Alaçatı aynı yer mi?

Özellikle yaz tatili için ideal bir turizm merkezi olan Alaçatı'da 4 ila 5 günlük bir tatil yapabilirsiniz; ancak beldenin sokaklarını, butiklerini, kafe ve restoranlarını keşfetmeniz için 2 gün yetecektir.

Alaçatı hangi mevsimde gidilir?

Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur. Çeşme genel olarak rüzgar alan bir bölge ve Alaçatı da aynı şekilde rüzgarın sert hissedildiği bir yer.

Alaçatı kaç günde gezilir?

Alaçatı Halk Plajı'nın kıyısından denize girilen ilk bölümleri taşlık yapıya sahip olurken, deniz içerisinde kum yapısı hakimdir. Alaçatı Halk Plajı'nın plaj alanında yer alan kumlar, ince kum yapısına sahiptir. Piknik ve ateşsiz kamp yapılabilen Alaçatı Halk Plajı'nın denizi çok temizdir.

Alaçatı neler var?

Yaz tatilinin en gözde mekanlarından Alaçatı ve Çeşme'de kışın tatil yapmak da gerçekten çok keyifli. Yazın kalabalıktan yürünmeyen sokaklar, kışın bir o kadar sakin ve huzurlu oluyor.

Alaçatı çeşmenin Neyi?

Konut sektöründe 22 yıldır faaliyet gösteren ve Alaçatı'da gerçekleştirdiği 'Taş Evler' İle dikkat çeken Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı İstanbulluların ikinci adresi yaptı. Taş evlerin sahibi olan ünlü isimler arasında Demet Akbağ, Milli basketçi Kerem Gönlüm ve Koç Holding Ceo'su Turgay Durak gibi isimler bulunuyor.